Een weekend lang spelletjes op het Spellenspektakel 2022

spellenspektakel, spellenspektakel 2022, jaarbeurs utrecht, spellenbeurs, spelletjesbeurs

Het is weer bijna tijd voor het jaarlijkse Spellenspektakel. Liefhebbers van bord- en kaartspellen kunnen twee dagen lang los gaan op de allernieuwste spellen, zich verder bekwamen in populaire bekende spellen en zich alvast vergapen aan nieuwe spellen die er aan zitten te komen. Een grote groep speluitgevers verzamelt zich in de Jaarbeurs van Utrecht om er ook dit jaar een fantastisch spektakel van te maken. Lees snel verder om meer te ontdekken over dit speltastisch evenement.

Van ‘Ticket to Ride’ tot miniaturen schilderen

Tijdens het Spellenspektakel kun je kennis maken met de vele spellen die je in Nederland en België kunt aanschaffen en spelen. Met genoeg speeltafels kun je altijd wel een keer ergens aanschuiven om een potje te spelen. Of je dat nu doet bij de bekende klassieke spellen of bij het allernieuwste spel dat je daarna thuis verder wil spelen. Het leuke van het Spellenspektakel is dat het aanbod zeer divers is. Ben je enkel op zoek naar een nieuwe dobbelsteen, wil je jouw leerlingen uitdagen met educatieve spellen of ben je op zoek naar miniaturen die je kunt schilderen? Voor elke spelliefhebber is er wel iets te vinden op de beursvloer. Juist deze verscheidenheid maakt dit evenement de moeite waard om te bezoeken. En dan heb ik het nog niet eens over de vele demonstraties, toernooien en winacties.

Prijswinnaars aanwezig

De beurshallen zullen helemaal vol staan met bekend en onbekende spellen. Zoals elk jaar zullen ook de winnaars van de Nederlandse Spellenprijs aanwezig zijn en zullen veel spellen die een juryprijs hebben ontvangen van Speelgoed van het Jaar tentoongesteld worden. De beste spellen van Nederland zullen dus goed vertegenwoordigd worden.

Spelletjes inslaan voor Sinterklaas en Kerst

Twee dagen lang spelletjes spelen geeft je ook de kans om veel spellen tegen gereduceerde tarieven in te slaan. Zo vlak voor Sinterklaas en Kerst is dit dus een geweldig evenement om te shoppen voor de leukste spellen. Veel uitgevers hebben mooie acties klaar staan en geven je zelfs de mogelijkheid om een spel, of zelfs een heel pakket te winnen. Niet alleen gloednieuwe spellen zijn er verkrijgbaar, maar ook spellen met een kleine beschadiging aan de doos die er goedkoper uitgaan. Daarnaast kun je jouw collectie completer maken in de outlet en op de afdeling tweedehands (waar je zelf vooraf ook spellen naartoe kan brengen).

Terugkijken op Spellenspektakel 2021

Vorig jaar was er eindelijk weer een nieuwe editie van het Spellenspektakel nadat het door corona enkele malen was afgelast. Bart en ik trokken er namens Papa’s wereld heen en maakten er een videoverslag van. Om alvast een beetje in de stemming te komen voor de 2022 editie van dit spelletjesevenement kun je het verslag van 2021 nog eens bekijken.

Waar, wanneer, tijden en prijzen Spellenspektakel 2022

Datums Spellenspektakel 2021

Zaterdag 5 november: 10:00 – 18:00
Zondag 6 november: 10:00 – 18:00

Locatie Spellenspektakel 2022

Het Spellenspektakel vindt plaats in:
Jaarbeurs
Jaarbeursplein,
3521 AL Utrecht
Route: Jaarbeurs op Google Maps

Prijzen toegangskaartjes Spellenspektakel 2022

Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang

TicketsoortPrijs*
Dagkaart volwassenen€19,50
Dagkaart kind (4 t/m 12 jaar)€7,50
Gezin (2 volwassenen en 3 kinderen t/m 12 jaar)€42,00
Passe-partout 2 dagen volwassenen€30,00
Passe-partout 2 dagen kinderen€12,00

Let op: informatie van de hier getoonde toegangsprijzen kan afwijken van de daadwerkelijke prijzen.

Toegangskaartjes Spellenspektakel 2022 kopen

Koop je kaartjes via het ticketsysteem van Spellenspektakel. Let op, er komen reserveringskosten bovenop de ticketprijzen.

Via Spoordeelwinkel.nl zijn voordelig entreetickets in combinatie met een treinticket te kopen.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Voor het eerst ben ik met Maarten mee geweest naar dit spellenspektakel.. Met verbazing heb ik gekeken naar de zóveel spellen die daar werden gepresenteerd en waar zóveel mensen aan meededen.
    Van zéér eenvoudig toch zelfs zéér ingewikkelde dat mijn pet te boven ging. Ik kon me helemaal niet voorstellen dat duizenden mensen bezig waren met spelletjes. Zéér interessant om te zien naar de zovele onderwerpen/spellen voor kinderen en volwassenen. Ondanks de drukte heb ik genoten van dit échte spektakel.