En, wil jij later kinderen?

SquareLite_2019113133648843.jpgAls kind denk je er al eens over na. Je speelt vadertje en moedertje en de pop is het kind. Als je met z’n drieën bent is er altijd wel eentje de klos om het kind te spelen. Speels komen wel eens de volgende vragen voorbij: “Wil jij later kinderen? Hoeveel dan? Moet het dan een jongetje of meisje zijn?” De een antwoord met een absolute ‘ja’, de ander wilt er nog lang niks van weten, nog even lekker zelf kind blijven. Eigenlijk blijven deze vragen wel hangen en komen ze vanzelf een keer opborrelen.

Dé vraag op de eerste date

Voor mij was het onderwerp kinderen heel belangrijk bij de partnerkeuze voor een vaste relatie. Zelf wist ik al heel lang dat ik papa wilde worden, een kleintje om voor te zorgen om samen mee te spelen en om op te zien groeien. Een mini-Maarten of een meisjesvariant daarvan. Het was januari 2007 dat ik een eerste date had met een ontzettend mooi meisje. We hadden via internet al een tijdje gechat en zagen elkaar die dag voor het eerst. De vonk sloeg direct over en samen gingen we ergens drinken en kletsen. Al snel tijdens het gesprek, tussen verliefde blikken door, kwam het onderwerp ter sprake. Ik weet eigenlijk niet eens meer wie er over begon, zij of ik. Yes, ze wil ook kinderen! Dat is in ieder geval geen afknapper.

Hoeveel wil jij er?

Wat, hoeveel? Drie? Ik zat iets meer te denken aan twee. De vraag die je stelt als je weet dat de ander ook graag kinderen wilt is hoe groot jij je toekomstige gezin ziet. Zelf kom ik uit een gezin van twee kinderen en heb daardoor er een aardig beeld van hoe dat gaat. Meer kinderen lijkt mij erg lastig. Zij wilde er graag eentje meer dan ik in gedachte had. Ach, laten we eerst maar eens kijken voor eentje als de tijd rijp is. Gelukkig, we zitten in ieder geval op de lijn dat er nakomelingen kunnen komen. Tenminste, als de natuur ons welgezind is. Yups, deze date zou heel goed de moeder van mijn kind(eren) kunnen worden.

Goed resultaat

Inderdaad, die date zou de moeder van mijn kind(eren) worden. Een aantal jaar later zijn we getrouwd. Een jaar later werd ons gezinnetje iets groter met een heel mooi mannetje. Ooit zal hij waarschijnlijk tijdens een date diezelfde vraag stellen. Wanneer zou hij een eerste antwoord weten op de vraag ‘wil jij later kinderen’?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *