Elf jaar gekkenhuis

Eindelijk even een momentje voor mezelf. De hele dag gewerkt en daarna een bed in elkaar gezet voor Liam. De klok tikt door en ik bedenk me dat de eerste blog voor dit jaar geschreven moet worden. Door mijn hoofd schiet de zin die Chantal gisteren tegen me zei: “Weet je wat voor dag het donderdag is?” Als een vrouw die zin zegt, dan weet je als man dat je een belangrijke dag niet moet vergeten.

Even denken, wat was het ook alweer? Geen verjaardag, geen afspraak, geen… Verrek, dat is het! 4 januari 2007 was onze eerste afspraakje en de eerste kus. Vanaf toen zijn wij een setje. Het is dus vandaag ons elfde jaar samen. Elf jaar een gekkenhuis kan ik wel zeggen. Geen enkel jaar is rustig verlopen. Samen hebben we het altijd goed gehad. Natuurlijk hebben we wel eens woorden of zijn we geïrriteerd, maar de problemen waar we doorheen moesten gingen eigenlijk nooit over onze relatie. Gelukkig maar.

We hebben ook de mooiste momenten samen beleefd. Ze zorgde ervoor dat ik twee maal papa mocht worden. We hadden een mooie bruiloft en we hebben veel leuke uitjes beleefd. We bouwden samen een huisje op met een joekel van een tuin, brachten een lieve hond groot en doen nog steeds van die kleine onverwachte dingen voor elkaar.

Toch is er iets wat een beetje ontbreekt, tijd voor ons. Met twee kleine kids en drukte met onze banen, hebben we weinig tijd voor onszelf. Zelfs na kinderbedtijd niet, want we hebben de mazzel om een slechte slaper in huis te hebben. Regelmatig hebben we het erover om weer eens samen op ‘date’ te gaan. Eindelijk hebben we wat concreters bedacht, een lekker etentje in een restaurantje waar ik nooit ben geweest en Chantal al een paar keer geweest is. Enkele weken terug hadden we even een momentje samen. Na de kerstborrel van ons werk gingen we samen naar huis. De kids sliepen bij mijn ouders en daardoor konden we op zondagochtend samen wakker worden en een filmpje kijken met wat stokbrood als ontbijt. Wat was dat een heerlijk moment, weer echt even samen.

Lieve schat, het was elf jaar lang een gekkenhuis en ik heb zo’n vermoeden dat dit nooit anders zal worden. We gaan het gewoon allemaal samen beleven. Maar nu eerst dat etentje.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *