Een Opsteker en een Vuist tegen Corona

dtr corona uitgelicht

Heel Nederland is in de greep van Corona. We blijven massaal thuis om niet besmet te raken met het virus. Werken zoveel mogelijk vanuit geïmproviseerde kantoortjes in eigen woning en we worden ineens juf of meester voor onze kinderen. Dagelijks komen er nieuwe initiatieven om in contact met elkaar te komen en om het anderen naar de zin te maken. We laten elkaar meer blijken dat we om elkaar geven. De Tinnen Roos bedacht twee manieren om te laten blijken dat je aan een ander denkt.

Een Opstekertje omdat ik aan je denk

Opstekertje

Het Opstekertje is ontworpen voor iedereen om elkaar een hart onder de riem te kunnen steken. Je stuurt een lichtpuntje naar iemand die alleen thuis zit. Iemand die in een vitaal beroep werkt en dagelijks blootgesteld wordt geef je hiermee een stukje kracht. Stuur liefde naar iemand van wie je houdt, maar waar je niet naar toe kunt. Met dit roosje geef je aan dat de ander in jouw gedachten is.

Een Vuist tegen Corona

Een Vuist tegen Corona

De ‘Vuist tegen Corona’ is ontworpen voor alle helden met een vitaal beroep. Een vuist slaat dwars voor een virusdeeltje heen. Het staat symbool voor ons dagelijks gevecht met dit vreselijke virus. De bedoeling van dit speldje is om het te geven aan iemand die in een vitaal beroep werkt en actief is. Met deze blijk van waardering laat je merken dat je met hem of haar meevecht op je eigen manier. Een manier om te zeggen ‘dank je wel dat je voor ons allemaal vecht’. Op eenvoudige wijze vertel je dat je respect hebt voor het doorgaan met de werkzaamheden en zeg je vertrouwen te hebben in de ander.

De Tinnen Roos voor Het Longfonds

logo longfonds

De Tinnen Roos houdt zich vaker bezig met maatschappelijke onderwerpen, vaak klein en lokaal. Ze is bewust van de sociale impact die het COVID-19 virus op ons allemaal heeft. Met de productie van de speldjes wil ze iedereen een lichtpuntje brengen en een bijdrage leveren door 25% van de opbrengst te doneren aan Het Longfonds. Op een speciale actiepagina kun je zien of het gestelde doel behaald wordt.

Mijn kleine bijdrage

maarten op kantoor dtr
op kantoor in de gieterij

Zoals jullie weten werk ik niet alleen in deze tingieterij, maar werk ik ook als pedagogisch medewerker. Tijdens mijn huidige diensten loop ik risico om besmet te worden. Mijn uren werk ik nu op de noodopvang-groep en dat betekent ook nachtdiensten. Bij het horen van Ramons plan om deze speldjes te gaan bedenken en uit te brengen, met daaraan gekoppeld een goed doel, was ik best ontroerd. Zeker nadat ik het ontwerp van de ‘Vuist’ zag. Hoewel ik met mijn werk in de kinderopvang slechts een klein radertje ben in het geheel, voelt het als een heel krachtig beeld. Een afbeelding dat wanneer het even minder goed gaat, hier kracht uit te putten is om door te gaan. Ik ben er dan ook trots op dat ik medeverantwoordelijk ben voor alle teksten op de kaartjes, website en webshop.

#vuisttegencorona

Wat mij erg gaaf lijkt is als je het speldje geeft of draagt een foto daarvan maakt en deze op Instagram zet met daarbij #vuisttegencorona. Zo laten we met z’n allen zien mee te vechten.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *