Een vader in de kinderopvang – deel 4

Waar ineens is die gastouder toch gebleven? In deel 3 schreef ik nog dat als Chantal weer ging werken we voor opvang bij iemand in huis zouden kiezen. Nu zitten we voor een kennismakingsgesprek toch op een kinderdagverblijf.

Goed, voor deze blog gaan we even terug in de tijd om een blogserie af te maken, het volledige verhaal te vertellen.
In onze omgeving zitten niet veel gastouders, de paar die er zaten hadden de dagen die wij wilden al compleet vol zitten. Ook de gastouder van het eerder genoemde interview. Dan toch maar een kdv. Omdat het kinderopvangbedrijf waarin Chantal en ik op dat moment werkten een regel heeft waarbij een kind niet opgevangen mag worden op de locaties waar de ouders werkzaam zijn, moest Liam naar een kdv iets buiten de rijroute. Daarnaast naar eentje waar er tot 18:30 uur opvang mogelijk is aangezien we beiden zelf kids tot 18:00 opvingen. In een rap tempo werd dit geregeld door Kion waardoor we een week later al op de opvanglocatie waren.
Vriendelijke werden we begroet bij binnenkomst. Op de groep waren kinderen aan het spelen, anderen deden een dutje of kregen een bordje met stukjes brood voorgeschoteld. Achter ons werd de zoveelste luier van de dag verschoont terwijl de leidster grapjes bleef maken. Ik herinner me nog goed dat aan de muur, tussen alle foto’s van de kinderen, al een plekje voor Liam was vrijgemaakt. Zijn naam stond er al, of wij de foto nog even wilden verzorgen. Bij de verschoontafel was al een vakje in de kast voor hem gereserveerd en aan de kapstok in de gang hing al een tasje klaar. Aan alles was gedacht. Liam, en wij ook, was meteen van harte welkom.
Tijdens het kennismakingsgesprek spraken we over onze wensen betreft Liam, over de dagelijkse gang van zaken, vulden formulieren in en spraken elkaar over onze gedeelde werkgever.
De klik tussen ons en de groepsleidsters was er. Deze eerste indruk was meteen goed.
Grappig dat die indruk dan ineens zo’n ding is die je als papa en mama moet meemaken om te beseffen hoe waardevol dat eerste welkom is.

Meer lezen uit deze serie:
Een vader in de kinderopvang – deel 1
Een vader in de kinderopvang – deel 2
Een vader in de kinderopvang – deel 3
Een vader in de kinderopvang – deel 4

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *