Een eigen speelplekje

img_20170121_144142_461.jpgVoordat Kyran geboren werd besloten Chantal en ik dat de jongens samen op een kamer zouden slapen. Naast de co-sleeper op onze kamer verscheen er op de kamer van Liam een babybedje. Helaas is het zo dat de jongste meneer besloten heeft om niet in dat bedje te willen slapen. Vandaag vonden we het tijd voor verandering. 
Afgelopen week kregen we van een vriendin een kastje met opbergbakken er in. Zij had het over en moest ervan af. Ik kreeg meteen het idee om er een kastje voor de Duplo van te maken. Het enige probleem was dat we niet wisten waar we het neer zouden zetten. We keken eens rond op Liams kamer en gingen na waar het zou kunnen staan.
Bij de verwarming was niet praktisch, dan kon de kledingkast niet open. De commode er uit is nog een beetje vroeg en onhandig bij het verschonen van Kyran. De boekenkast kon niet verplaatst worden aangezien er nergens anders plek voor is. Maar wat dan wel? Het bedje van Kyran eruit? Yup, die gebruikt het toch niet. Na even wat tegenstribbelen van Liam mocht het bedje de kamer af. Voorlopig gaat de jongste meneer er toch niet in. Hooguit om er samen met Liam in te spelen als alternatieve box.
Als snel waren we aan het schuiven en stond het babybedje op de gang en was het peuterbed gedraaid en verplaatst. Liam slaapt vanavond weer met zijn hoofd onder de houten boom. Dag babybedje, weer terug naar zolder jij. Wie weet hebben we het toch ooit nog eens nodig.
Chantal had al een natte doek gehaald om het kastje en de bakken even uit te stoffen voordat het op de plek kwam. Ik liep alvast naar beneden om de bakken Duplo en Hubelino op te halen. Boven hielp Liam met sorteren. De poppetjes en diertjes in een bak, de autootjes in de volgende, de bouwstenen in een grote bak en de knikkerbaandelen ook een eigen bak. Bovenop het kastje de bouwplaten die ik ooit eens gered heb van de sloop. Het kinderdagverblijf waar ik mee samenwerkte ging verhuizen en op de achterkant van een kastje zaten er twee vastgeplakt. Het kastje stond klaar voor de sloop, dus met een mesje haalde ik de bouwplaten ervan af. Blij dat ik dat toen gedaan had.
Ik herinnerde me dat we tijdens een kortingsactie wat Duplo hadden ingeslagen voor speciale gelegenheden als cadeautjes. Vandaag was zo’n mooie gelegenheid. Allebei de jongens kregen een klein doosje om vooral Liam extra te stimuleren om weer met de Duplo te spelen. Dat werkte perfect, want nadat het doosje opengescheurd werd begonnen we meteen met het bouwen van een dierentuin. Dat was een flinke tijd bouwplezier met z’n vieren.
Beneden speelt Liam ook graag met de Duplo, maar telkens tijdens het bouwen kruipt er een klein sloopmonster rond. Nu heeft hij zijn eigen plekje om in alle rust te kunnen bouwen en het ook nog eens te laten staan als hij even niet meer wilt. Zijn slaapkamer lijkt ook meteen weer wat ruimer.
Wat als Kyran ineens wel in een eigen bedje wil/kan slapen? Dat zien we dan wel weer.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *