Een goede keuken voor de kleinere portemonnee

budgetkeuken, goedkope keuken

Een van de eerste levensbehoeften van de mens is voedsel en waar anders dan de keuken bereiden we dit? Elke woning wordt dan ook standaard voorzien van een keuken, al is die maar klein. Om te koken heb je in principe niet heel veel nodig en daarom volstaat een basiskeuken prima. Heb je een niet al te groot budget voor de aanschaf van een nieuwe keuken, lees dan snel de volgende tips voor het uitkiezen van een budget keuken.

Een basiskeuken volstaat

Voor een simpele dagelijkse maaltijd heb je niet de allerduurste keukenapparatuur nodig om deze te bereiden. Slechts een kookplaat, of deze nu elektrisch of op gas is, is echt noodzakelijk om te kunnen koken. Een wasbak met werkende waterkraan heb je ook absoluut nodig voor zowel koken als het schoonmaken achteraf. Voor beide basiselementen heb je wel een beetje ruimte nodig om het te kunnen plaatsen. Overige apparatuur en voorzieningen in de keuken zijn eigenlijk extra te noemen. Afhankelijk van je budget kun je dit uitbreiden met een koelkast en vriezer, afzuigkap, magnetron, oven, waterkoker en voor extra luxe een vaatwasser.

Goedkope keuken shoppen

Zodra je een keuken gaat uitzoeken kun je goed terecht bij gespecialiseerde keukenbedrijven die alles op maat ontwerpen en leveren. Dit kost echter al snel een aardige duit. Wil je niet de hoofdprijs betalen voor een nieuwe keuken dan is het slim om naar een keukendiscounter te gaan waar je goedkope keukens kunt aanschaffen. Veel van dit soort keukenbedrijven kunnen de keukens direct inkopen bij de fabrikanten en houden hiermee de prijs zo laag mogelijk. Met een groot assortiment aan standaardkeukens heb je nog meer dan genoeg keuze en vind je toch een keuken die bij jouw stijl past.

Zelf installeren van de keuken

Wil je extra besparen op de aanschaf van een keuken? Kies dan niet alleen voor een budgetkeuken, maar kijk ook naar wat je zelf kunt installeren en plaatsen. Hoe minder installateurs je moet inhuren, des te minder arbeidsuren je te betalen hebt. Voor het plaatsen van een nieuwe wasbak kun je vaak al uitkomen met de aanwezige buizen van de oude keuken. Voordat je de oude keuken er uit haalt kijk je eens goed naar hoe alles in elkaar zit zodat je bij de installatie van de nieuwe keuken een goed idee hebt hoe alles geplaatst moet worden.

Besparen op de tegels

Ben je van plan om tegels te plaatsen in de keuken, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn, ga dan eens langs bij een outlet. Vaak hebben deze restpartijen tegels die ruim voldoende zijn voor jouw nieuwe keuken. Doordat deze partijen uit de handel gaan, worden deze vaak voor een schijntje verkocht. Daar valt dus flink wat op te besparen.


De afbeelding in dit blog is afkomstig van keukenhal.nl

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *