Een Pokémon kinderkamer inrichten, zo doe je dat

pokémon kinderkamer inrichten tips

Als je kinderen hebt die helemaal weg zijn van Pokémon, dan kan het leuk zijn om hun slaapkamer om te toveren tot een echte Pokémon-kamer. Door het gebruik van de juiste kleuren, accessoires en decoraties creëer je een kamer waarin je kinderen zich helemaal kunnen uitleven en hun eigen fantasieën en verhalen kunnen verzinnen. Hieronder vind je enkele tips en ideeën om een geweldige kinderslaapkamer te creëren die helemaal in het teken staat van deze populaire pocketmonsters. We testten meteen een gave Pikachu-wekker uit.

Het begint met de deur

Een kinderkamer begint eigenlijk al met de deur die toegang verleent tot de ruimte. Plaats op de deur een gave Pokémonposter, plaats een grote Pokéstop als afbeelding op de deur of creer je eigen afbeelding van een Pokégym waarop de naam van je kind staat.

Decoreer met Pokémon accessoires

Er zijn tal van Pokemon accessoires beschikbaar, zoals dekbedovertrekken, kussens, muurstickers, lampen en posters. Door deze accessoires te gebruiken, kun je de kamer eenvoudig inrichten en decoreren. Kies bijvoorbeeld voor een Pikachu-kussen of een Charmander-poster.

Creëer een Pokémon-speelhoekje

Maak een speciale hoek in de kamer waar je kinderen kunnen spelen en ontspannen met hun favoriete Pokémon-figuren. Plaats een speelmat of tapijt met daarop een afbeelding van een Pokémon-landschap. Zet een paar Pokémon-figuurtjes op de mat en laat je kinderen hun eigen verhalen en avonturen verzinnen. Vergeet niet een kastje neer te zetten waar ze de albums met Pokémon-kaarten en Pokémon Het mega super de luxe handboek kunnen bewaren.

Pokémon-muurschildering of behang

Een Pokémon-muur is een geweldige manier om de kamer van je kinderen helemaal in het teken van Pokémon te zetten. Je kunt bijvoorbeeld een muurschildering laten maken van hun favoriete Pokémon of een hele muur behangen met Pokémon-behang. Dit zorgt voor een echte eyecatcher in de kamer.

Kies voor Pokémon-verlichting

Verlichting kan een grote rol spelen in de sfeer van een kamer. Kies daarom voor Pokémon-verlichting om de kamer van je kinderen helemaal af te maken. Denk bijvoorbeeld aan een Pikachu-lamp of een plafondlamp met daarop afbeeldingen van verschillende Pokémon-figuren.

Gave Pokémon lampen van BigBen

Of je nu een bedlampje zoekt of een gave wandlamp, Bigben heeft een aantal heel gave varianten uitgebracht in Pokémon-stijl.

eevee nachtlamp

Pokémon LED lamp Eevee – Deze Eevee LED lamp is 40 centimeter hoog. Er is een afstandsbediening bijgeleverd zodat je gemakkelijk en van afstand het licht aan en uit kan zetten. Deze lamp werkt op batterijen (3 x AAA niet inbegrepen).

jigglypuf nachtlamp

Pokémon LED lamp Jigglypuff – Deze Jigglypuff LED lamp is 17 centimeter hoog. Er is een afstandsbediening bijgeleverd zodat je gemakkelijk en van afstand het licht aan en uit kan zetten. Deze lamp werkt op batterijen (3 x AAA niet inbegrepen).

pikachu nachtlamp

Pokémon LED lamp Pikachu – Deze Pikachu LED lamp is 40 centimeter hoog. Er is een afstandsbediening bijgeleverd zodat je gemakkelijk en van afstand het licht aan en uit kan zetten. Deze lamp werkt op batterijen (3 x AAA niet inbegrepen).

snorlax radio

Pikachu & Snorlax LED Lamp met bewegingssensor – Deze lamp heeft een heel speciale bediening nadat je het aan-knopje omgezet hebt. Til de lamp op om het aan te zetten en doe dit nog eens op het uit te schakelen. Voeding: op netstroom via micro-USB kabel (kabel inbegrepen) of via 3 AAA-batterijen (niet inbegrepen).

Een bed vol Pokémon-knuffels

Tijdens het slapen is het fijn om je favoriete Pokémon als knuffel bij je in bed te hebben om samen tijdens het dromen de spannendste avonturen te beleven.

Een Pokémon-game hoek

Als echte toekomstige Pokémon trainer moet je ze wel vangen en leren hoe je Pokémon in moet zetten tijdens een gevecht. Hoe anders kun je dat beter leren, dan door de games te spelen. Hang een televisie aan de muur en zet er een Switch bij waar je gave spellen op kunt spelen als Pokémon Scarlet, Violet, Sword, Shield, Legends: Arcues en Brilliant Diamond. Dit zijn slechts een aantal Nintendo Switch Pokémon spellen die beschikbaar zijn voor deze gameconsole. Om wat actiever te gamen, speel je het spel gewoon buiten en zet je Pokémon Go op de telefoon. Die moet je natuurlijk wel op een originele manier opladen.

pikachu draadloze telefoonlader

Pokémon Draadloze Smartphone Oplader + USB Met deze Pikachu kan je jouw smartphone op verschillende manieren opladen. Wanneer jouw apparaat wordt opgeladen, worden de wangen van Pikachu rood. De Pikachu bevat 3 USB-poorten zodat je meerdere telefoons of andere apparaten tegelijk kan opladen.

Wakker worden met Pokémon-wekkers

pikachu wekker

Wekker Pikachu
Bij deze Pokémon wekker verspreidt Pikachu zacht licht door de kamer. De LED-verlichting van de wekker zorgt dat de tijd, datum en temperatuur van je kamer altijd goed te zien is. Stel zelf de wekker tijd in om op tijd wakker te worden.

eevee wekker

Wekker Eevee
Bij deze Pokémon wekker verspreidt Eevee zacht licht door de kamer. De LED-verlichting van de wekker zorgt dat de tijd, datum en temperatuur van je kamer altijd goed te zien is. Stel zelf de wekker tijd in om op tijd wakker te worden.

bulbasaur wekker

Pokémon Wekkerradio – Poké Ball Bulbasaur
Met deze Pokémon Wekkerradio voor kinderen word je wakker met je favoriete Pokémon. Maar je kan ook luisteren naar de leukste liedjes op de radio, de temperatuur van de kamer in de gaten houden en je weet altijd hoe laat het is.

charmander wekker

Pokémon Wekkerradio – Poké Ball Charmander
Met deze Pokémon Wekkerradio voor kinderen word je wakker met je favoriete Pokémon. Maar je kan ook luisteren naar de leukste liedjes op de radio, de temperatuur van de kamer in de gaten houden en je weet altijd hoe laat het is.

pikachu wekker

Pokémon Wekkerradio – Poké Ball Pikachu
Met deze Pokémon Wekkerradio voor kinderen word je wakker met je favoriete Pokémon. Maar je kan ook luisteren naar de leukste liedjes op de radio, de temperatuur van de kamer in de gaten houden en je weet altijd hoe laat het is.

Onze bevindingen van de Pikachu wekker

pikachu wekker

De inspiratie voor dit artikel was de Pikachu wekker die je hiernaast op de foto ziet. Deze kregen wij opgestuurd namens Bigben om uit te testen. Omdat onze jongens het nogal lastig vinden om uit te slapen en ze dan bij ons op de kamer komen kijken hoe laat het is (en ons daarbij wakker maken) besloten we dat het tijd werd voor een eigen wekker. Kort na dat besluit kwam het persbericht van deze leuk uitziende wekker uit. Met jongens die gek zijn op Pokémon moest het wel deze wekker worden.

De wekker zelf is niet zwaar, zelfs een lichtgewicht te noemen, maar dat maakt eigenlijk helemaal niks uit, want in principe laat je het gewoon staan op de plek waar je het neerzet. Aan de voorkant zitten twee knopjes, eentje om de LED-lamp in Pikachu te activeren en eentje om de wekker in te schakelen of in de ochtend uit te drukken. Door het knopje iets langer in te houden zet je de ingestelde tijd aan, met een korte klik op het moment dat de wekker afgaat zet je hem uit, maar blijft deze actief voor de volgende dag. Langer inhouden zet de ingestelde wekker helemaal uit. Op het LED-scherm kun je goed zien hoe laat het is, zowel overdag als ’s nachts. Met een paar knopjes op de achterkant kun je de wekker instellen en de tijd en datum aanpassen. Hoe dit precies moet lees je in de meegeleverde handleiding. De wekker werkt op batterijen, maar kun je ook via netstroom gebruiken via een USB-kabel.

Sinds de wekker er staat kunnen de kinderen zelf de tijd in de gaten houden. Voor school gebruiken ze af en toe de wekker stand, al is het geluid dat er uit komt niet echt een pretje om te horen. Een irritante pieptoon die blijft herhalen totdat er op de knop gedrukt wordt. Laten ze nou voor school moeilijk hun bed uitkomen en dan mag je raden wie de wekker uiteindelijk uitzet. Voor de prijs van deze wekker had ik eerlijk gezegd een leukere wekkertoon verwacht, bijvoorbeeld een kreet die Pikachu zelf zegt “Pika, pika, Pikachuuuuuuu” of de bekende muziek van de serie “Gotta catch ‘m all”.

Laat je kinderen meedenken

Tot slot is het belangrijk om je kinderen te betrekken bij het inrichten van hun eigen kamer. Vraag wat ze leuk vinden en waar ze graag mee willen spelen. Op deze manier creëer je niet alleen een mooie Pokémon-kamer, maar ook een kamer waar je kinderen zich helemaal thuis voelen.


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Je hebt ontzettend leuke inspiratie gegeven voor een Pokémon kamer. Hier zou de tweeling helemaal enthousiast van worden. Wat betreft de wekker geef ik je gelijk dan, ik had dan minstens een geluid in thema verwacht