Nieuw boekje van Dick Bruna voor Kinderboekenweek 2021

dick bruna, kinderboekenweek, later als ik groot ben, beroep

Nog een maandje en dan is het zover, de Kinderboekenweek 2021. Dit jaar is het thema ‘worden wat je wil’. Het nieuwste boekje, van de wereldwijd favoriete tekenaar Dick Bruna, sluit hier helemaal op aan. In dit boekje gaan kinderen op zoek naar allerlei verschillende beroepen en leren ze de kenmerken ervan.

Dick Bruna: later als ik groot ben

In de serie van Dick Bruna boekjes is een nieuw kartonboek verschenen met als titel ‘later als ik groot ben’. In dit kartonnen flapjesboek worden de jongste kinderen uitgedaagd om beroepen te herkennen aan de hand van kleurrijke illustraties. Op elke pagina wordt een beroep uitgelicht en mag je een flapje openmaken zodat het (voor)lezen interactief wordt. Het boekje bevat allerlei beroepen van dokter tot voetballer. Spelenderwijs kun je al vragen: “Wat wil jij worden als je groot bent?” en “Weet jij welk beroep hierbij past?”.

dick bruna, kinderboekenweek, later als ik groot ben, beroep

‘Ik zorg graag voor mensen. Later als ik groot ben, werk ik in een ziekenhuis.’ Weet jij welk beroep hierbij past? Kijk maar onder de flap!

later als ik groot ben is per direct verkrijgbaar in de boekhandel en online.

later als ik groot ben
Auteur: Dick Bruna
Uitgever: Mercis Publishing B.V.
ISBN 978-90-5647-883-4
1e druk juni 2021
Bindwijze: kartonboek
14 pagina’s

Kinderboekenweek 2021

Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPBN) organiseert ook in 2021 weer de Kinderboekenweek. Met jaarlijks een nieuw thema dat aansluit bij de leefwereld van basisschoolkinderen wilt de stichting de kinderen motiveren om meer te gaan lezen. De Kinderboekenweek 2021 heeft het thema ‘worden wat je wil’. Of het nu voetballer is, dokter of YouTuber, tijdens deze leesweken kun je het allemaal worden in je eigen fantasie en in de grote selectie van kinderboeken. Het Kinderboekenweekgeschenk® 2021 wordt geschreven door Bette Westera (Uitgeverij Gottmer). Kinderen voor Kinderen zal dit jaar voor de tiende maal een passend lied uitbrengen dat de Kinderboekenweek promoot.

Kinderboekenweek ook voor de kleinste kinderen

De Kinderboekenweek is er niet alleen voor de kinderen die al kunnen lezen, maar ook voor kinderen uit de kleuterklassen en op de peutergroep. Speciaal voor hun wordt het Prentenboek van de Kinderboekenweek® gemaakt door Mark Janssen (Uitgeverij Lemniscaat). Naast het nieuwe prentenboek dat in het teken van beroepen zal staan, kunnen leraren en pedagogisch medewerkers gebruik maken van een hele waslijst aan voorleesboekjes.

dick bruna, kinderboekenweek, later als ik groot ben, beroep

Dick Bruna en Mercis Publishing B.V.

De wereldberoemde tekenaar en schrijver Dick Bruna stierf in 2017. In zijn carrière tekende hij de boeken van Nijntje, maakte de omslagen voor de detective-reeks Zwarte Beertjes en ontwierp verschillende educatieve boeken. Na zijn overlijden worden er nog steeds nieuwe boeken uitgegeven waarin zijn tekeningen de hoofdrol spelen. Mercis Publishing B.V. die alle rechten op de nalatenschap van Bruna beheert, stelt nieuwe boekjes samen aan de hand van bestaande tekeningen. Bij het ontwikkelen van een nieuwe boekje worden de tekeningen niet aangepast zodat je te maken krijgt met de originele werken zoals Dick Bruna ze ontwierp.


Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *