FESTiviteiten: week 01 – 2020

In FESTiviteiten neem ik jullie mee in de wekelijks belevenissen van ons gezin. De dagelijkse dingen, de evenementen die we bezoeken of bijzondere gebeurtenissen. Elke week een kijkje in ons leven.

Weekoverzicht

Maandag 30-12-2019

Ik begon de week vroeg en zoet. Om 7:30 startte ik mijn dag op de bso. Op het programma had ik iglo’s bouwen van suikerklontjes gezet. Vooraf nog even wat stekkers gefixt bij de tv en spelcomputers zodat we die ook konden gaan gebruiken.
Thuis was het pyamadag. Gewoon lekker hangen in de pyama, filmpjes kijken, kleuren en simpele dingen spelen. Even geen poeha, niet de deur uit behalve kort voor de hond die te bang was voor het vuurwerk.

Dinsdag 31-12-2019

Een dagje van heen-en-weer vliegen met de auto. Ik bracht mezelf naar het werk terwijl Chantal en de kids in de auto zaten. Eventjes gingen ze mee naar binnen voor een bakkie koffie. Kort daarna vertrokken ze om een cadeautje te kopen voor een kinderverjaardag en die daar dan ook heen te gaan. In de middag schaatsten ze een rondje op het dorpsplein in Malden. Vanuit daar haalden ze mij weer op van het werk.
Ondertussen had Chantal nog wat boodschappen gedaan voor het avondeten. We hebben Oud en Nieuw met z’n viertjes gevierd. Lekker gourmetten, vuurwerk kijken door de smog heen en al vroeg om bed liggen. Om 1:00 uur was bij mij het licht al uit.

Woensdag 01-01-2020

Eerst even lekker uitslapen, tenminste ik wel. In de middag had Chantal het idee om broodjes te bakken boven een vuurtje in de tuin. Zo bedacht, zo gedaan. Droog hout uitzoeken, vriendinnetjes van de jongens over de vloer, stokken snijden en papa steekt het vuur aan (klooit net zo lang totdat het aan is). Het duurde ff, maar de broodjes waren lekker.

Donderdag 02-01-2020

De laatste werkdag op Villa Bambi, vanaf volgende week sta ik weer op een nieuwe locatie. We dansen op Just Dance om het nieuwe jaar sportief te beginnen en ik ruim nog wat kasten op.
Thuis heeft Chantal visite van een vriendin met haar kinderen. Ze maken kaarsen zoals ik dat laatst met Liam en een vriendje deed.
Deze avond koop ik een kaartje voor mijn derde editie van Blogger by Nature om mezelf nog meer te kunnen bekwamen in het bijhouden van Papa’s wereld.

Vrijdag 03-01-2020

Een tripje met de trein naar Amsterdam. We gingen naar de LEGO Store die daar pas geopend is. Helaas hadden ze de doos van Harry Potter die we graag wilden hebben niet meer op voorraad, maar met voor alle twee de jongens een Ninjago doos was de middag geslaagd. Vooral het minifigs in elkaar zetten was een enorme hit. We hebben er weer wat onderdeeltjes bij die we nog niet in onze collectie hadden. De winkel zelf was erg druk, we stonden zelfs even in de wachtrij buiten.

Zaterdag 04-01-2020

Liam werd door de vader van een vriendinnetje thuisgebracht na de zwemles. Ze hadden eerst nog even iets gegeten bij Mc Donalds. Chantal was even naar de stad voor wat kleding die geruild moest worden en ondertussen ging ze bij de plaatselijke Legowinkel de doos halen die we zo graag wilden: De Grote Zaal van het Zweinsteinkasteel uit Harry Potter. Samen met de jongens zette ik de dozen van gisteren in elkaar. Lekker bouwen met filmpjes van Ninjago op de achtergrond.

In de avond hadden we de nieuwjaarsborrel van de tingieterij. Voor het eerst, want normaal gesproken doen we dit tijdens de Kerst. Chantal en de kids gingen eerder naar huis en ik ben blijven hangen. Kletsen met één van de Engelse klanten en later voor het eerst belanden in een drankspelletje. Erg gezellige avond die ik goed kon gebruiken.

Zondag 05-01-2020

Liam wilde graag nog een keer schaatsen en dus wilden ze met z’n allen naar Triavium in Nijmegen. Kort na de opening van die dag stond er al een lange wachtrij. Daar hadden we geen zin in, dus werd het toch maar naar Malden. Zelf ook nog even op de ijzers gestaan, maar het gekrioel om me heen zorgde ervoor dat ik de slag niet kon doorpakken om mezelf echt te leren schaatsen. Eens een keer een rustige plek opzoeken daarvoor, of skeelers gebruiken. Vooral Liam genoot, wat een durfal. Kyran vond het broodje hotdog veel leuker.

Blogs van deze week

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *