Een digitale kerstbal voor Strong Babies

Strong Babies kerstbal

Zo tegen het einde van het jaar kijken we allemaal nog eens terug hoe het jaar ervoor is gegaan. Kersttijd, een tijd van bezinning en delen met anderen die het hard nodig hebben. Dit jaar hebben veel goede doelen niet kunnen collecteren en zijn daarmee flink wat sponsoring misgelopen. Tijd voor een nieuw initiatief dacht Strong Babies voor het financieren van onderzoek naar vroeggeboorte. Lees hoe jij deze Kerst een handje kan helpen met het ophangen van een digitale kerstbal.

Wat is Strong Babies?

Strong Babies financiert wetenschappelijk onderzoek in de verloskunde en neonatologie. Wij richten ons op een betere opsporing, behandeling en preventie van ziekten voor, tijdens en vlak na de geboorte en van aangeboren afwijkingen.

Dagelijks krijgen gemiddeld 50 kersverse ouders te maken met de veel te vroege geboorte van hun zoontje of dochtertje. Dagelijks overlijden in Nederland 2 baby’s als gevolg van hun vroeggeboorte. 10 baby’s per dag houden blijvende gevolgen aan hun vroeggeboorte over, variërend van cognitieve problemen tot een fysieke of geestelijke handicap. We realiseren ons dat vaak niet, maar daarmee is vroeggeboorte de grootste doodsoorzaak onder kinderen in Nederland. Strong Babies heeft de ambitie om binnen 10 jaar het percentage vroeggeboorte met 30% terugbrengen. Dat betekent duizenden baby’s die de een gezonde start van hun leven mogen ervaren.

Online kerstballenactie

Om onderzoek te financieren is geld nodig. Geld dat onder andere komt door middel van donaties. Deze Kerst houdt Strong Babies een speciale online kerstballenactie waarbij je een digitale kerstbal in de boom kunt hangen. Hang via deze pagina een kerstbal in de digitale Strong Babies kerstboom. Je kiest zelf hoeveel ballen je ophangt en bepaalt je eigen bedrag. Op de speciale actiepagina zie je welk bedrag er op dat moment is opgehaald. Hoe meer kerstballen er gekocht worden, des te meer ballen er in de boom verschijnen. Doneren gaat anoniem en kan heel gemakkelijk via iDEAL.


Tekst: Strong Babies & Papa’s wereld

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *