Energiezuinig een comfortabel warme woonkamer met een elektrische radiator

elektrische radiator

Het is hartje zomer en je denkt wellicht eerder aan afkoeling dan aan verwarming. Toch is het alweer spoedig herfst en koelt het flink af. Dan wil je ook je woonkamer weer comfortabel warm hebben. Met een elektrische radiator kan dat op een milieuvriendelijke en energiezuinige manier.

Zit jij er straks warmpjes bij?

Gemiddeld hebben we in Nederland in de tweede helft van september de eerste nachtvorst. Over ruim twee maanden heb je dus alweer de verwarming nodig om er straks ook ’s morgens warmpjes bij te zitten. Wil je die comfortabele warmte straks op een duurzame en energiezuinige manier bewerkstelligen voorzie je huis dan van een elektrische radiator in de woonkamer. Een dergelijke radiator heeft veel voordelen ten opzichte van de klassieke radiator die via een op gas gestookte cv-installatie wordt aangestuurd en geeft je bovendien de garantie op warmte, die moderne verwarmingselementen zoals een warmtepomp lang niet altijd hebben, zeker bij minder goed geïsoleerde woningen.

Betere controle over de temperatuur

Een van de grote voordelen van een elektrische radiator is dat je veel beter de controle hebt over de temperatuur in de woonkamer. Een elektrische radiator werkt namelijk zelfstandig en is niet onderdeel van een schakeling van radiatoren die via een cv-installatie worden aangestuurd. Zet je dus de elektrische radiator aan, dan geeft deze onmiddellijk warmte, ongeacht de temperatuur elders in het huis, of ongeacht aansturing vanuit een thermostaat. Is het warm genoeg of ga je het huis uit? Dan zet je de elektrische radiator weer uit en koelt deze ook heel snel weer af. Geen verspilling van energie dus!

elektrische radiator

Energiezuinig en duurzaam

Een tweede grote voordeel van een elektrische radiator is het feit dat deze veel energiezuiniger, en daarmee goedkoper, is dan een op gas gestookte radiator. Stroom kost immers momenteel naar verhouding veel minder dan gas en is bovendien veel duurzamer, zeker als je zelf zonnepanelen hebt en daarmee stroom opwekt. Een investering in een elektrische radiator in de woonkamer verdien je zodoende vrij snel weer terug via je energierekening.

Online radiator bestellen

Laat je straks niet verrassen door de nachtvorst en onaangename kou in de woonkamer en schaf nu alvast een elektrische radiator voor de woonkamer aan. Dat kun je het beste doen bij een radiatorspecialist met een gigantische keuze, zoals Radiator-Outlet. Je bent er dan van verzekerd dat je een radiator vindt die voldoet aan al jouw eisen op het gebied van kleur, model, afmeting en materiaal. En dat tegen de laagste prijsgarantie en gratis bij jou thuis in Nederland bezorgd.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *