Elektrische displayliften: Een slimmere manier om je beeldscherm in hoogte te verstellen

elektrische displayoplossingen voor interactieve displays

Hallo daar, hardwerkende papa’s! Vandaag duiken we in de wereld van grote beeldschermen en hoe we deze binnen je bedrijf van ruimte naar ruimte kunnen rollen. En dat niet alleen, we zorgen er ook nog eens voor dat ze ergonomisch te gebruiken zijn. Lees in dit artikel over elektrische displayoplossingen voor interactieve displays en hoe deze jouw bedrijfsmeetings een stuk aangenamer kunnen maken.

Van kantoorruimte naar vergaderzaal

Om kosten binnen je bedrijf te besparen op aanschaf van een groot aantal interactieve beeldschermen, is het handig om een beeldscherm te kunnen verplaatsen. Met een stevige verrijdbare displaylift breng je een beeldscherm moeiteloos naar een andere ruimte. Zo kun je op je kantoor alles klaarmaken voor een presentatie en deze in de vergaderzaal direct tonen zonder eerst nieuwe instellingen te moeten maken.

Elektrische displaylift in je kantoorruimte

Een displayoplossing kun je ook binnen een enkele ruimte gebruiken. Door gebruik te maken van een versie die je aan de wand bevestigd, hangt je scherm stevig aan de muur, maar is toch verstelbaar in hoogte. Zo kun je in jouw eigen kantoorruimte kiezen of je zit of staat tijdens het werken, maar kun je ook makkelijk wat afstand nemen van het scherm om naar je resultaten te kijken. Vaak gaat dat net wat beter van een afstandje als wanneer je er met de neus dicht op zit.

Wil je even helemaal bevrijd zijn van het beeldscherm? Plaats het liftsysteem dan zo dan het scherm in de laagste stand ergens achter schuilt.

Ergonomie door hoogte-instelling

beeldscherm in drie verschillende hoogtes door beeldschermlift

Een beeldscherm hoeft niet op elk moment op dezelfde hoogte te hangen. Tijdens het groepsgewijs bekijken van een introductiefilm kan een scherm wat hoger hangen. Als je daarna op het interactieve touchscreen allerlei handelingen wilt uitvoeren, is het handiger als het scherm wat naar beneden kan. Dat scheelt weer heel wat reikwerk met je armen. Het in hoogte verstellen van het scherm stelt je in staat een ergonomische werkhouding aan te nemen en vermoeidheid van nek en ogen te verminderen. Mocht dit de reden voor jou zijn om een elektrische displayoplossingen aan te willen schaffen, kijk dan onder andere eens bij Vogel’s om extra informatie in te winnen.

Goede ervaringen in schoolklassen

In schoollokalen zijn steeds meer digiborden te vinden. Leraren en leerlingen maken gebruik van het bord ondanks dat ze niet even groot zijn. De lengtes tussen de leerlingen zelf verschillen al enorm. Om iedereen om te kunnen laten gaan met het bord, zonder gebruik van krukjes, zijn de meeste borden voorzien van een elektrische lift. Met een druk op de knop kunnen leraar en leerling het bord instellen op de juiste hoogte. Handig, want zo’n scherm kan best zwaar zijn om omhoog te duwen voor een vijfjarige. Zo kan een kleuter spelletjes spelen op het digibord terwijl de leraar later op eigen hoogte kan werken. Binnen klaslokalen hebben de elektrische displayoplossingen zich dus al ruimschoots bewezen. Een goed voorbeeld hoe het ook in een kantoorsetting gebruikt kan worden.


Copyrights afbeeldingen: Vogel’s

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *