Dit moet je weten als je overweegt een kat te kopen!

kat aanschaffen, kat verzorgen, kat huisdier

Als jij van plan bent om binnenkort een kat aan te schaffen, is het maar goed dat je bij dit blog terecht bent gekomen. Het aanschaffen van een kat is natuurlijk hartstikke leuk, maar met opvoeden en onderhouden ervan wil je kat niet direct een maatje worden. Om het vertrouwen van je kat te winnen, hebben we bij deze een aantal adviezen en wat nuttige informatie op een rijtje gezet. Zo lees je hier onder andere over de manier van omgang met je kat, maar ook over zaken die hoe dan ook nodig zullen zijn om een kat tevreden te houden en het leven van een kat te maken tot een onvergetelijk leven. Lees vooral snel verder als je benieuwd bent naar het bovenstaande en nog meer!

Laat de kat naar jou toe komen

Het is natuurlijk hartstikke leuk om een kat vast te pakken, op te tillen en te aaien. Echter is niet iedere kat hiervan gediend en daarom is het slim om in de eerste instantie wat afstand te houden. Er zijn best veel mensen die de fout begaan om een kat op te tillen tegen de wil van de kat in. Hierdoor daalt het vertrouwen natuurlijk al snel en is de kans groot dat het oppakken van je kat er voor jou in de toekomst niet meer inzit.

Voeding en water

Een ander punt waar je echt veel aandacht aan moet besteden is zowel de voeding als het water van de kat. Met name in de eerste maanden in het leven van een kat is het heel erg belangrijk dat deze voldoende te eten en te drinken krijgt. Zorg er daarom altijd voor dat zowel het voer- als het waterbakje op dezelfde plek staan en altijd gevuld zijn. Op deze manier went je kat aan het idee dat deze naar een bepaalde plek moet voor wat te eten of te drinken.

Vertier voor je kat

Last but not least: het vertier. Het is voor zowel mensen als katten erg belangrijk dat we onze energie kwijt kunnen en dus te maken krijgen met voldoende vertier. Door bijvoorbeeld een krabpaal aan te schaffen voor je kat, bereik je al een deel van dit doel. Jouw kat kan op deze manier zijn energie kwijt, zonder dat dit ten koste gaat van jouw broekspijpen, de gordijnen of die net nieuwe bank.


Deze blog is een ingestuurde tekst en bevat enkele redactionele wijzigingen om het in de stijl van Papa’s wereld te houden.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *