In de bioscoop: Duck Duck

Wie nog een leuk uitje zoekt voor deze zomervakantie kan bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan met de kids. Sinds 3 juli draait er een nieuwe animatiefilm van de makers van Home en Shrek in de bioscoop. Een film over een gans die twee jonge eendjes moet zien te beschermen. Of dat allemaal wel zo vrijwillig is ontdek je tijdens het verhaal. Een kat zit ook nog eens flink dwars, het helpen zal dus niet al te gemakkelijk gaan. Duck Duck, een film voor het hele gezin. Wij namen thuis al even een exlusieve preview.

Verhaal in het kort

Een ganzerik (Ben) die zichzelf helemaal geweldig vindt, heeft wat te bewijzen. Verliefd op de mooiste gans (Lily) van de vlucht maakt hij flinke brokken tijdens roekeloze stuntvluchten. De vader van Lily heeft geen grote pet van hem op en zorgt ervoor dat Ben geen vlucht mag leiden tijdens de grote trek. Zijn zorg worden de kleintjes die hij maar moet leren vliegen in formatie. Hoewel, zijn zorg? Niet als je je gewoon verslaapt.
Ik zei net toch een roekeloze vlucht? Yup, tijdens een onstuimige val raakt Ben een flinke groep jonge eendjes die naar ‘het paradijs’ worden geleid door hun mens. Twee van de jonkies raken gescheiden van de groep. Die twee jonkies komt hij weer tegen zodra hij wakker wordt van het verslapen. De jonge eendjes zijn echt elkaars tegenpolen. Vie is een slim eendje dat al snel doorheeft hoe het leven werkt. Haar broertje Mo moet het licht nog uit zien te vinden. Nog even probeert Ben zijn vlucht nog te halen, maar blesseert zijn vleugel waardoor hij niet meer kan vliegen. Er zit niks anders meer op dan achter te blijven. Tegen zijn zin in wordt hij door Vie overgehaald om de kleintjes terug naar hun groep te brengen.

Banzou / Gollum

Het zit de ganzerik en de jonge eendjes niet echt mee. Hun reis wordt bemoeilijkt doordat ze opgejaagd worden door een kat genaamd Banzou. Ik kon er niks aan doen dan de kat meteen te zien als een vertolking van Gollum uit The Lord of the Rings. Met een rood en een geel oog knippert hij heen en weer tussen twee karakters. Twee verschillende stemmen en stemmingen. Vergelijkbaar met Gollum/Sméagol die tegen zijn andere ik praat. De jacht door de kat brengt ook een heleboel hilarische grappen en situaties met zich mee. Heb jij bijvoorbeeld wel eens met je snavel in de kont van een varken gezeten omdat je aan een kat wilt ontsnappen?

Vreemde familie

Ondanks dat de ganzerik en de jonge eendjes ongewenst aan elkaar verbonden raken, groeit er een band tussen ze. Uiteindelijk noemen ze elkaar zelfs familie. Lukt het Ben om samen met zijn twee nieuwe familieleden toch nog het hart van zijn geliefde Lily te veroveren?

Wat vonden wij?

Duck Duck is een grappige film met ook wat enge stukjes. Zelfs ik schrok op het moment dat Banzou ergens plotseling tevoorschijn komt. Ik verklap lekker niet wanneer. Er zitten flink wat grappen voor volwassenen in, maar de scheetgrappen ontbreken ook niet. De animaties zien er enorm goed uit en het verhaal is goed te volgen. De kleine eendjes zijn heel schattig en volgens Liam soms ook een beetje zielig. Dat het eendje niet zo slim is, is dan weer heel grappig. Nog een keer kijken? Zeker weten.

Stemmencast

  • Ganzerik Ben = Daan van Rijssel
  • Gans Lily = Kim-Lian van der Meij
  • Eendje Vie = Liza Sips
  • Eendje Mo = Patrick Martens
  • Kat Banzou = Johnny Kraaijkamp Jr.
  • Schildpad Lenny = Hero Muller
  • Eekhoorn Gilles = Niels Vogel (De Vogeljongen)

Kijkwijzer

Over de makers

De film wordt gedistribueerd door Just Film Distribution (bekend van familiefilms als ‘Buurman en Buurman’, ‘Brandweerman Sam’, ‘De Film van Dylan Haegens’, ‘Casper en Emma’, ‘Rikkie de ooievaar’ en ‘Brugklas: de tijd van m’n leven’).

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *