Winactie: Dit zijn de nieuwste kaartuitbreidingen voor Pokémon TCG

Pokémon tcg uitbreidingen met winactie, paldean fates, temporal forces, pikachu, shiny pokemon

Het afgelopen jaar heeft vooral onze oudste het Pokémon TCG virus opgelopen. Het watte-virus? Pokémon kaarten verzamelen en het spel ermee spelen. Samen met zijn broertje speelt hij regelmatig een soft-versie van het spel via My First Battle. Maar goed, dat virus. Hoe uit zich dat? Zijn twee boeken met kaarten puilen inmiddels bijna uit en die van zijn broertje gaat ook al aardig op weg. The Pokémon Company gaat het ons nog wat moeilijker maken, want ze stoppen niet met uitbrengen van nieuwe series. Deze maand nog verschijnt Paldean Fates en voor maart is Temporal Forces ingepland. In dit artikel lees je meer over deze uitbreidingen en maak je kans op een Pokémon TCG prijs.

Pokémon TCG Scarlet & Violet – Paldean Fates

pokemon tcg paldean fates logo

Binnen het Pokémon universum is er een speciaal type Pokémon waarop elke Pokémon trainer jaagt, de Shiny Pokémon. Oftewel, een kleurafwijkende Pokémon die net wat zeldzamer is en daardoor moeilijker te vinden. Na Sun & Moon (Hidden Fates) en Sword & Shield (Shining Fates) krijgt ook Scarlet & Violet zijn eigen uitbreiding die barst van kaarten vol Shiny Pokémon: Paldean Fates.

In Scarlet en Violet kom je Pokémon tegen uit de Paldea regio. Naast soorten die ook in andere regio voorkomen, zijn er specifieke soorten die je enkel hier zult aantreffen. Trainers kunnen meer dan 130 Shiny Pokémon verzamelen en tijdens gevechten inzetten, waaronder Shiny Pikachu, Shiny Ceruledge, Shiny Tinkaton, Shiny Dondozo en Shiny Tatsugiri, om er maar een paar te noemen. Daarnaast introduceert de uitbreiding Shiny Tera Pokémon ex – Charizard, Forretress en Espathra – en meer Ancient en Future Pokémon ex.

paldean fates, pokemon tcg, shiny pokemon, gardevoir ex
Shiny Gardevoir ex kaart uit Paldean Fates

Bepaalde Shiny Pokémon in Scarlet & Violet—Paldean Fates worden afgebeeld in leuke full-art stijlen, wat een nieuwe kant van geliefde Pokémon in hun Shiny-vorm laat zien. Bovendien verschijnen bepaalde Pokémon ex op Hyper Rare-kaarten met een nieuw en uniek versterkt holografisch effect.

Bijzondere kaarten in Scarlet & Violet – Paldean Fates

In de uitbreiding zitten de volgende opvallende kaarten:                            

 • 11 Shiny Pokémon ex
 • 7 Pokémon ex en 3 Tera Pokémon ex
 • 3 Illustration Rare-kaarten van Shiny Pokémon
 • 8 Special Illustration Rare-kaarten van Shiny Pokémon ex of Supporter-kaarten
 • 6 Hyper Rare Pokémon ex

Releasedatum Scarlet & Violet – Paldean Fates

De eerste producten van Pokémon TCG Scarlet & Violet – Paldean Fates zijn vanaf 26 januari 2024 verkrijgbaar zijn bij deelnemende winkels wereldwijd. Meer Paldean Fates verpakkingen verschijnen op 9 en 23 februari.

Pokémon TCG Scarlet & Violet – Temporal Forces

pokemon tcg temporal forces logo

Hoewel de nieuwste uitbreidingsset nog niet eens uit is, is de volgende uitbreiding in de Scarlet & Violet serie al aangekondigd. In de set Temporal Forces keert een oud spelmechanisme terug in de vorm van ACE SPEC-kaarten. Daarnaast maak je kennis met nog meer nieuwe Ancient en Future Pokémon die je deels zult herkennen uit de videogames.

Nieuwe Pokémon in Temporal Forces

De komende uitbreiding bevat tevens nieuwe Pokémon, waaronder Walking Wake en Iron Leaves, zoals voor het eerst geïntroduceerd in de videospellen Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Trainers krijgen bovendien de beschikking over nieuwe Ancient en Future Pokémon en Trainer-kaarten en meer Tera Pokémon ex met een veranderd type.

ACE SPEC-kaarten keren terug in Temporal Forces

De ACE SPEC-kaarten, die voor het eerst te zien waren in de Black & White-serie, maken hun rentree in de Pokémon TCG in Scarlet & Violet – Temporal Forces, zoals eerder aangekondigd is tijdens het Pokémon Wereldkampioenschap 2023. ACE SPEC-kaarten hebben krachtige effecten, maar elk deck bevat slechts één ACE SPEC-kaart. Daarnaast hebben de ACE SPEC-kaarten in Scarlet & Violet – Temporal Forces een nieuwe in het oog springende magentalook en kunnen ze verschijnen als Trainer- of Special Energy-kaart.

Bijzondere kaarten in Scarlet & Violet – Temporal Forces

In de uitbreiding zitten de volgende opvallende kaarten:                            

 • ACE SPEC Trainer- en Special Energy-kaarten
 • 13 Pokémon ex en 2 Tera Pokémon ex
 • 22 Illustration Rare Pokémon
 • 10 Special Illustration Rare Pokémon en Supporter-kaarten
 • 6 geëtste Hyper Rare Gold-kaarten

Releasedatum Scarlet & Violet – Temporal Forces

Pokémon TCG Scarlet & Violet – Paldean Fates is vanaf 22 maart 2024 verkrijgbaar bij deelnemende winkels wereldwijd.

Vanaf 21 maart is Temporal Forces te spelen in Pokémon TCG Live.

pokemon tcg, walking wake, japanse pokemon kaart, temporal forces
Walking Wake ex uit de Japanse tegenhanger

Waar koop je Pokémon kaarten?

SpeelgoedSpeelgoed
TCG Company, Pokémon kaarten, TCG kaarten

Overal Pokémon TCG Live spelen zonder fysieke kaarten

Wil je altijd en overal Pokémon TCG kunnen spelen, zonder dat je daarvoor je kaarten mee moet slepen? Je kunt het spel ook online spelen via de speciale Pokémon TCG Live-app voor iOS-, Android-, macOS- en Windows-apparaten. Trainers kunnen nieuwe kaarten verzamelen en tijdens gevechten inzetten en in-game bonussen krijgen door op de app in te loggen. Nieuwe kaarten voor in het spel krijg je door speciale codekaarten te gebruiken die je vindt in elk Pokémon TCG Booster Pack.

Winactie Pokémon TCG Live codes

codekaart pokemon tcg live, winactie

Ben jij ook zo bezeten van Pokémon kaarten en speel je graag battles tegen andere Pokémon trainers? Met Pokémon TCG Live kun je spelers van over de hele wereld uitdagen, maar daar heb je wel een fatsoenlijk deck voor nodig die je samenstelt met je eigen online Pokémon kaarten. Wil je gaan beginnen met het online spel of wil je jouw online kaartencollectie flink uitbreiden, dan maak je twee keer kans op 32 ongebruikte Pokémon TCG Live codes afkomstig uit diverse uitbreidingssets.

Zo maak je 2x kans op 32 Pokémon TCG Live codes:

 • Laat een bericht achter onder deze blog dat je mee doet. Enkel reacties die hieronder staan dingen mee tijdens de verloting. Vertel in dat bericht waarom je graag kans wilt maken op deze prijs.
 • Een reactie achterlaten of de actiepost delen op het Facebook- en/of Instagram van Papa’s wereld bericht geldt als een extra kans.
 • Meedoen kan tot zaterdag 03 februari 2024 – 20:00 uur. Reacties na deze tijd worden uitgesloten van deelname.
 • Bij winst ontvang je via Papa’s wereld een mail met daarin de codes. We sturen geen fysieke code kaarten op.

Winnaar

De tijd om deel te nemen is voorbij. Er is contact opgenomen met de winnaar.
Mocht de winnaar niet binnen een week reageren, dan zal een nieuwe winnaar uitgekozen worden.


Dit artikel bevat stukken tekst uit toegezonden persberichten.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Wat jammer dat het geen “gewone” Pokémon kaarten zijn. Want deze moeder is zo SUPER onhandig geweest om tijdens een flinke schoonmaak-, en opruim- “woede” per ongeluk een hele doos met Pokémon kaarten van mijn zoon weg te gooien. 🤦‍♀️Tja…hoe dom kun je zijn. Ik act daar speelt hij toch niet meer mee. Ja ….fout gedacht dus.. .ik voel me er best schuldig over.
  Dus toen ik las Pokémon en het woord winnen…..maakte mn hart n sprongetje en dacht ik….dit is mn kans om t goed te maken….

  • Wie weet komen de echte kaartjes ook nog een keer via een samenwerking. Bij deze winactie hebben we al onze eigen codekaarten opgespaard die we toch niet gebruiken. Op deze manier kunnen we een ander er een plezier mee doen.

 • Leuk zeg! Ik ben bijna 34, en nog steeds speel ik Pokémon op de Gameboy Color! Mijn meiden van 6 & 5 jaar heb ik inmiddels ook aangestoken met de verzamelgekte haha. Ze hebben al verschillende mappen vol (ik heb mijn mappen van vroeger ook nog(!)) en mijn zoontje heeft Pikachuschoenen en een Pokémonkamer. De Pokémongekte houdt bij ons niet gauw op hahaha!

 • mijn kleinzoon tije is de grootste pokemon fan die ik ken vandaar dat ik hem graag met deze geweldige prijs verwen Maak hem maar blij met deze megamooie verwennerij!

 • Oh wat gaaf zeg! Hier een kleine pokemon fan die er steeds enthousiaster van raakt maar mama er nog niks van snapt 🙈🤣

 • ik doe mee voor onze ‘Pokémon-infected’ kleinkinderen en hun papa en mama! die zijn er alle 4 gek op… 😉
  heb destijds helaas de Pokémonmappen van onze eigen kinderen
  weggedaan! ( had ik dat maar nooit gedaan want ze hadden er best wel veel) Tegenwoordig spelen ze dat op de gameboy of telefoon… 😉

  • Dit berichtje wilde ik plaatsen onder de reactie van papa’s wereld op mijn 1e reactie.
   Ik ben zo’n kluns🤦‍♀️ sinds ik long-covid heb. Tis nu vaak echt n chaos in m’n hoofd. Waardoor ik ook slecht uit mn woorden kom, naast de extreme vermoeidheid.

 • Mijn zoon speelt dit regelmatig, voor hem doe ik graag mee. Hij zou zijn online kaartencollectie graag uitbreiden, want die is nog niet zo heel groot.