Een biertje dat altijd kan

Het zonnetje staat hoog in de strak blauwe lucht. De vogels tsjilpen vanuit de dakgoot. De kids liggen op bed en het is even tijd voor mezelf. Even rustig in de tuin kijkend naar het gras dat pas gemaaid is. Alles is weer groen aan het worden. Ik besluit een biertje erbij te pakken. Er ligt er namelijk nog eentje in de koelkast die wacht op een test.

Bewuster drinkgedrag

Sinds er kinderen in huis zijn ben ik bewuster bezig met alcohol. Pak minder vaak een biertje of iets anders. De tijd van dagelijks een slokje is voorbij. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel zorgt ervoor dat ik de momenten uitkies. Sinds Chantal haar been gebroken heeft, komt het regelmatig voor dat ze er na belasting nog veel last van heeft. Op die momenten is autorijden pijnlijk. Ik ben dan degene die in een noodsituatie moet kunnen rijden. Dat kan natuurlijk niet met een slok op, zelfs al is het maar één biertje. Deze keer dacht ik daar totaal niet aan. Sterker nog, ik hoefde er niet eens aan te denken. Het biertje wat op mij lag te wachten was een 0,0%.

Eerste volledige alcoholvrije abdijbier

Leffe heeft een nieuw bier op de markt gezet. Een biertje dat altijd te drinken is. Een alcoholvrije blonde. Wat extra bijzonder is, is dat dit het allereerste 0,0% abdijbier is. Qua smaak sluit het aan bij zijn alcoholhoudende tegenhanger. De introductie van het biertje geeft aan dat de trend van het drinken van een alcoholvrij bier geen tijdelijk iets is. Tussen 2010 en 2017 is er een toename gemeten van 285%.

Zwanger en toch bier!

Iedereen weet dat alcohol tijdens de zwangerschap invloed heeft op de gezondheid van de baby. Dit is wetenschappelijk bewezen. Als zwangere vrouw wil je bijvoorbeeld een feestje misschien toch wat drinken wat op je drankje lijkt. Nu zijn er al enkele alcoholvrije wijnen op de markt gezet en bestaan er enkele Radlers en biertjes van 0,0%. De toevoeging van Leffe aan dit assortiment geeft je nu nog meer keuze om wat lekkers uit te kiezen. Het idee van een drankje dus, maar zonder de negatieve bijwerkingen.
Voor aanstaande papa’s is dit ook handig. Toch een biertje drinken, terwijl je ten alle tijde de auto in kunt stappen om richting verloskamer te racen. Een verantwoord biertje dus.

Smaaktest

Alcoholvrije biertjes zijn niet echt besteed aan mij. Vaak mist er toch iets in de smaak. Een Radler noem ik dan ook eerder limonade dan dat het in de categorie bier/pils past. Nog een bekentenis, blonde biertjes vind ik vaak te zuur of naar zeepsop smaken. Aangezien ik een alcoholvrij biertje wel bij Papa’s wereld vind passen qua doelgroep, besloot ik tot een smaaktest over te gaan. Als ik ergens over schrijf, wil ik dat wel eerlijk doen. Leffe stuurde dus een flesje met bijpassend glas op.

Ik was verrast. Bij de eerste slok kreeg ik geen weerstand in mijn mond. Sterker nog, het smaakte fris. Een tikkeltje zuur, maar op een prettige manier. Zeepsop? Totaal niet. Het smaakt zelfs beter dan een Radler. Sterker nog, ik denk zelfs dat als je dit biertje bij me voorzet zonder dat ik weet dat het een 0,0% is, het niet eens in de gaten zal hebben. Oké, als ik na een paar glazen niet aangeschoten raak moet er wel een belletje gaan rinkelen. Prima biertje om in de koelkast te hebben voor op een warme dag in het zonnetje. Gasten over de vloer die nog terug moeten rijden? Zet ze een blonde Leffe 0,0% voor. Ik zou zo zeggen: Proost!

Verkrijgbaar

Leffe Blond 0,0% is sinds januari 2019 verkrijgbaar in België. In Nederland is sinds eind april het biertje beschikbaar in de horeca. In huis halen kan vanaf juli, want dan ligt het ook in de supermarkt.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *