Een zwangerschapsbeeldje; Het meest bijzondere aandenken aan jouw zwangerschap of kraamtijd!

zwangerschapsbeeldje, mommy and me beeldje, 3D beeldje baby en mama

Zwanger zijn en het mogen krijgen van een baby is iets wat je waarschijnlijk niet vaak in je leven meemaakt. Alle clichés zijn waar; de tijd vliegt! Met een zwangerschapsbeeldje wordt dit bijzondere moment in jouw leven voor altijd vastgelegd. Een uniek kunstwerk van jouw zwangere buik, is een blijvende herinnering aan deze speciale tijd in jouw leven.

Lara op pad voor Papa’s wereld

In opdracht van Papa’s wereld bracht Lara van Travelgirls.nl een bezoek aan Belly Moments in Berghem, Noord-Brabant. Haar missie: een mommy and me-beeldje laten maken. In dit artikel verteld Lara over haar bevindingen bij het maken van een 3D-beeldje en laat ze ook het eindresultaat zien.

Bij Belly Moments wordt je ontvangen door de lieve Naomi. Zij besloot een aantal jaar geleden om het roer helemaal om te gooien en haar passie en creativiteit te gebruiken om prachtige zwangerschapsbeeldjes te maken.

Een mommy and me-beeldje maken

Naakt een scan van je lijf laten maken is een kwetsbaar moment. Naomi heeft een vriendelijke en zachte uitstraling, hiermee stelt ze je op een natuurlijke manier gerust. Ik voelde mijzelf al snel op mijn gemak ondanks dat ik geen kleding aan had. Er hangen badjassen die je tijdens het wachten om jezelf heen kunt hangen. Als je jezelf onprettig voelt om de scan zonder ondergoed te maken kun je ook voor naadloos ondergoed kiezen.

Slapend op de foto

Tijdens het wachten? Hoor ik je denken. Wanneer je kiest voor een mommy and me-beeldje is het de bedoeling dat je kleintje slaapt. Door middel van 3D fotografie wordt je samen met je kleintje gescand. Hiervoor moeten je beiden zo stil mogelijk staan. Bij ons duurde het 70 minuten voordat de kleine besloot dat het tijd was voor zijn dutje.

Voeding meenemen

Tip: neem een beetje kunstvoeding mee. Ook als je borstvoeding geeft, net als ik destijds deed. Want dan slaapt je kleine waarschijnlijk iets sneller en vaster. Dit zorgt er voor dat Naomi de mooiste scans kan maken en dat je eventueel zelfs van houding kunt wisselen. Dan mag je later kiezen van welke foto je uiteindelijk jouw beeldje wil laten maken.

Beste moment voor een beeldje

Wil jij een zwangerschapsbeeldje laten maken? Maak een afspraak tussen week 33 en week 36 van je zwangerschap. Tijdens deze weken is je lichaam op zijn mooist. Voor een mommy and me beeldje maakt het minder uit wanneer je jouw afspraak maakt. Zelf zijn wij gegaan toen de kleine 3 maanden was. Rond deze tijd heeft je baby al een herkenbaar gezicht wat prachtig is om terug te zien in het beeldje.   

Keuze genoeg

Naomi heeft verschillende beeldjes staan waar je uit kunt kiezen. Je mag ze voelen en bewonderen en kiezen wat helemaal bij jou past. Wij hebben een verzwaard beeldje genomen. Hierdoor voelt het beeldje ook stevig aan als je deze optilt.

Zwangerschapsbeeldje VS Mommy and me beeldje

Kiezen voor welk beeldje je gaat is natuurlijk erg persoonlijk. De tip die wij kunnen geven is vooral gebaseerd op onze eigen zwangerschappen. Tijdens je eerste zwangerschap is je buik meestal het aller mooist. De meeste vrouwen voelen zichzelf erg trots; En terecht! Er is weinig zo magisch als een zwangere vrouw. Tijdens een volgende zwangerschap is de kans aanwezig dat je nét iets meer post zwangerschaps kilo`s hebt vastgehouden (#guilty!). Hierdoor ervaren veel vrouwen dat hun buik minder mooi is dan tijdens een eerste zwangerschap. Omdat de zorg van je 1e kindje er ook nog bij komt, krijg je al snel het gevoel dat de babytijd van je newborn te snel voorbij gaat. Perfect om deze unieke periode te vereeuwigen met een mommy and me beeldje!

Een zwangerschapsbeeldje is een beeldje van jouw zwangere buik. Een Mommy and me beeldje is een beeldje van jouw lijf terwijl je jouw kleintje vast hebt.

Een emotioneel aandenken

Na 10 weken ontvang je jouw met de hand bewerkte beeldje via de post thuis of je kunt er voor kiezen om hem bij Naomi op te halen. Toen ik de doos open maakte en het beeldje in mijn handen had moest ik spontaan huilen. Het is echt heel erg bijzonder om jouw kleintje te zien op jouw lijf in de vorm van een klein kunstwerk.

Prachtig als cadeau

Het laten maken van een zwangerschapsbeeldje of een mommy and me beeldje is niet goedkoop. Wij vinden de beeldjes van Belly Moments de prijs wel écht waard. Gun jezelf een aandenken aan deze tijd waarin jij als prachtige sterke zwangere vrouw of als trotse mama in je kracht staat!
Het is ook leuk om een beeldje (met een groep) als babyshower- of kraamcadeau te geven.

Oh ja, dit ook nog even

mannentorso, 3d beeldje

Zo’n beeldje maken is natuurlijk ook heel erg leuk voor de papa’s. Zeker als je een wasbordje hebt om mee te pronken, maar een bierbuikje mag ook hoor.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *