De leukste en engste bordspellen voor Halloween

enge bordspellen, halloween

Zin om de Halloween avond op een griezelig gezellige manier door te brengen? Er zijn heel wat spooktastische (bord)spellen te vinden waarmee je dit enge feest nog gezelliger kan maken. Ontsnap jij als eerste een spookhuis of weet je moordraadsels op te lossen? Ontdek de leukste spellen met een griezelthema.

Halloween spelletjes voor het hele gezin

Spelen de kinderen mee, dan wil je het niet al te eng maken. Speciaal voor het hele gezin selecteerde ik de volgende griezelspellen:

spookslot, 999 games

Spookslot

Spookslot is een spannend ontsnappingsspel, dat zich afspeelt in een zelf in elkaar te zetten 3D-kasteel met bewegende valstrikken en rollende kogels. Er gaan al jaren geruchten over vreemde gebeurtenissen in het kasteel. Jullie gaan als paranormale detectives op onderzoek uit. En wat blijkt, het is allemaal waar. Jullie wekken per ongeluk een op wraak belust spook, die achter jullie aangaat. Jullie proberen zo snel mogelijk uit het spookslot te ontsnappen, maar overal blokkeren valstrikken jullie route. Bereik jij als eerste de uitgang? Om beurten werp je de dobbelsteen en plan je de beste route richting de uitgang. Kom je echter op een veld in de gevarenzone, dan komt het spook in actie en activeert het één van de vele valstrikken. Word je door een kogel geraakt of door de boekenkast omver geschopt? Dan doe je van schrik een paar stapjes terug! De speler die als eerste de uitgang bereikt, wint het spel. Spookslot is zeer geschikt voor families met kinderen.

Het klassieke bordspel in een nieuw jasje.

in een handomdraai, afgehakte hand, doen durven waarheid

In Een Handomdraai

In Een Handomdraai is gebaseerd op het bekende spel “Waarheid, Durven of Doen”. De grappige hand verrast groot en klein. Inderdaad, een hand (van werkelijke grootte) verplaatst zich in cirkels op de tafel. Stopt de hand, dan wordt één van de spelers willekeurig aangewezen. Deze speler moet zich nu wagen aan een vraag gekozen door de tegenspelers: “Waarheid” of “Durven” ? Indien de speler in de opdracht slaagt, krijgt hij het kaartje. Indien niet, krijgt hij een extra uitdaging. De eerste speler die 6 kaartjes heeft, is gewonnen. Dolle pret verzekerd! Inhoud: 1 bewegende elektronische hand*, 100 kaarten, spelregels. *Werkt op 3 AA batterijen, niet inbegrepen. 2 of meer spelers, vanaf 7 jaar

geestenvlucht, drone, spelletje

Geestenvlucht

In Geestenvlucht help je geesten te ontsnappen met de drone! Er is een geestenjacht aan de gang, en je geesten willen zo snel mogelijk vluchten! Katapulteer je geesten over het lanceerplatform in de drone. Eens er een geest in de drone zit, stijgt die na 3 seconden op en is die geest vrij! Maar pas op: spelers kunnen die kostbare seconden gebruiken om hun eigen geest in de drone te katapulteren zodat die van de tegenspeler eruit valt! De eerste speler die al z’n geesten heeft bevrijd is de winnaar! Eerste Spel dat met een échte drone werkt. Drone is stevig gebouwd voor kinderen en kan tegen een stootje. Speelt je kind graag? Speelt je kind graag met een drone maar is nog te jong om hem te besturen? Dan is dit spel ideaal. De drone stijgt vanzelf op en land vanzelf weer op de grond. Laat je verrassen tijdens dit spel en geniet van de mooie speelmomenten.

winnaar vakjury Speelgoed van het Jaar 2021

Mysterium Park

Een circus met duistere geheimen wacht op jou in Mysterium Park! De voormalige directeur van het park verdween enkele jaren geleden… Een onderzoek leverde niets op. Sinds die nacht gebeuren er vreemde dingen in het circus.
Mysterium Park is een stand-alone, coöperatieve en vereenvoudigde versie van het bekende bordspel Mysterium: de spelers winnen of verliezen samen. Het is jullie doel om de omstandigheden van de dood van de geest te achterhalen. Bij het begin van het spel kiezen de spelers eerst een rol: Geest of Helderziende
De Geest (1 speler) moet de Helderzienden door het onderzoek loodsen. Hij geeft aanwijzingen in de vorm van geïllustreerde kaarten, die we de Visioenkaarten noemen. Dit is de enige manier waarop de Geest met de Helderzienden kan communiceren. Elk van de Helderzienden (alle andere spelers) moet een verdachte en een locatie elimineren en ze helpen elkaar bij de interpretatie van de Visioenkaarten die de Geest hen overhandigt.
Om Mysterium Park te winnen, moeten de Helderzienden tijdens Ronde 3 achterhalen wie de moord heeft gepleegd en waar de misdaad plaatsvond. De Helderzienden moeten eerst verdachten (Ronde 1) en daarna locaties (Ronde 2) elimineren. Slagen ze erin om dit in de eerste 6 beurten te doen, dan mogen ze naar Ronde 3. Zo niet, dan verliest iedereen het spel. Als de Helderzienden winnen, dan wint ook de Geest. Zo niet, dan verliezen alle spelers.

betoverde doolhof

Betoverde Doolhof

Doolhof – de Ravensburger klassieker met het magische spelbord. Al 30 jaar verschuiven miljoenen mensen de gangen en zoeken ze naar schatten. En nu kan je voor het eerst het doolhof ook in het donker spelen! Nieuwe schatten komen uit het niets tevoorschijn en de gangen lichten op: een fascinerende ervaring die kleine en grote spelers versteld laat staan!

Telkens veranderen de gangen; het lijkt wel of het spookt. De schat lag net nog daar! Het doolhof lijkt wel betoverd. Wie weet ondanks die betovering toch de geheimzinnige voorwerpen en schatten te vinden? Een geestig spel vol verrassingen.

Nog meer gezinsspellen voor Halloween?

Weet jij leuke spellen die je met de kinderen kan spelen op de avond van Halloween? Laat het mij weten in de reacties en ik vul de lijst aan.

Halloween spelletjes voor oudere spelers

Liggen de kinderen op bed, dan wordt het pas echt tijd voor horror. Bloedstollende spellen die het uiterste van je zenuwen vragen. Dit zijn de Halloween spellen voor de volwassenere spelers:

Speelgoed van het jaar black stories

Black Stories

Black Stories staat garant voor een avondje zwartgallig denken. Probeer er achter te komen op welke manier iemand zijn benen is kwijt geraakt, waarom er iemand vermoord werd in de bibliotheek of waarom een genitale piercing een einde maakte aan een relatie. In Black Stories Uni Edition speelt alles af rond de universiteit. Welke moorden werden er gepleegd of hoe raakte iemand gewond tijdens een bizar ongeluk.

Review: Black Stories Uni Edition

friday the 13th. kaartspel

Friday The 13th

Een razendscherp, coöperatief spel waarbij je op het puntje van je stoel zit en snel zijn je leven kan redden. Handel snel om aan Jasons machete te ontsnappen! De spelers moeten de overlevingsopdrachten tegen de tijd voltooien om de week proberen te overleven. Maar Jason zit ze achterna en er GAAT BLOED VLOEIEN. Want als je de overlevingsopdrachten niet voltooit, worden er kampeerders gedood. Dus denk snel, of jullie eindigen allemaal met een machete in je hoofd. Auw!
Friday The 13th wordt het kaartspel in het donker gespeeld terwijl de spelers met hun rug tegen elkaar in een kring zitten. Kaarten worden gedurende het hele spel doorgegeven. Alle spelers trekken een personage en proberen een set kaarten van dat personage te verzamelen om te winnen. Eén speler heeft de Jason-kaart getrokken en moet één kaart van de set van elk personage verzamelen om te winnen

the excorcist, kaartspel

The Exorcist

In The Exorcist voeren Priesters heilige rituelen uit om de demonen uit het lichaam van een bezetene te drijven. Door te redeneren en conclusies te trekken, moeten de priesters achterhalen in welke volgorde ze de rituelen moeten uitvoeren om het kwaad te verdrijven! Als ze de demon om hulp moeten vragen, worden de priesters naar de duistere kant getrokken. Maar als ze een ritueel meer dan één keer kunnen uitvoeren… verandert het duistere weer in het goede.
Zet een stoel in het midden van de kamer. Een speler speelt als de bezetene en gaat zitten. De andere spelers zijn de priesters en spelen rechtopstaand. Samen moeten de priesters proberen de juiste combinatie van rituelen te vinden om de duivel te verdrijven. De priesters hebben 12 kansen om de juiste combinatie te maken. Met elk niveau zal de bezeten speler feller reageren.

nightmare, bordspel

Nightmare Horror Adventures

Van de makers van wereldbekende Escape Room The Game: Nightmare!
Nightmare Horror Adventures is een spannende, meeslepende en avondvullende belevenis vol verrassingen. In ‘Welcome to Crafton Mansion’ speel je één van de vijf Crafton-kinderen en ga je in het oude landhuis op zoek naar aanwijzingen over de moord op jullie ouders 15 jaar geleden. Onderzoek de kamers, herontdek je verdrongen herinneringen en kom stap voor stap dichter bij de waarheid. Overleg en maak de juiste keuzes. Maar let op: de tijd dringt en niets is wat het lijkt! In dit coöperatieve, verhaal-gedreven spel heb je maar één kans om de echte moordenaar te vinden en het mysterie op te lossen…
Solve the murders, prevent your own!
Geschikt voor 4 tot 5 spelers (optimaal met 5 spelers)
Adviesleeftijd: 16+
Benodigdheden: grote tafel, potloden, papier, gum, laptop of tablet met internetverbinding

Nog meer Halloweenspellen voor de oudere speler?

Weet jij spannende spellen die je met volwassenen kan spelen op de avond van Halloween? Laat het mij weten in de reacties en ik vul de lijst aan.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *