Een blogblik op 2016

blogblik20162016, het jaar dat Papa’s wereld voor het tweede jaar online stond. De verhalen bleven komen, al zaten er veel meer in mijn hoofd dan uit mijn handen gekomen zijn. Veel mooie momenten heb ik kunnen beschrijven, ook de irritaties en het verdriet is beschreven. In deze blog neem ik een jaar lang Papa’s wereld met jullie door.
Papa’s wereld in getallen
Eerst wat statistieken. We sloten het jaar af met 16.220 bezoekers, dat zijn er 1.679 meer dan in 2015. Fijn dat de blog beter gevonden en gelezen wordt. De bezoekers waren samen goed voor 34.485 pageviews. Dagelijks zag ik dat elke bezoeker meerdere blogs las (gemiddeld 20,5 per bezoeker). Het leuke daarbij was dat ik blogs voorbij zag komen die ikzelf vergeten was. Naast stijgende bezoekersaantallen zag ik ook de aanmeldingen op Facebook, Twitter en Instagram groeien. Goed dat daar ook steeds meer papa’s tussen zitten.
De meest gelezen blogs
De ene blog werd beter gelezen dan het andere. Het onderwerp sprak meer mensen aan of er werd wat beter promotie voor gemaakt. Dit zijn de best gelezen blogs van dit jaar:

 1.  Tante Riek (1.909)
 2.  Social media: We willen het zelf vertellen! (1.361)
 3.  Als je te veel zorgen hebt voor een kraamfoto (1.079)

De twee meest bijzondere verhalen om te schrijven hadden te maken met de geboorte van Kyran. Voor het eerst bracht ik een soort van live-verslag. Op de dag zelf schreef ik de stukken verhaal op mijn telefoon tijdens het wachten. Pas later bracht ik de blogs daadwerkelijk online zodat Chantal ze eerst even kon keuren. Deze blogs gingen immers voor een groot deel over haar en haar lijf:

 1. De geboorte: het voortraject
 2. De geboorte: een bizar spektakel

Er werd (vreemd) gezocht
Helaas beschik ik nog niet over heel uitgebreide statistieken qua zoektermen, maar er staat toch een flink rijtje voor 2016 klaar. Het zijn niet allemaal woordcombinaties waarop ik gevonden wil worden, want combi ’s van papa en sex leveren meestal niet veel goeds op. Ik geef jullie dan ook een gekuisde versie van de tien meest gebruikte zoektermen:

 1.  Papa’s wereld / Maarten Fest
 2.  pret inn Malden / industrieterrein Malden / binnenspeeltuin malden
 3.  papa zijn / vader worden
 4.  met kind onder de douche / vader zoon douche / douchen met je kind
 5.  inhoud blije doos / blije doos korting
 6.  kiekeboebox / inhoud kiekeboebox / kiekeboebox Plus
 7.  Bunchems / Bunchems ervaring / kleefballetjes speelgoed
 8.   tiergarten kleve / dierentuin kleve
 9.  social media geboorte / zelf vertellen dat kindje geboren is
 10.  Gedichten vader / gedichten papa / gedicht vaderdag

Leuke contacten 
Tijdens de verschillende beurzen waar we als bezoeker zijn geweest, hebben we kennis gemaakt met leuke standhouders die we regelmatig terug zagen. Elke keer even een praatje maken maakt zo’n dagje uit veel gezelliger, zeker als je van te voren weet dat ze er weer zijn.
Het was ook het jaar van de ontmoeting van een grotere groep papa’s en mama’s op de Draagbeurs wat leidde tot een gezellige barbequedag met logeerpartij.
Het ontmoeten van mensen die je op internet volgt waardoor je opeens op vakantie gaat richting Texel om daar mensen te ontmoeten en ondertussen heerlijk te genieten van de rust op het eiland.
Maar ook van online contacten met andere bloggers via Twitter, Facebook en de Messenger. Zo kwam ik in de spotlight van MamavanLiam.nl en mocht ik voor Mamaliefde.nl op recensie-avontuur.
2017
Wat het nieuwe jaar gaat brengen weet ik nog niet. Dat is iets wat we samen gaan ontdekken. Hoewel er nog vele verhalen in mijn hoofd zitten, weet ik nooit wanneer ik ze uit mijn vingers krijg, of de kans krijg ze uit mijn vingers te krijgen. Achter de schermen staat nog een leuk project klaar, maar die heeft nog wat meer invulling nodig.
Het liefst wil ik dit jaar naar een eigen server toe waardoor ik meer mogelijkheden ga krijgen binnen de website. De gratis WordPress-site heeft het nadeel dat je geen pluginns kunt gebruiken. Maar goed, dat is een wens en of die uit gaat komen…..

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *