Een streepje voor hebben

Die afspraak bij de dokter zat ik er wat zelfverzekerder bij. Ik wist iets wat de dokter nog niet wist…… Hiermee eindigde mijn vorige blog, en hiermee gaat het verhaal verder. Enkele dagen voordat we terug moesten naar de dokter om de uitslag van de fertiliteitstest te krijgen gebeurde er heel iets anders.


Al enkele keren dat jaar hadden we een test gedaan om te kijken of het gelukt was. Kijken of er wat begon te groeien. Helaas, telkens was het wachten op niks geweest. Geen tweede streepje in het schermpje, geen teken van leven. Telkens weer even de domper na enkele minuten wachten. Minuten die uren lijken te duren. Samen turen naar een doorzichtig venstertje. Eén streepje verschijnt, de test werkt, nu dat tweede streepje nog…. nee, weer niet.
Oktober 2012, na een niet zo prettige uitslag van de eerste fertiliteitstest was de hoop even verdwenen. De tekens in de mobiele app gaven aan dat de tijd rijp was. Een knop in onze gedachten zorgde ervoor dat we er niet zo veel meer mee bezig waren, het zou wel een keer komen… of niet. De maand erna kregen we in de gaten dat er iets niet klopte. De enorme honger naar chocolade bleef uit (nou ja, de ENORME honger naar chocolade bleef uit). Zullen we dan toch maar een testje doen?
Ik kwam terug van mijn voorschoolse opvang en Chantal was net wakker. Zullen we? Ja, laten we maar doen. Op naar het toilet, testje mee en even richten maar. Binnen enkele tellen verscheen een streepje zodat we wederom wisten dat de test werkte. Blijven we kijken, nee niet blijven kijken, toch wel, toch niet…. De wekker op de telefoon telde af. Elke seconde tikte voor onze ogen voorbij. Wat duurt die tijd lang als je er zo naar blijft turen. Samen zaten we in een soort tijdscapsule waarin onze wereld vertraagde en de buitenwereld gewoon doorging waar het mee bezig was. Piep piep piep, de wekker. Zullen we kijken? Ik durf niet, of toch wel? Goed, we kijken. 1, 2, 3 huh? Is dat nou een streepje? Ja, dat is een streepje! Toch? Ja toch? Pak dat papiertje eens, is dat een streepje? De bijsluiter gaf aan wat er op het venstertje moest staan voor een zwangerschap. Hoewel we de test vaker hadden gedaan wisten we het ineens niet meer. ‘Bij een kruisje in het grote scherm bent u in verwachting’. Dus toch!

Een raar moment. Blij, enorm blij. Het besef dat ons gezin een stukje groter zou worden. Nog negen maanden en ik zou papa zijn. Nog negen maanden en wij zouden papa en mama zijn. Die middag ben ik met een enorme grijns naar het werk gegaan om nog even voor kinderen van andere papa’s en mama’s te zorgen. Over negen maanden zou ik bij de club gaan horen.
Een paar dagen later zaten we bij de dokter. “Goed nieuws meneer, uw test is een heel stuk positiever. Het lijkt wel alsof jullie een stuk zekerder van de zaak zijn?” “Dat klopt dokter, wij zijn in verwachting!”

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *