Echobeer

Voor het eerst naar de verloskundige, gewoon bij een standaardpraktijk. Handjes schudden, even kennismaken, alle informatie over de papa en mama noteren. Alles over het nu, over het verleden en de mogelijke toekomst komt al op papier te staan. Gezondheidsrisico’s worden direct besproken. Nu kunnen we nog niks zeggen, dat komt pas later als het kindje wat groter is.

Groter, tja want nu is het nog maar een klein wormpje. Na al het papierwerk mag de mama in spe plaatsnemen op de behandeltafel, voor het eerst. Voor het eerst laat ze haar blote zwangere buik zien aan een specialist. Zwangere buik kun je haast niet zeggen, tenminste van de buitenkant is totaal nog niks te zien. Daar is het nog veel te vroeg voor. Maar van binnen, daar groeit wat. Daar groeit een stukje van mij en een stukje van haar. Vandaag gaan we voor het eerst kennis maken met ons kindje. Vandaag gaat het nog meer werkelijkheid worden dat we straks toch echt papa en mama gaan worden, als alles goed gaat tenminste.
Dikke gel spreidt zich uit en een koud apparaatje beweegt over haar buik heen. Ik zie er maar weinig van, want mijn ogen hebben zich gefocust op een schermpje. Niet die van mijn telefoon of laptop, maar van het echo-apparaat. We zien zwarte strepen, witte ruis, rare vormen en het beweegt zich allemaal heel snel. De verloskundige kijkt tevreden, maar ik snap er helemaal niks van. Haar vinger wijst op het scherm en noemt allerlei dingen op wat het voor moet stellen.
Ineens zie ik het, een klein vormpje midden in het scherm. Twee grotere bolletjes met allerlei kleine bolletjes erbij. Volgens mij moet mijn vrouw me iets vertellen. Dat lijkt niet op een kindje, dat lijkt meer op een beertje:

Met een foto gaan we naar huis, nu al is ons kindje fotogeniek en nu al heeft het een bijnaam: Teddy.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *