Dit is waarom je glasvezel wilt voor je gezinsinternet

glasvezelverbinding, glasvezel internet

Internet is in geen enkel gezin meer weg te denken. Terwijl de kinderen een filmpje kijken op Netflix, ben je zelf bezig om een nieuwe taal te leren via een app op je telefoon. Op de tv streamt ondertussen de serie op Videoland en in de keuken staat Spotify de gezinslijst op repeat af te spelen. Internet is er de hele dag op allerlei verschillende manieren om ons heen. Als je het dan toch zoveel gebruikt, dan is een goede verbinding wel zo makkelijk. In dit artikel lees je de voordelen van glasvezel internet.

Voor een internetverbinding kiezen

Als je in huis een internetverbinding wilt kiezen voor je hele gezin, dan zijn er twee grote opties. Glasvezel en breedband zijn de meest gekozen verbindingen voor gezinnen. Ben je van plan om een (nieuwe) verbinding in huis aan te leggen of om van provider over te stappen, dan is dit een handige vraag om te stellen: Wat is het voordeel van glasvezel internet op breedbandverbinding?

Sneller internet via glasvezel

Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een glasvezel internetaansluiting is de snelheid. Het verschil ten opzichte van breedband is enorm. Video’s streamen in 4K zonder een spoortje van buffering? Het downloaden van grote bestanden in een oogwenk? Geen probleem! Als je een fervente gebruiker bent van streamingdiensten zoals Netflix, Disney+ en Videoland, zal je de verbeterde ervaring die glasvezel biedt enorm waarderen. Met de hogere snelheden en stabiliteit kun je genieten van 4K Ultra HD-video’s en kristalheldere audio zonder haperingen.

Symmetrische snelheid

Een ander groot pluspunt van glasvezel is de symmetrische snelheid. Met standaard breedbandverbindingen krijg je vaak een lagere uploadsnelheid in vergelijking met de downloadsnelheid. Dit kan een probleem zijn als je regelmatig grote bestanden moet uploaden, bijvoorbeeld voor werk of school. Met glasvezel is de uploadsnelheid even snel als de downloadsnelheid, wat betekent dat je bestanden razendsnel kunt delen zonder gedoe.

Minder storingen via glasvezel

Glasvezelkabels zijn veel minder vatbaar voor storingen en weersinvloeden dan de traditionele koperen kabels. Het betekent dat je kunt rekenen op een stabiele verbinding, ongeacht het weer. Dat maakt een verbinding via glasvezel een stuk betrouwbaarder. Handig als je aan het thuiswerken bent en een stabiele verbinding nodig hebt voor een belangrijke Zoom-vergadering of als je moet inloggen op het netwerk van je werk.

Alle apparaten tegelijkertijd verbonden

Laten we het ook even hebben over capaciteit. In een gemiddeld gezin zijn er talloze apparaten die tegelijkertijd met het internet zijn verbonden. Van smartphones en tablets tot laptops, smart-tv’s en slimme apparaten, we hebben ze allemaal. Glasvezel kan gemakkelijk al deze apparaten ondersteunen zonder in te boeten aan snelheid of prestaties. Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het delen van de bandbreedte met anderen in huis.

Overtuigd om glasvezel te gaan gebruiken?

Veel woningen zijn al voorzien van een glasvezel aansluiting. Deze zijn vaak al aangelegd voor het geval je het wilt gaan gebruiken. Bekijk bij de provider van jouw keuze of ze in jouw regio glasvezel aanbieden, want niet elke provider doet dat nog overal. Provider gevonden en je aansluiting geregeld? Dan wordt het tijd om nog wat meer tijd te besteden op Papa’s wereld en om ook de andere interessante artikelen op de site te lezen,


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *