Deze onderdelen zitten er in een aanhanger

aanhangwagen, aanhanger onderdelen

Aanhangers voor de auto zijn enorm handig als je veel spullen te vervoeren hebt. Bijvoorbeeld als je vuil wilt wegbrengen naar de stort of gewoon heel veel mee wilt nemen op vakantie. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met jouw aanhanger, dan heb je nieuwe aanhanger onderdelen nodig. In deze blog vertellen we jou hoe een aanhanger in elkaar zit en welke onderdelen een aanhanger bevat.

De as van een aanhanger

Laten we beginnen met de assen, deze zijn er geremd en ongeremd. Geremde assen zijn aanhanger onderdelen die voorzien zijn van een remsysteem, in de meeste gevallen is dit een traditionele trommelrem. De kostbaardere aanhanger onderdelen zijn de assen met een hydraulisch remsysteem of schijfremmen maar door de kostbaarheid worden deze aanhangwagen onderdelen minder toegepast.

De assen zonder trommelrem maar met lagers zijn ongeremde assen. De remmende werking komt in zijn geheel van het trekkende voertuig. Hierdoor is het maximale bruto laadvermogen niet hoger dan 750 kg want anders is de belasting van het trekkende voertuig te groot voor de aanhanger onderdelen.

Neem waterdichte lagers voor bijvoorbeeld je boottrailer, handig als je vaak het water in gaat!

Gasveren & hydrauliek

Handige aanhanger onderdelen voor klepsluitingen van gesloten aanhangers of paardentrailers zijn gasveren. Een gasveer is een cilinder met een zuiger, zuigerstang, stikstof en een afdichting met een beetje olie zodat het gas er niet uit kan gaan. In blokkeerbare gasveren zit een ventiel of pin die ervoor zorgt dat de veer in positie blijft. Op de markt bestaan twee soorten gasveer aanhanger onderdelen: een gasdrukveer en een gastrekveer. Een gasdrukveer strekt uit en oefent zo druk uit. De gastrekveer werkt juist andersom, deze trekt zich in en zorgt zo voor genoeg trekkracht.

Hydrauliek is de manier waarop bewegingen en krachten worden vervoerd en onder controle worden gehouden door vloeistoffen, ook wel hydraulische vloeistof of hydrauliekolie genoemd. De vloeistoffen stromen door verschillende leidingen in een hydraulisch systeem. De cilinder komt in beweging door de druk die de hydraulische pomp met olie maakt. Zo heb je al meerdere hydraulische aanhanger onderdelen.

Koppeling aanhanger

Net als bij as aanhanger onderdelen heb je ook geremde en ongeremde koppelingen, ze bestaan uit plaatstaal en uit gegoten gietijzer. Koppelingen van plaatstaal worden gemaakt voor ronde dissels of koker profielen. Controleer de aanhanger onderdelen op de juiste maten zodat er geen verkeerde koppeling aangeschaft wordt. Er zijn ook koppelingen voor meerdere aansluitingen geschikt, hier worden opvulschalen voor gebruikt. Deze koppelingen worden voor zowel ongeremde als geremde aanhanger onderdelen gebruikt.

Gietijzeren koppelingen zijn zwaarder en sterker dan plaatstalen koppelingen, daarom zijn deze gemaakt voor laadvermogens vanaf 2700 kg. Let hierbij ook, voor bevestiging aan de dissel, op de aansluitpunten van de boutgaten van de koppeling.

Overige aanhanger onderdelen

De aanhanger bevat naast bovenstaande onderdelen nog veel meer onderdelen. Meer informatie over deze aanhanger onderdelen is te vinden op Aanhangwagendirect.nl. Zij zijn de specialist in aanhangwagens en aanhanger onderdelen! Van onder meer onderstaande aanhanger onderdelen weten zij nog veel meer te vertellen:

  • Banden & velgen
  • Beveiliging aanhanger
  • Hang- & sluitwerk
  • Lading zekering
  • Lieren & oprijplaten
  • Neuswielen & toebehoren
  • Remtoebehoren
  • Spatborden
  • Verlichting

Meer informatie over aanhanger onderdelen?

Op Aanhangwagendirect.nl zijn alle aanhanger onderdelen voor jouw aanhanger te vinden. Als je een vraag hebt over aanhanger onderdelen kan je gerust terecht bij hun klantenservice, maar ook voor andere vragen staan ze paraat. Zij helpen jou graag verder met het maken van de juiste keuze!


Bovenstaande advertorial bevat redactionele aanpassingen door Papa’s wereld.

Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *