Een roosje voor de liefste vrouw

instasize_0213212835.jpg“Mama mag niet kijken, niet uitpakken. Verstoppen, mama mag niet zien.” Met een gevuld tasje lopen we de tingieterij in ons dorp uit. We hebben zojuist een Valentijnscadeautje gekocht voor de belangrijkste vrouw uit ons leven, zijn moeder en mijn vrouw. 
Valentijn, eigenlijk heb ik er vrij weinig mee. Ondanks dat het voor ons best wel een leuke datum is, maar dat houd ik verder privé. Net als zoveel feestdagen is het zo enorm commercieel dat het bijna een verplichting wordt om er aan mee te doen. Elk jaar neem ik me dan ook voor om er niet aan te beginnen. Iemand van wie je houdt hoef je het niet op deze dag te vertellen, dat kan/moet je elke dag doen. En toch…. ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om niks te doen. Slap watje dat ik ben.
Terwijl zij alvast de Kruidvat inging voor luiers en het gratis babypakket, liep ik met Liam naar De Tinnen Roos. Afgelopen woensdag had ik wat bestellingen voor ze weg moet brengen, dus het trackandtrace-bonnetje moest daar nog even heen. Werk en privé even combineren dus. Voor degenen die het niet weten, naast mijn werk in de kinderopvang werk ik op woensdag bij deze tingieterij. Soms in de werkplaats, maar de laatste tijd meestal in de showroom en achter de schermen van de website en webshop.
Afgelopen week introduceerden we daar een nieuw artikel, een mooi klein tinnen roosje. Het kleine broertje van de grote reeds succesvolle roos die al jaren in het assortiment zit. Met een afmeting van zo’n 15 centimeter neemt het niet al te veel ruimte in, dus helemaal geschikt voor ons kleine huisje. Ik wist dat Chantal de grote roos mooi vindt, maar door het formaat niet zo snel zelf zou kopen, dus moest dit een leuke verrassing zijn voor haar.
Om het goed te laten zien, gaf ik het Liam in handen. Hij gaf het aan Margret die het roosje mooi inpakte samen met een hartenzeepje. Ja oké, een beetje afgezaagd maar een een hartje hoort toch echt bij Valentijn. Liam wilde het zeepje het liefst zelf hebben en rook er uitgebreid aan: “Zeepje Jam, mama wassen onder douche.” Yup, het zorgzame mannetje in hem kwam weer los. Het cadeautje kwam erna in een papieren tasje die snel nog even werd dicht geniet. Zo kon Chantal niet stiekem kijken als we met het tasje binnen zouden komen.
Na de rest van de boodschappen gedaan te hebben, droeg Liam het tasje naar binnen. In de keuken liet hij het tasje nog eens zien aan zijn mama. In een luttele seconde trok hij zo het cadeautje uit het tasje. “Kijk mama, kijk!” En daar ging mijn verrassing…..
instasize_0213212835.jpgHet kleine tinnen roosje is verkrijgbaar bij De Tinnen Roos te Millingen aan de Rijn. En is nu tijdens de Valentijn in een kennismakingsaanbieding van €10,-

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *