Een armband met vingerafdruk, persoonlijker kon mijn cadeau niet worden

armband met gravure vingerafdrukken

Sieraden, je hebt ze in alle soorten en maten. Van subtiel tot uitbundig. De een draagt het om bij een stijl te horen, de ander om een dierbaar iemand te herdenken. Weer een ander draagt ermee zijn liefde van zijn leven bij zich mee of laat ermee zien dat hij lid is van een bepaalde organisatie. Sieraden, je kunt er heel persoonlijke verhalen mee vertellen. Dat laatste geldt zeker voor mij, de sieraden die ik draag zeggen absoluut iets over mij. Ik vertel je er in dit artikel meer over en laat je mijn nieuwste aanwinst zien.

Ik draag alleen persoonlijke sieraden

Sieraden zijn erg persoonlijk, voor mij in ieder geval wel. Zelf draag ik niet zomaar wat, maar moet het voor mij een speciale betekenis hebben. Zo zal je mij altijd zien rondlopen met een ketting waaraan een hanger zit van een levensboom. Zie je die niet, dan zit die onder mijn shirt. Natuurlijk draag ik mijn trouwring en de ring die we uitzochten toen we een tijdje samen waren. Die ringen gaan nooit meer af. Mijn horloge is puur functioneel, maar wel ooit van Chantal gekregen.

Waarom ik niet vaak een armband draag

Om mijn polsen draag ik niet vaak iets, soms een armbandje. Als ik er een draag, dan moet het wel iets bijzonders zijn en een armband voor heren. Vaak draag ik het niet, maar dat heeft te maken met veiligheidsredenen op het werk. Armbanden kunnen vast komen te zitten in de machines waar ik mee werk of kunnen in contact komen met vloeistoffen die het flink kunnen beschadigen. Om deze reden draag ik mijn armbandjes dan ook meestal in het weekend of als ik ’s avonds nog netjes gekleed ergens heen ga.

Mijn armbanden voor heren

In mijn sieradencollectie heb ik drie heren armbanden. Ik reken het gevlochten bandje van Chantal dan even niet mee, sorry schat. Eén ervan is wat algemeen, een kralenbandje van rondgeslepen natuursteentjes. Best een mooi bandje, alleen heeft deze geen speciale betekenis. Deze komt van een samenwerking die ik ooit eens gedaan heb vele jaren terug. Mooier vind ik de twinning armband die ik samen met mijn zoontjes heb. Drie dezelfde armbanden met daarin onze namen, enkel verschilt die van mij doordat er ook mijn trouwdatum in staat. Dit armbandje draag ik regelmatig, vooral als ik netjes gekleed ben en niet rondloop in mijn kloffie van het werk of als ik thuis een beetje aan het rondklooien ben. Zodra ik het armbandje om doe, voelt het meteen speciaal. Daar staan de namen van mijn kinderen op

Een heren armband met vingerafdrukken

Die derde armband is helemaal speciaal, want een naam graveren in een sieraad is erg leuk, maar het kan nog persoonlijker. Van KAYA Sieraden mocht ik een mooie armband uitzoeken en deze zo persoonlijk maken als ik wilde. Ik besloot om voor een heel speciale te gaan en eens een keer niet voor leer te kiezen. Omdat op mijn andere armband ook de namen van de jongens staan, wilde ik iets wat staat voor de liefde voor mijn vrouw. Toen ik in de opties een vingerafdruk armband zag staan, wist ik meteen waar ik voor moest gaan. Hierbij had ik wel even de medewerking van Chantal nodig, want ik had immers haar vingerafdruk nodig en iemand die daar een goede scherpte foto van kon nemen (zij dus). Die vingerafdruk maken is niet gemakkelijk, maar om het nog simpeler te maken staat er een instructiefilmpje over online. Nadat de foto geüpload was en ik de juiste maat had doorgegeven, was het een kwestie van wachten. Nou ja, binnen enkele dagen kwam de postbode al aan de deur met een pakketje waarin mijn meest persoonlijke armband ooit zat.

armband sluiting met lasergravure vingerafdruk

Hoe schitterend zijn de vingerafdrukken in het slotje gelaserd. Op de foto hierboven zie je een flinke close-up van een van de vingerafdrukken. Strakke gravures die samen mijn en haar vingerafdrukken vormen.

Doorgeefsieraad

Dit is nu echt een sieraad waar ik zeer zuinig op ben. Ik draag het dan ook alleen maar als niet aan het werk ben en ook thuis niet aan het klussen ga. Het zou zo zonde zijn als hier krassen op komen. Hopelijk kan ik het later nalaten aan een van de jongens als herinnering aan zijn vader en moeder, want allebei de vingerafdrukken laten zien dat we daadwerkelijk bestonden en bij elkaar hoorden. Maar goed, dat is pas voor veel later.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *