We bezochten 27 exposanten op de Negenmaandenbeurs

Negenmaandenbeurs 2023, bloggerstour, verslag van bezoek aan 27 exposanten op de openingsdag

De organisatie van de Negenmaandenbeurs kondigde in een persbericht aan dat de 2023 editie maar liefst 165 bedrijven met meer dan 350 babymerken bevat. Daarmee heb je op één dag beurs meer als genoeg te bezoeken. Weet je niet zo goed welke standhouders je allemaal moet gaan bezoeken, dan geven wij alvast een voorschot. Tijdens de openingsdag bezochten we maar liefst 27 grote en kleine persmomenten tijdens de jaarlijkse bloggerstour. In dit artikel lees je over elke stand wat wetenswaardigheden en babyinspiratie.

Negenmaandenbeurs bloggerstour 2023

Voor de zesde maal werd er een speciale bloggerstour georganiseerd waarbij een complete dag van persmoment naar presentatie wordt gehobbeld. Met maar liefst 17 bloggers (+ aanhang) werd de beursvloer betreden en dit jaar voor het eerst door de Negenmaandenbeurs als officiële bloggerstour erkend. In verband met een druk programma start de bloggerstour altijd al voordat de Negenmaandenbeurs officieel geopend is. Terwijl veel standhouders nog aan het opbouwen zijn, bezoeken wij al de eerste deelnemende bedrijven voor een afgesproken presentatie. Aangezien de groepsgrootte is de bloggerstour altijd verdeeld in twee kleinere groepen onder leiding van een van de organisators. Dit zijn de deelnemers van de Negenmaandenbeurs bloggerstour 2023:

negenmaandenbeurs 2023 bloggerstour groepsfoto

27 Negenmaandenbeurs exposanten en hun producten / diensten

Van luierproducenten tot kinderstoelen, je vindt het allemaal op de Negenmaandenbeurs. Er worden niet alleen heel veel babyproducten verkocht op de beurs, maar ook heel veel informatie gegeven. Toffe workshops, interessante masterclasses en alvast een preview van de producten die het komende jaar op de markt gaan komen. Met zoveel aanbod is het lastig om een keuze te maken welke stand je als eerste wilt bezoeken. Wij bezochten deze 27 standhouders en vertellen er graag iets meer over:

* Bij elk bedrijf of dienst hieronder vind je een standnummer zodat je ze zelf een bezoekje kan brengen op de Negenmaandenbeurs. De Negenmaandenbeurs vindt plaats in RAI Amsterdam in de hallen 10, 11 en 12. Het getal voor de punt is de hal en na de punt staat het standnummer.

Opening Negenmaandenbeurs 2023

negenmaandenbeurs 2023, opening

Website: Negenmaandenbeurs
Website: Mama Deli
De Negenmaandenbeurs verkoopt een speciale Woezel en Pip beurstas die boordevol met artikelen van diverse merken zit.

De opening van de Negenmaandenbeurs werd gehouden in het voorportaal van de beurs. Vanaf deze plek kun je direct een keuze maken naar welke van de drie hallen je als eerste wilt gaan. Net als Negenmaandenbeurs 2022 werd de opening georganiseerd door Mama Deli babymaaltijden. Eigenaresse Mariëlle Smit sprak met voormalig profvoetbalster én moeder Anouk Hoogendijk hoe het is om alle ballen hoog te houden in je gezin en alles daaromheen. Met een spelletje en een druk op de knop werd de beurs officieel geopend en konden de exposanten zich verheugen op het massaal toestromende publiek.

1. INCIA

negenmaandenbeurs 2023, incia natuurlijke huidverzorging

Aanbod: Allergeenvrije verzorgingsproducten en wasmiddel
Standplaats: 10.111
Website: INCIA

Als het dochtertje van Naciyenur enorm veel last heeft van eczeem en er van allerlei middelen geprobeerd zijn om dit tegen te gaan, wordt er geen fatsoenlijk middel gevonden dat het juiste effect heeft. Totdat in Turkije het natuurlijke merk INCIA ontdekt wordt. Dit merk is opgericht door een opa die het eczeem van zijn kleindochter wilde behandelen met natuurlijke ingrediënten zonder chemicaliën. De productlijn is inmiddels flink uitgebreid van wasmiddel tot zonnebrandcrème. Met haar bedrijf Hem-Nature haalde Naciyenur de producten drie jaar geleden naar Nederland. Inmiddels zijn de producten zo enorm goed aangeslagen bij het publiek dat INCIA een eigen site heeft gekregen en als los merk functioneert in Nederland. Bij INCIA wordt alles in eigen huis gemaakt, van ingrediënt tot verpakking. Een van de kenmerken, naast de werking tegen eczeem, is de heerlijke geur die de producten hebben.

2. HappyBear Diapers

negenmaandenbeurs 2023, happy bear zwemluiers en wasbare luiers

Aanbod: Wasbare luiers en zwemluiers
Standplaats: 10.314
Website: HappyBear Diapers

Wist je dat als je wegwerpluiers gebruikt er per baby zo’n 265 kilo per jaar wordt weggegooid? Met wasbare luiers besparen ouders veel afval, want 8-10% van het huishoudelijk afval in Nederland bestaat uit wegwerpluiers… Naast afval bespaar je ook nog eens heel veel geld. Wasbare luiers zijn dan wel een flinke investering om mee te beginnen, maar dit heb je al snel terugverdient. Bij het gebruik van wasbare luiers zijn kinderen bovendien gemiddeld een jaar eerder zindelijk. Nog milieubewuster, vaak kunnen de wasbare luiers nog een ronde mee bij een volgend kind. Hierdoor bespaar je nog eens op je kosten. Qua inlegvellen voor de ontlasting heb je keuze tussen bamboe wegwerpvellen of wasbare fleecevellen. Wasbare luiers zijn dus beter voor het milieu dan wegwerpluiers.

Voor kinderen zijn de zwemluiers helemaal fijn als ze het water in willen duiken. Geen luiers die zich compleet volzuigen met water. De binnenkant van de nieuwste zwemluiers van HappyBear zijn voorzien van een fleecelaagje en de sluiting is gemaakt van klittenband waardoor deze makkelijk te sluiten zijn. Bovendien worden deze nieuwste modellen gemaakt van gerecyclede PET flessen.

3. Dolly bakfiets

negenmaandenbeurs 2023, dolly bakfiets

Aanbod: Bakfiets
Standplaats: 12.421
Website: Dolly bakfiets

Dolly bakfietsen zijn van echte Nederlandse makelij. In diverse werkplaatsen door heel Nederland heen worden onderdelen van deze bakfiets gemaakt en in een sociale werkplaats in Roermond worden de bakfietsen gemonteerd. Vanuit Utrecht worden de bakfietsen bij de klant thuis gebracht, want deze gave fietsen kun je niet zomaar in de winkel kopen. Onderhoud gebeurt bij de klant thuis middels een speciaal onderhoudsabonnement. Mocht er iets mis zijn wat meer reparatie kost, dan wordt er een leenfiets bij je neergezet en gaat jouw exemplaar mee naar Utrecht om daar helemaal op orde te worden gebracht.

De Dolly bakfiets is in verschillende kleuren verkrijgbaar, zo is er voor iedereen een geschikte kleur om mee de weg op te gaan. De bak is aan de binnenzijde aan te passen aan het gebruik. Wil je een fietsstoeltje erin zetten of zijn de kinderen al groot genoeg om op een bankje te gaan zitten? De veiligheidsgordel is voorzien van een magneetsluiting zodat kinderen zelf de riem om kunnen doen. Heel hard trappen om de bakfiets in beweging te houden is niet nodig, want de Dolly bakfiets is standaard voorzien van een 600 Watt accu die netjes verborgen is onder de zitting in de bak. Mocht je jouw evenwicht verliezen of door een andere reden dreigen om te vallen, dan heeft de bakfiets een bescherming die ervoor zorgt dat je slechts schuin komt te staan en niet volledig omklapt.

4. Thule

negenmaandenbeurs 2023, thule yepp 2 kinderzitje

Aanbod: Alles voor onderweg, van backpacker tot gezin
Standplaats: 12.305
Website: Thule

Wie fietsstoeltje zegt, zegt al snel Yepp. Kijk maar eens buiten op de fietsen van jonge ouders, dan zie je al snel een stoeltje van dit merk. Al jarenlang zijn de Thule Yepp Maxi & Mini fietszitjes de meest veilige keuzes om met je kleintje de weg op te gaan. Met de introductie van de Thule Yepp 2 fietszitjes op Negenmaandenbeurs 2023 is de nieuwe generatie fietszitjes gelanceerd die volledig voldoen aan de nieuwste veiligheidsnormen (EN Standard 14344:2022): veiligheid, comfort & plug & play.

Het fietszitje achterop is voorzien van betere beenschilden waardoor een voetje tussen de spaken voorkomen wordt. Dit is één van de meest voorkomende fietsongelukken met kleine kinderen. De rugleuning is verlengd waardoor nu de complete rug wordt ondersteund. Net als het fietsstoeltje voorop heeft ook het kleurenpallet een update gekregen waardoor de stoeltjes meer passen bij de huidige kleurwensen. Beide fietsstoeltjes hebben een makkelijker montagesysteem gekregen wat valt in de categorie plug and play. Met een extra bevestigingsriem is er nog een zekerheid ingebracht qua veiligheid.

5. Little Dutch

negenmaandenbeurs 2023, little dutch

Aanbod: Van muurverf tot speelgoed, elk jaar een nieuw design
Standplaats: 12.203
Website: Little Dutch

Elk jaar brengt Little Dutch een nieuwe collectie op de markt met een speciaal design. Dit jaar is er gekozen voor twee designs: Vintage Little Flowers en Vintage Sunny Stripes. Door gebruik te maken van vintage kleuren en motieven op een hedendaagse en tijdloze producten zijn kinderkamers in te richten in een leuke stijl. Little Dutch heeft dan ook een groot scala aan producten in het assortiment, van kinderverf tot textiel en speelgoed. Beide vintage-lijnen zijn ingezet op het complete assortiment waardoor je lekker kunt combineren.

Vorig jaar bracht Little Dutch in samenwerking met Mercis, de uitgeverij van nijntje, enkele kinderboeken uit. Dit heeft geresulteerd in een complete nieuwe lijn aan nijntje-producten met de twee vintage looks.

6. Tenue de Soleil

negenmaandenbeurs 2023, tenue de soleil, zonbeschermende kleding en creme

Aanbod: UV zwemkleding en zonnebrandcrême
Standplaats: 10.404
Website: Tenue de Soleil

Dermatoloog en huidkankerexpert dr. Daniel Kadouch staat op Negenmaandenbeurs 2023 met enkele producten die kinderen moeten beschermen tegen de zon. Hoewel de zon goed voor ons is, is teveel zon helaas niet goed voor onze huid en lichaam. Tijdens de zonnige dagen moeten we ons dan ook goed beschermen en zeker de kinderen. UV-werende badpakken, shirts en onesies voor kids maken zwemmen en spelen in de zon een stuk veiliger. Daniel vertelde ons dat deze kleding later ook beschikbaar komen voor volwassenen. Extra mooi aan deze kleding is dat ze gemaakt worden van gerecyclede visnetten die uit de oceaan gehaald zijn.

Tijdens de Negenmaandenbeurs introduceert deze dermatoloog een nieuwe zonnebrandcrème die niet in de hand trekt, maar een kleur- en streeploos laagje op de huid legt. Zo komen de stoffen in de crème niet verder in het lichaam terecht. Daarnaast zorgt het voor een waterwerend laagje dat ervoor zorgt dat de crème in het water niet afspoelt en je beschermt blijft tegen de zon. Er is slechts één versie van deze Tenue de Soleil crème die direct een SPF-factor 50+ heeft. Voor de productie worden enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt waardoor het ook nog eens allergeenvrij is. Vanaf maart is de crème exclusief verkrijgbaar in alle vestigingen van Etos.

7. Pampers

negenmaandenbeurs 2023, pampers luiers

Aanbod: Luiers en billendoekjes
Standplaats: 10.204
Website: Pampers

De naam Pampers staat gelijk aan luiers, net zoals Luxaflex dat is voor zonwering. Het is een puur begrip geworden die flink is ingebed in de Nederlandse cultuur. Dit luiermerk wordt dan ook het meest gebruikt in de Nederlandse kraamafdelingen. De Premium protectionlaag in de luiers zorgt ervoor dat ook de zachte ontlasting wordt opgenomen zodat deze geen vervelend gevoel geeft aan de babybillen.

Naast de luiers wil Pampers jonge ouders informeren over alles rond zwangerschap en baby’s. Daarvoor hebben ze hun eigen platform waarvoor je gratis kunt registreren.

Tijdens de Negenmaandenbeurs houdt Pampers speciale kortingsacties in samenwerking met Etos.

8. NAïF

negenmaandenbeurs 2023, naïf

Aanbod: Natuurlijke verzorgingsmiddelen
Standplaats: 10.206
Website: NAïF

NAïF stelt dat moeders die goed in hun vel zitten tijdens en na de zwangerschap, minder stressvol aan het moederschap kunnen beginnen. Alles wat je als moeder doet en voelt heeft invloed op de kleine spruit. Het beperken van stress is dan ook goed om te doen. De natuurlijke verzorgingsproducten van NAïF helpen bij het goed verzorgen van lichaam en geest. De relaxerende geuren van de crèmes en oliën helpen je bij het vinden van ontspanning.

Het merk werd opgericht door twee vaders die startten met zes producten. Inmiddels is het uitgegroeid tot een hele reeks aan verzorgings- en wasproducten die bestaan uit natuurlijke ingrediënten. In loop der jaren zijn de mannen steeds activistischer geworden als het gaat om hun producten in relatie tot het milieu. Inmiddels zijn alle tubes gemaakt van suikerriet en daarmee biologisch afbreekbaar. Flesjes zijn nu nog gemaakt van gerecycled plastic. In aanvulling daarop is er een nieuwe reeks navulzakken uitgebracht waarmee je de flesjes weer kunt vullen om ze zo langer te gebruiken.

9. Hey Mama Lou & We Are Wovens

negenmaandenbeurs 2023, hey mama lou, we are woven

Aanbod: Draagzaken en handgemaakte kleding
Standplaats: 10.107
Website: Hey Mama Lou
Website: We Are Wovens

De altijd vrolijke Ilse is eigenaresse van Hey Mam Lou dat allerlei producten voor moeder en kind verkoopt. Hierbij staat de focus op duurzaam. Daarom worden de draagzakken ook gemaakt van organisch katoen. Kom je in de winkel van Hey Mama Lou voor een draagzak, dan wordt je altijd perfect geholpen aangezien het personeel opgeleid is tot draagconsulent.
We Are Wovens brengt lekker warme kleding voor groot en klein op de markt. Van slofjes tot lekkere warme bodywarmers. Heerlijk voor in de wintertijd of tijdens een ochtendwandeling door het bos.
Toffe Kids is nog zo’n leuk merk dat door Hey Mama Lou verkocht wordt. Deze kinderkleding wordt allemaal handgemaakt en daarmee is elk kledingstuk uniek.

Tijdens de presentatie van de ergonomische draagzakken werden wij bloggers uitgedaagd om zo snel mogelijk een baby op de buik te dragen. Na één keer voordoen waren wij aan de beurt. Of dat mij lukte? Helemaal onderaan dit artikel kom je achter het antwoord.

10. Yummygums

negenmaandenbeurs 2023, yummy gums

Aanbod: Vitamine gums voor moeders en kinderen
Standplaats: 10.315
Website: Yummygums

Goed voor je lichaam zorgen is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor moeders en jonge kinderen. Zodra je zwanger wilt worden is het goed om als vrouw foliumzuur te slikken. In de speciale gums voor moeders zit dit al verwerkt samen met enkel vitamines die je nodig hebt. Voordeel van deze gums is dat ze ook nog eens erg lekker zijn waardoor je minder snel geneigd bent om ze te vergeten. Ze zijn bijna een kleine traktatie, een lekker snoepje.
Voor de jongste kinderen die nog geen vitaminesnoepjes kunnen kauwen, zijn er speciale druppels. Aan de binnenkant van de dop zit een druppelpipetje waarmee je nauwkeurig de druppels kunt doseren.

11. Hippe-geboortekaartjes.nl

negenmaandenbeurs 2023, hippe geboortekaartjes

Aanbod: Geboortekaartjes en gepersonaliseerde cadeaus
Standplaats: 11.104
Website: hippe-geboortekaartjes.nl

Hippe geboortekaartjes heeft alles om aan te kondigen dat de baby geboren is. Van de leukste geboortekaartjes tot gepersonaliseerde geboorteborden voor in de tuin. Het assortiment is inmiddels ook uitgebreid met allerlei kraamcadeaus waarbij je de naam van de pasgeborene op lakentjes kunt laten borduren of drukken, maar ook geboortekoffertjes en knuffels met naam zijn erg populair in hun webshop.

12. Rookie Baby

negenmaandenbeurs 2023, rookie baby

Aanbod: Draagzakken en luiertas
Standplaats: 11.315
Website: Rookie Baby

Rookie Baby heeft een reeks van vijf verschillende type draagzakken om je kindje lekker bij je te kunnen dragen. Dit merk onderscheid zich door een wat luxer uiterlijk en het gebruikt van stevige, maar ook zachte stoffen. In één van de modellen zit bijvoorbeeld stukken yogamat verwerkt zodat de bandjes lekker zacht aanvoelen, maar toch genoeg stevigheid bieden. De draagzakken zijn ergonomisch getest en in 2020 won het een German Design Award, de focus bij Rookie Baby ligt dan ook op functioneel en design. Er zijn aparte draagzakken voor de allerkleinsten, maar ook voor de wat grotere kinderen die nog graag gedragen worden.

13. Wumby

cuddl, verwarmd aankleedkussen

Aanbod: Verwarmd aankleedkussen
Standplaats: 11.407
Website: Cuddl

Niets zo vervelend voor de kleine om uit een warm badje gehaald te worden om vervolgens op een koud aankleedkussen te worden gelegd. Dat temperatuursverschil…. yup, janken geblazen. Als ouder wil je jouw kindje comfortabel af kunnen drogen zonder het koud te krijgen. In het Wumby aankleedkussen is er een verwarmingselement verwerkt dat een begrenzing heeft zitten op 37 graden zodat het aankleedkussen niet te warm kan worden. Deze temperatuur wordt al na twee minuten bereikt. Dat scheelt een flinke opwarmtijd en daarmee ook meteen stroomgebruik, al verbruikt dit aankleedkussen maar weinig energie. Uitgerekend naar de huidige energieprijzen, ben je per jaar ongeveer €1,09 kwijt aan stroomkosten als je het kussen dagelijks een half uurtje aan hebt. Het kussen komt op dit moment in slechts een kleur, maar wil je een ander kleurtje dit kun je zelf oplossen door een hoes eroverheen te plaatsen. Een hydrofiele hoes heeft geen invloed op het doorlaten van de warmte en kan dus prima gebruikt worden. Een indicatorlampje aan de zijkant van het kussen geeft aan dat het verwarmingselement aan is.
* Tot januari 2024 stond Wumby bekend onder de naam Cuddl.

14. Your Little Family

negenmaandenbeurs 2023, your little family

Aanbod: Gepersonaliseerd houten speelgoed
Standplaats: 11.406
Website: Your Little Family

Houten speelgoed is altijd leuk, zeker als je het ook nog eens persoonlijk maakt. Dat doet Your Little Family zeker. Het bedrijf begon met het maken van houten poppetjes waarmee je jouw eigen gezin kunt samenstellen. Het volgende speelgoed dat uitgebracht werd is een houten speelbak waar je sensorisch speelgoed in kunt doen zoals kinetic sand. Deze bakken worden inmiddels gemaakt in een sociale werkplaats omdat door de grote vraag naar de bakken het niet meer in eigen bedrijf gemaakt kon worden.

Eyecatcher van Your Little Family zijn de houten weekplanners met eigen design icoontjes die in losse sets bijgekocht kunnen worden. Zo zijn er speciale icoontjes voor feestdagen, voor gescheiden ouders, doktersafspraken, schooldingen en zelfs Islamitische icoontjes. Deze sets worden steeds meer uitgebreid onder invloed van aanvragen die klanten hebben. Naast de weekplanner zal er ook een dagplanner uitgebracht gaan worden omdat voor veel kinderen een weekplanner toch te onoverzichtelijk is. Bij de nieuwe planner zullen de icoontjes waarschijnlijk ook wat groter worden. Deze dagplanners zijn bijvoorbeeld goed te gebruiken bij kinderdagverblijven, thuis voor je gezin en bij mensen die hulp nodig hebben bij de dagelijkse structuur.

15. By Ferial

negenmaandenbeurs 2023, by ferial

Aanbod: Handgemaakte heren en kinderkleding
Standplaats: 11.500
Website: By Ferial

Van dit kledingmerk had ik nog nooit gehoord, maar ik moet zeggen dat ik er erg enthousiast over geworden ben. Dat komt vooral door de insteek van dit merk. Waar veel kledingmerken zich richten op moeders en kinderen, richt By Ferial zich juist op vaders met hun zoontjes. Nou vooruit, de printjes zijn zo leuk dat ze ook best door meisjes gedragen kunnen worden. Doordat alle kleding handgemaakt wordt, kun je als vader twinnen met je zoontje door een shirt te bestellen met dezelfde stof. Loop je zomaar allebei met haaien op je shirt of een wereldbol (ja die zag ik ook in een printje). Door zich juist op vaders en kinderen te richten heeft By Ferial een unieke plek in de kledingmarkt. De kledingmaten gaan overigens van 50/56 tot XL.

16. Piko

negenmaandenbeurs 2023, piko

Aanbod: Prikkelarme slaapomgeving voor baby
Standplaats: 11.201
Website: PIKO

Als kinderen telkens in een andere omgeving gelegd worden om te slapen (thuis, onderweg, bij de kinderopvang of bij opa en oma) is het lastig om een rust, ritme en regelmaat in het slaappatroon te krijgen. Met de PIKO bouw je een slaapnestje om je kindje heen dat prikkels van buitenaf weert. Bovendien wordt deze overkapping voorzien van de PIKO POD waarmee je relaxte geluidjes kunt afspelen die bij jouw kindje passen, kun je een klein lampje laten branden en ben je voorzien van een huilmonitor waardoor je makkelijk kunt reageren op de behoeftes van de kleine. Via de bijhorende app kun je zien hoe de kleine slaapt en welke invloed de omgeving daarop heeft. Door verschillende metingen zal de app een slaapadvies geven die je kunt toepassen om de baby de nodige rust te geven die het nodig heeft.

17. Stokke

negenmaandenbeurs 2023, stokke

Aanbod: Kinderstoelen, draagzakken, bedjes, kinderwagens etc.
Standplaats: 12.607
Website: Stokke

De ontwerper van de populaire Tripp Trapp bedacht de stoel oorspronkelijk voor zijn eigen zoontje toen hij zag dat deze niet fatsoenlijk aan tafel kon zitten. Nu vijftig jaar later heeft deze zelfde ontwerper een stoel ontworpen voor zijn kleindochter waarbij de vormgeving helemaal bij deze tijd past. De Stokke Nomi (afkorting van ergonomisch) is de nieuwste aanwinst in het Stokke-assortiment. De stoel is voorzien van sierlijke vormen en heeft net als de originele stoel de mogelijkheid om mee te groeien met het kind. De basisstoel van de Nomi kan worden uitgebreid met een newborn set, baby set en zachte kussentjes met een kleurige hoes. De stoel is zodanig ontworpen dat je vanzelf een actieve zithouding aanneemt. Speciale anti-kantelwieltjes zorgen ervoor dat de stoel niet kan omvallen terwijl de kleine er in zit. Een knop aan de achterkant helpt je bij het schoonmaken onder de tafel en stoel doordat je de stoel tijdelijk kunt ophangen aan de tafel.

Extra handig bij de Stokke Nomi is dat je geen gereedschap nodig hebt tijdens het monteren van de verschillende onderdelen. Alles is makkelijk te bevestigen en verstellen.

18. Joolz

negenmaandenbeurs 2023, joolz aer+

Aanbod: Kinderwagens, buggy’s en autostoeltjes
Standplaats: 12.307
Website: Joolz

De bekende buggy Joolz Aer heeft een aantal handige updates gekregen. De Joolz Aer+ is een feit! Met een zitting die nu helemaal plat gelegd kan worden, is deze buggy nu nog comfortabeler voor de kleine om een dutje in te doen terwijl je buiten rondloopt. De zonnekap is uitgebreider waardoor nu over een groter oppervlakte de zonnestralen buitengesloten kunnen worden. Met een gewicht van slechts 6 kilo is de buggy een lichtgewicht. Het snelle in- en uitklappen helpt je als ouder flink wat tijd en moeite te besparen en de kleine zo snel mogelijk in de buggy te krijgen. Doordat het flink plat opgevouwen kan worden, gaat deze makkelijk mee in de kofferbak van de auto.

Joolz Aer:
Winnaar Baby Innovation Award 2021
Consumentenbond Beste uit de Test 2022

19. nijntje

negenmaandenbeurs 2023, nijntje

Aanbod: nijntje merchandise van boekjes tot kleding
Standplaats: 12.715
Website: nijntje

Al enkele jaren heeft nijntje het Sikkelcelfonds als goed doel geadopteerd. Sikkelcelziekte is een erfelijke bloedziekte waarmee wereldwijd 300.000 kinderen per jaar geboren worden. Zonder behandeling wordt 75 procent van deze kinderen niet ouder dan 5 jaar. Met de verkoop van speciale nijntje-producten wordt geld opgehaald om onderzoek te doen naar deze ziekte om een manier van genezing te kunnen vinden. Naast de speciale knuffels is er ook een stevige nijntje logeertas uitgebracht met daarop Nijntje en Nina.

Naast het Sikkelcelfonds-assortiment vind je in de grote nijntje-stand de lampjes van MR. Maria, kleding, boekjes en allerlei speelgoed dat tegen gereduceerde prijzen gekocht kan worden. In de stand vind je ook de nieuwe nijntje-collectie van Little Dutch.

20. Dooky

negenmaandenbeurs 2023, dooky

Aanbod: Van zonbescherming tot verzorgingstassen, van voetenzakken tot cadeauartikelen.
Standplaats: 12.511
Website: Dooky

Dooky heeft meer dan 300 verschillende producten in het assortiment die zorgen voor meer gemak bij het opvoeden van kinderen. Van speciale zonwerende doeken voor de reiswieg tot verzorgingstassen. Aangezien we met de bloggerstour al verschillende jaren bij Dooky op bezoek zijn geweest, wordt elk jaar de focus gelegd op een ander product. Dit jaar zijn de zonnebrillen voor kinderen aan de beurt. Op dit moment bestaat het assortiment uit vijf verschillende modellen die geschikt zijn voor kinderen tot 3 jaar. Deze zonnebrillen zijn gemaakt van flexibel materiaal waardoor een kind er ook mee in de handen kan spelen zonder dat het kapot gaat. Brillen kunnen door hoofdbewegingen makkelijk van de neus en oren afglijden. Deze zonnebrillen hebben daarom een verstelbaar bandje waarmee je het op maat van het hoofdje kan maken.

Later dit jaar komt er ook een zonnebril uit voor kinderen van 3 tot 7 jaar onder de naam ‘Bali’.

21. Babboe bakfietsen

negenmaandenbeurs 2023, babboe bakfiets

Aanbod: Diverse modellen bakfietsen
Standplaats: 12.417
Website: Babboe bakfiets

Lekker met de kinderen op pad, maar niet met de auto… dan ga je lekker met de bakfiets. Terwijl de kinderen lekker relaxt in de bak zitten, trap jij lekker soepel door de trapondersteuning. Deze ondersteuning zit overigens niet in alle drie de modellen van Babboe bakfiets. Bij de bakfietsen van Babboe heb je de keuze tussen tweewielers en driewielers. Het is maar net wat je zelf als bestuurder fijner vindt. Beide hebben hun eigen manier van sturen. Na 15 jaar Babboe op de weg, zijn deze bakfietsen niet meer uit het straatbeeld weg te denken.

22. Nûby

negenmaandenbeurs 2023, nûby

Aanbod: Van borstvoeding tot eetgerei
Standplaats: 10.405
Website: Nûby

Nûby maakt eten voor de kleintjes makkelijk. Van borstkolf tot flesje en van lepeltje tot stabiele eetbordjes. Nieuw in het assortiment is de RapidCool. Deze innovatie op het gebied van flesvoeding zorgt ervoor dat je in notime de juiste temperatuur hebt van de flesvoeding. Giet kokend water in de fles en voeg de poedermelk toe. Door de fles te activeren wordt binnen 2 minuten de melk afgekoeld tot drinktemperatuur. Een digitale indicator op de dop geeft aan of de juiste temperatuur bereikt is. De RapidCool heeft een ingebouwde batterij die je telkens weer kunt opladen. Je activeer het flesje met slechts een tikje op de dop.

23. Happy Earth

negenmaandenbeurs 2023, happy earth

Aanbod: Natuurlijke verzorgingsproducten voor moeder en kind
Standplaats: 10.309
Website: Happy Earth

Het assortiment natuurlijke verzorgingsmiddelen van Happy Earth is sinds oktober 2022 uitgebreid. Het merk richtte zich eerst op volwassenen, maar heeft inmiddels ook een aparte babylijn uitgebracht. Deze babylijn voor natuurlijke babyverzorging wordt exclusief bij Kruidvat verkocht. Deze verzorgingslijn is speciaal voor de gevoelige huid van de baby gemaakt. Het zit boordevol met natuurlijke ingrediënten en bevat geen chemicaliën of microplastics. Doordat het ook nog eens vegan is, is deze verzorgingslijn voor iedere leefstijl te gebruiken. De producten van Happy Earth worden lokaal geproduceerd en verpakt in duurzame verpakkingen.

100% natuurlijke verzorging voor de gevoelige huid van jouw baby! 100% natuurlijke ingrediënten, 100% verzorgend en zonder .
Gecertificeerd natuurlijk, vegan en microplasticvrij. Daarnaast alles duurzaam verpakt en lokaal geproduceerd.

24. WaterWipes babydoekjes

negenmaandenbeurs 2023, waterwipes

Aanbod: Vochtige babydoekjes
Standplaats: 10.208
Website: WaterWipes

WaterWipes zijn de meest pure billendoekjes die je kunt krijgen. De doekjes zelf zijn gemaakt van plantaardig materiaal en daardoor makkelijk afbreekbaar. De doekjes bevatten 99,9% water en daarnaast een druppeltje fruitextract zodat ze prettig ruiken. Met deze 2 ingrediënten zijn de WaterWipes volledig vrij van chemicaliën, zonder parfum, alcohol, parabenen en kleurstoffen. De verpakking van WaterWipes voelt door het vele water in de doekjes ook een stuk zwaarder dan andere verkrijgbare billendoekjes.

Tip: Zodra je natte billendoekjes gebruikt is het verstandig om de billen even na te drogen met een droge hydrofiele doek. Plaats je natte babybilletjes in een droge luier, dan gaan de huidplooien alsnog broeien en ontstaat er een vervelende uitslag die pijnlijk kan zijn voor de baby.

25. Bibs

negenmaandenbeurs 2023, bibs speentjes

Aanbod: Speentjes en multifunctionele producten
Standplaats: 10.108
Website: Bibs

Dit Deense speentjesmerk heeft een gigantisch assortiment aan fopspenen. Sterker nog, elk type speen is verkrijgbaar in heel wat kleuren zodat je de speen kunt matchen met de outfit van het kindje. Een blauw bakje, dan een blauwe speen. Om nog wat specifieker te zijn, er zijn maar liefst vijftig verschillende kleuren verkrijgbaar. Er is niet alleen een keuze uit kleuren, maar ook uit de vorm van de speen en het schildje. Veiligheid staat voorop, dus elk schildje heeft gaatjes of een patroon van gaatjes waardoor er goed genoeg geademd kan worden. De speentjesproducent vind dat afval niet bestaat. Restmateriaal van de productie wordt dan ook gebruikt om andere producten mee te maken zoals speelgoed, bewaarbakjes en dinnersets. Materiaal dat niet in eigen fabriek gebruikt kan worden gaat naar anderen bedrijven toe die er weer hun eigen producten mee maken.

De speentjes zijn verkrijgbaar in twee maten. Maat 1 is geschikt voor baby’s van 0 tot 6 maanden, maat 2 is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden totdat ze met de speen stoppen. Aangeraden wordt om voor het 3e levensjaar te stoppen met het gebruik van een speentje.

Speentjes gemaakt van latex kunnen in een speciaal sterrilisatordoosje met enkel water in de magnetron geplaatst worden. De siliconen versies zijn niet geschikt voor de magnetron en moeten uitgekookt worden.

26. Yaloe Yaa

negenmaandenbeurs 2023, yaloe yaa circulaire speelgoedboxen

Aanbod: Circulaire speelgoedboxen
Standplaats: 12.710
Website: Yaloe Yaa

Wist je dat veel ouders zo’n 800 euro per jaar uitgeven aan speelgoed? Veel kinderspeelgoed beland na een maand of 3 achter in de kast omdat het kind er op uitgekeken is of omdat het vergeten wordt. Zonde, want een ander kind had er nog makkelijk mee kunnen spelen. Met die gedachte is Yaloe Yaa ontstaan. Middels een abonnement krijg je elke drie maanden een circulaire box met speelgoed opgestuurd die past bij de ontwikkeling van het kind. Gekozen is voor duurzaam speelgoed. Zodra het speelgoed teruggestuurd wordt na een speelronde, wordt deze grondig gereinigd en doorgestuurd naar het volgende kindje. Deze cyclus kan zich natuurlijk niet eindeloos blijven herhalen. Na een aantal rondjes wordt het gebruikte speelgoed gedoneerd aan arme gezinnen die geen geld hebben voor speelgoed. Zo kan er toch nog gespeeld worden. Een abonnement bij Yaloe Yaa kost €34,95 per maand. Welke box past bij jouw kindje? De speelgoedboxen zijn samengesteld met hulp van experts en zijn gericht op het stimuleren van het brein.
Lees meer over Yaloe Yaa.

27. deleukstedingetjes

negenmaandenbeurs 2023, de leukstedingetjes.nl

Aanbod: Handgemaakte accessoires, workshops & kinderfeestjes
Standplaats: 11.606
Website: deleukstedingetjes

De leukste dingetjes is een creatieve webshop met handgemaakte cadeautjes voor iedereen die jij lief vindt. Je vindt er van alles, van sleutelhanger tot dromenvanger. Met een cadeautje uit deze shop weet je zeker dat je een uniek presentje hebt omdat alles persoonlijk met de hand wordt gemaakt. Met de het enorme aanbod aan printjes en materialen kun je blijven combineren.
Extra leuk, deleukstedingetjes geeft ook workshops en kinderfeestjes. Nu een leuke accessoire voor de kleine en later kan die zelf wat gaan maken.

Nog veel meer te zien en beleven

Naast deze 27 exposanten waar wij op bezoek zijn geweest is er nog veel meer te beleven op de Negenmaandenbeurs. Ben je nog niet geweest, loop dan rustig rond en geef je ogen en oren de kost. Grote tip, neem een grote tas mee, want je gaat vast niet met lege handen naar huis. Veel exposanten hebben interessante beursaanbiedingen of hebben een extra cadeautje als je registreert voor een nieuwsbrief. Ga je op de laatste dag, zaterdag, dan kun je jouw bezoek nog combineren met de Huishoudbeurs die deze dag zijn openingsdag zal hebben.


Voor het schrijven van dit artikel werden de pers- en parkeerkaarten geregeld door de organisatie van Negenmaandenbeurs 2023. Alle genoemde exposanten hadden zich officieel aangemeld voor de bloggerstour en verzorgden voor alle deelnemende bloggers een goodiebag.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *