Even als vaders onder elkaar

vital daddy logo

Onze gezinssamenstellingen waren allemaal anders. De leeftijden van de kids verschilden. Daar zaten we dan, een stuk of tien betrokken vaders die inspirerend willen zijn voor andere vaders.

Enkele weken terug ontving ik een datumprikker met een uitnodiging van VitalDaddy.nl. Met een bak koffie leuke plannen bespreken en achteraf een lekker biertje. Als vaders onder elkaar. Vandaag stapte ik op het station in een auto bij drie andere vaders. Ik kende ze geen van allen.

In een café in Utrecht zaten we deze middag met ongeveer tien vaders bij elkaar. Zonder partners of kinderen erbij. Het doel: hoe krijgen we vaders zo ver om meer betrokken te raken bij hun kind(eren). Na een voorstelrondje en de eerste koffie kwamen de ideeën op tafel. En ondanks dat de plannen en de agenda’s van ons wat uiteen liepen, merkte ik iets op. Alle meningen werden gehoord en met respect behandeld.

Daar zaten we, sommigen complete vreemdelingen van elkaar, allemaal betrokken vaders. Vaders met ieder zijn eigen visie die toch weer op een bepaald moment weer op dezelfde lijn lagen. Aan tafel voelde ik een verbroedering ontstaan. Allemaal op zoek naar een manier om meer (aanstaande) vaders een platform te geven. Een veilig online huis, een bruine kroeg, waar onderling gepraat kan worden over het vaderschap. Over de gelukkige momenten en over de momenten dat je het even niet meer weet.

Toekomstplannen genereren met elkaar over hoe we andere papa’s kunnen en willen bereiken. Zowel online als offline. De plek om als vader gehoord te worden.

Hopelijk kan ik met Papa’s wereld deze ideologie een stuk volgen, een verlengstuk zijn met mijn eigen verhalen als betrokken vader. De vader die ik in mijn termen de ‘papa’ noem. Andere vaders inspireren met mijn winmomenten in de opvoeding, maar ook met mijn struikelblokken. Want geef toe, geen enkele vader heeft de wijsheid in pacht, maar samen kunnen we elkaar helpen.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *