Drie keer een dagje weg in Duitsland

uitjes in duitsland

Een dagje weg in Nederland is een gezellig uitstapje. Om een vakantiegevoel te creëren, maakt een dagje weg in Duitsland het net even iets anders. In Duitsland zijn vele activiteiten om te bezoeken. Je kunt kiezen voor een tripje net over de grens, maar ook voor een uitstapje tijdens jouw vakantie in Duitsland. Lees snel verder en ontdek meer over de activiteiten in Duitsland.

Tierpark Nordhorn

Vanaf Oldenzaal, in het oosten van Nederland, is Nordhorn ongeveer 25 minuten rijden met de auto. Heb jij altijd al de zeldzame bosbizons willen zien? Dan is Tierpark Nordhorn de plek waar dit kan! In het dierenpark leven wel meer dan honderd verschillende diersoorten. Breng jij een bezoekje aan de steenbokken, prairiehonden of doodshoofdaapjes? Het kan allemaal in dierenpark waar je achter de Gierenrots ook nog een imkervereniging kunt vinden. Hier word je meegenomen in een traditionele bijenhouderij. Tijdens onze georganiseerde vakantie in Ootmarsum bezochten we deze schitterende Duitse dierentuin. Lees hier onze ervaringen van Tierpark Nordhorn.

Phantasialand

Attractiepark Phantasialand vind je in het plaatjes Brühl (Duitsland), in de buurt van Keulen. Keulen is voor vele Nederlanders een eind rijden. Daarom raden wij jou aan om te kijken naar een vakantiepark met zwembad voor de kinderen in de buurt. In Phantasialand kom je in een totaal andere wereld terecht en ontdek je verschillende werelden. Het is een attractiepark dat is opgezet door middel van verschillende themagebieden. Elk themagebied heeft haar eigen sfeer. In het Berlijnse themagebied herken je bijvoorbeeld veel gebouwen uit Berlijn. Bij het thema van Deep Africa dans je mee met Afrikaanse dansers en raas je door het landschap in achtbaan Black Mamba. Dit pretpark beleef je het beste door een weekendje te gaan.

Zugspitze

De Zugspitze is maar liefst 2962 meter hoog en daarmee de hoogste berg van Duitsland. De berg ligt gelegen op de grens bij Oostenrijk. Op de top van de berg bevindt zich een restaurant waar je heerlijk kunt eten. Tijdens het eten kan je genieten van het prachtig uitzicht over de gebergtes. In de winter is het gebied prachtig om in te skiën. In de zomermaanden is het heerlijk om een wandeling te maken over de bergen. Wacht niet te lang en ga op avontuur naar de Duitse bergen.


Dit is een aangeleverde blog met redactionele aanpassingen door Papa’s wereld.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *