FESTiviteiten: week 02 – 2020

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 06-01-2020

De Kerstvakantie is weer voorbij en de school begint weer. Het is ’s ochtends nog steeds erg donker, dus een lampje op de fiets is geen overbodige luxe. Alle batterijen waren leeg, dus alles snel vervangen. Konden we in ieder geval weer veilig naar school. Daar startten we de dag met een kop koffie voor de ouders en een kinderchampagne voor… de kids, duh!
Ik startte vandaag weer op een nieuwe bso-locatie. Dat wordt weer enorm wennen.

Dinsdag 07-01-2020

Ondanks dat Kyran telkens baalt dat hij niet naar school mag, vind hij het heerlijk om thuis even rustig alleen te spelen. Toch geeft hij regelmatig aan dat hij zijn grote broer mist. De afspraak voor de wenochtend op school is al gemaakt, want na de voorjaarsvakantie mag hij eindelijk.

Chantal had vandaag een feestje met het personeel van haar bso. Ze kon de kids dus niet ophalen bij de gastouder/bso vandaag. Daarom had ik vandaag voor de verandering een keer de auto mee naar het werk zodat ik sneller thuis kon zijn. Meteen doorgereden naar de gastouder om Kyran op te halen die daar al gegeten had. Thuis begonnen met koken voor Liam en mezelf. Tussendoor kwam Kyran aan dat hij nog meer wilde eten, dus een extra bordje erbij gepakt.

Woensdag 08-01-2020

Wauw, wat had Liam in om naar de bso te gaan vandaag. Ze zouden slijm gaan maken en daarom kwam hij ook met een potje blubber naar huis. We aten rijst met ragout en ik had nog een restje chili-con-carne over voor erbij. De hele pan ging leeg, maar Liam had nog honger en wilde meer rijst. Voor de grap daagde ik hem uit om dan maar zelf te gaan koken. Onverwachts nam hij de uitdaging aan. Omdat hij eigenlijk nog nooit echt zelf gekookt heeft, ben ik er maar bij gaan staan om alles nauwlettend in de gaten te houden en te helpen waar nodig.

Donderdag 09-01-2020

Kyran brengen we eerder naar bed aangezien hij bij de gastouder al gegeten heeft. Hij voelt wat warm en blijkt koorts te hebben. Die avond wordt hij wakker en komt bij ons beneden op de bank hangen/slapen tot we naar bed gaan. Zijn maaginhoud blijft niet helemaal binnen zeg maar. Morgen goed rustig aan met hem doen. Daarom regelt Chantal dat Liam met een vriendinnetje mee naar school mag.

Eigenlijk wilde ik deze ochtend gebruiken om een heel stel blogs weg te werken, maar het komt er niet van. Chantal past op de kleine van een vriendin en mijn concentratie deze ochtend was al ‘0’. Netflix was even een soort van vriend van me om daarna even een rondje te doen met Nala.

Vrijdag 10-01-2020

Een gelukkig Liam, hij mag met een vriendinnetje mee naar school. Het blijkt voor hem een leuke verrassing te zijn. Kyran heeft vandaag pakkie-dag. Zeg maar net zoiets als pyjama-dag, maar dan met een onesie aan. Nee hoor, hij is niet ziek en moe, daarom slaapt hij die middag ook een paar uurtjes weg. ’s Middags krijgt hij een opleving als Liams vriendinnetje hier komt spelen en haar moeder meteen een kop thee komt drinken.

Ik werk vandaag weer in de gieterij, de hele dag in de werkplaats. Heel even wat administratie doen, maar daarna snel aan de slag met afwerken van herdenkingsmunten die deze namiddag opgehaald worden door de klant. Eind van de dag blijf ik nog even hangen om te kletsen met Eduardo die dit weekend een speciale versie gaat maken van het Papa’s wereld logo. Maandag bestaat de blog 5 jaar. Ondertussen bespreken we nog een heel stel andere plannen. Lekker om zo af en toe eens te brainstormen.

Zaterdag 11-01-2020

Vroeg op vandaag, want het is zwemlesdag. Liam gaat met een vriendinnetje mee op de heenweg en op de terugweg haalt Chantal hen op. Vannacht heeft hij alvast in zijn zwemkleren geslapen zodat het ’s ochtends wakker worden wat prettiger gaat. Even wat minder ‘moeten’ voordat hij de auto in duikt. Het heeft gewerkt, want hij ging vrolijk op pad.
Chantals nichtje is jarig en dat betekent op visite gaan. Zelf blijf ik thuis om na een rondje Pokémon Go (nieuwe Pokémons uitgebracht) te beginnen met schrijven. Zodra ze thuiskomen zet ik de frituurpan aan om goudgele aardappelstokjes te bakken.

Zondag 12-01-2020

De jongens zijn allebei al vroeg wakker en spelen op hun kamer met de Lego terwijl Chantal en ik nog proberen te slapen. Dat lukt mij iets beter en kom dan ook als een zombie rond 11:30 mijn bed uit. Een slechte nachtrust doordat Nala een aantal keer aansloeg en Liam regelmatig zichzelf stootte tegen de bandrand.

Sinds enkele dagen zijn de jongens telkens vervelend tegen elkaar. Komen telkens uit op ruzies en huilbuien. Het lukt ze gewoon niet om wat langer fatsoenlijk met elkaar te spelen, ondanks dat ze elkaar tussendoor ook proberen te helpen en een knuffel geven. Frustrerend.

Vrijdag gaf Liam aan zo graag opa en oma weer eens te willen zien. Hij had gelijk, de laatste keer was met Kerst. Ons schema heeft gewoon niet toegelaten om spontaan er heen te gaan. Vandaag ging ik er met de jongens heen en bleef Chantal even thuis om wat rust te pakken.

Woensdag kookte Liam rijst voor zichzelf en daarmee kreeg hij de smaak te pakken. Hij wilde zelf iets koken wat we allemaal konden eten. Chantal hielp hem een boodschappenlijstje te maken en samen gingen ze boodschappen doen. Hij een eigen klein karretje voor zijn boodschappen en zij er eentje voor de algemene boodschappen. Grappig, hij wilde de boodschappen betalen met zijn eigen spaarpot, dat hebben we maar niet toegestaan. Zijn spaarpot is om te sparen en niet voor ons avondeten. Die avond aten we met z’n allen verse tomatensoep. Heerlijk.

Blogs van deze week

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *