Efficiënter samenwerken en communiceren met Teams Telefonie

Teams Telefonie nu ook voor externe gesprekken

In de zakelijke wereld is efficiënte communicatie altijd al een essentieel onderdeel geweest voor het succes van elk bedrijf. Met de snelheid waarop tegenwoordig gecommuniceerd kan worden is het belangrijk dat je daar een goedwerkend systeem voor hebt. Microsoft Teams heeft zich gevestigd als een krachtig platform voor samenwerking, maar wist je dat je met Teams vanaf nu niet alleen intern kan bellen, maar ook externe telefoongesprekken kan voeren? Dit artikel zal ingaan op de voordelen en mogelijkheden van Teams Telefonie.

Wat is Teams Telefonie?

Teams Telefonie is een geïntegreerde oplossing die het mogelijk maakt om te bellen binnen de Teams-omgeving. Het combineert traditionele telefoniefuncties met de veelzijdigheid van het Teams-platform. Hierdoor kunnen gebruikers bellen, gebeld worden en videogesprekken voeren, allemaal vanuit één interface. Eerder kon dit al deels, want binnen een team kon er al onderling gebeld worden. Met Teams Telefonie brengen Odido en Microsoft het een stap verder. Via Teams Telefonie kun je zowel mobiele nummers als vaste nummers koppelen en kun je ook nog eens extern bellen naar je zakelijke contacten.

Naadloze integratie met Teams

Een van de grote voordelen van Teams Telefonie is de naadloze integratie met andere Teams-functionaliteiten. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld rechtstreeks vanuit een chatgesprek een telefoongesprek starten, zonder van app te hoeven wisselen. Dit verbetert de efficiëntie en maakt de communicatie soepeler.

Nog meer flexibiliteit en mobiliteit

Met Teams Telefonie zijn medewerkers niet langer gebonden aan hun bureau-telefoon. Ze kunnen overal waar ze internettoegang hebben, gebruikmaken van hun zakelijke telefoonnummer via Microsoft Teams. Dit bevordert flexibiliteit en mobiliteit, waardoor werknemers productiever kunnen zijn, zelfs als ze onderweg zijn. Laptopje openklappen, headset op en bellen maar terwijl je in de trein zit of op een remote werkplek.

Uitgebreide belfuncties

Teams Telefonie biedt ook geavanceerde functionaliteiten die de communicatie verder verbeteren. Denk hierbij aan voicemail, automatische doorschakeling, groepsgesprekken en het opzetten van belgroepen. Deze functies stellen gebruikers in staat om op een efficiënte en georganiseerde manier te communiceren, ongeacht de omvang van het team. Extra handig is dat je makkelijk nieuwe nummers aan het team kunt toevoegen, zelfs meerdere nummers per persoon. Voor externe gesprekken kun je zelfs kiezen met welk telefoonnummer je dat doet. Je kiest zelf of je dat doet met je mobiele nummer, vaste nummer of bijvoorbeeld het sales-nummer van je bedrijf.

Geen apart telefoonsysteem meer nodig

Een ander voordeel van Teams Telefonie is dat het kostenbesparend kan zijn voor bedrijven. Door gebruik te maken van de bestaande Teams-infrastructuur kunnen organisaties geld besparen op de aanschaf en het onderhoud van aparte telefoniesystemen. Dat betekent dat je geen gebruik meer hoeft te maken van een aparte telefooncentrale. Juist door alle functies binnen één systeem te hebben voorkom je ook nog eens conflicten tussen de systemen waardoor je met Teams Telefonie altijd een werkend belsysteem hebt. Bovendien is Teams Telefonie schaalbaar, waardoor het gemakkelijk kan worden aangepast aan de groeiende behoeften van een bedrijf.

Teams Telefonie iets voor jouw bedrijf?

Teams Telefonie biedt een krachtige en geïntegreerde oplossing voor zakelijke communicatie, waardoor teams efficiënter kunnen samenwerken, ongeacht hun locatie. Met functies zoals naadloze integratie, flexibiliteit, geavanceerde functionaliteiten, en kostenbesparing, is Teams Telefonie een waardevolle investering voor elk bedrijf dat streeft naar verbeterde communicatie en samenwerking.


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *