Eerste bioscoopervaring tijdens Kids Weekend

SquareLite_2019211225426339.jpgMijn jongens zijn helemaal gek van Lego, dat is geen geheim. De komst van een nieuwe Lego-film in de bioscoop zorgde dan ook voor aardig wat hysterie in huis. Vooral toen de twee mini-bouwers te horen kregen dat we de film in de bioscoop zouden zien. We mochten op bezoek bij Kinepolis tijdens het De Lego Film 2 Kids Weekend.

Bioscoop met een vleugje extrao

Kids Weekend bij Kinepolis is niet zomaar naar de bioscoop gaan, het is een extra ervaring voor de kinderen. Eén uur voordat de film begint mogen de kinderen de kaartjes bij de kassa afhalen en krijgen ze een klein presentje dat verwijst naar de film. Deze keer kregen de jongens een leuke deurhanger (storen-niet storen) met de twee hoofdkarakters uit de film, Lucy en Emmet. De foyer wordt in een Kids Weekend omgetoverd tot speelhal. Elke vestiging geeft zijn eigen invulling aan het geheel. Zo kan er een luchtkussen staan of heel wat leuke spelletjes in thema. Kegels omgooien en balletjes, in gaten gooien voor punten te scoren, lekker rustig kleuren of geschminkt worden. Aangezien het deze keer een Lego film was, stond er een extra tafel met genoeg Legoblokjes om mee te bouwen. Het waren zulke oude blokjes dat ik de nostalgie eraan voelde. Hier moest al heel veel mee gespeeld zijn en er zaten blokjes bij waar ik spontaan jaloers op werd.

Een weekend lang kinderfilm

Zoals de naam het al zegt duurt een Kids Weekend een heel weekend. Op de zaterdag en zondag van een aangekondigd evenement zijn er meerdere filmvertoningen tussen 10:00 en 17:00 uur. Het leuke is dat er geen extra kosten verbonden zijn aan de film met de activiteiten. Bij de standaard filmprijs zit meteen wat lekkers en een glaasje ranja in de foyer bij. Wil je een bak popcorn voor tijdens de film zelf, dan is dat gewoon op eigen kosten. Wil je weten welke film er volgende keer in de picture staat? Meld je dan even aan voor de Kinepolis-nieuwsbrief. Kinepolis zit door het hele land heen, dus wellicht zit er ook een bioscoop bij jou in de buurt:
Almere, Breda, Den Bosch, Den Helder, Dordrecht, Emmen, Enschede, Groningen, Hoofddorp, Huizen, Jaarbeurs Utrecht, Oss, Schagen, Zoetermeer.

Voor het eerst naar de film

Onze jongste meneer, Kyran, was nog nooit naar de bioscoop geweest. Liam heeft er wat moeite mee om in een grote groep onbekenden binnen te komen. Voor allebei besloten we dan ook tijdig er te zijn. Heerlijk om zo lekker rustig te kunnen beginnen, te starten met de spelletjes en met Kyran al even in de zaal kijken. Even laten zien hoe het er uit ziet voordat we echt naar binnen gaan. Bij het naar binnen stappen besefte ik dat het misschien helemaal niet zo vreemd voor hem moest zijn. We zijn al een paar keer met hem naar het theater geweest en daar kent hij de opstelling van de stoelen al wel van. Met zijn jas nog aan vloog hij al naar het eerste spel, smijten met balletjes. Er stond een jongen bij die het een beetje begeleidde en leuk met ze ging spelen. Terwijl Liam en Kyran hun eigen spel ervan maakten, ging hij er in mee. Snel nog even naar het toilet toe, want luiers zijn er niet meer, en hup de donkere zaal in. Eerst nog in een eigen stoel, maar na een tijdje bij mama op schoot. Liam zat naast me met zijn 3D-bril op. Stil heeft Kyran gekeken, alsof hij thuis naar Ninjago aan het kijken was. Na de pauze kroop hij meteen op mijn schoot en samen genoten we van de rest van de film. In de auto vertelde hij in zijn eigen taaltje dat hij het erg leuk had gevonden. Alle indrukken waren zo intens dat hij tevreden in zijn stoeltje in slaap viel. De eerste keer bioscoop was niet alleen een feestje, maar een enorm succes.

Deze blog bevat gesponsorde inhoud.

Lees ook:

Review: Pieter Konijn bij Kinepolis op het grote doek
profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *