Deze dingen zijn onmisbaar in een kinderkamer

dit is er onmisbaar op een kinderkamer

Is er een kleine op komst? Of ga je verhuizen en wil je de kinderkamer opnieuw inrichten. Naast een fijn bedje en een kast voor kleding zijn er nog een aantal dingen onmisbaar in een fijne kinderkamer. We zetten ze in dit artikel voor je op een rijtje.

Een fijne speelplek

Een baby speelt natuurlijk nog niet echt, maar zodra je kinderen wat ouder worden is het fijn als ze in hun kamer een lekker hoekje hebben waar ze kunnen spelen. Leg bijvoorbeeld een leuk speelkleed neer en zet de manden met speelgoed daaromheen. Wanneer jouw kind het speelgoed op de eigen kamer bewaart, slingert er zo min mogelijk zooi in de woonkamer. Naast spelen kunnen kinderen (of ze nou kunnen lezen of niet) het ook heerlijk vinden om in boekjes te bladeren. Een klein boekenkastje in de kinderkamer met een fijne poef ernaast is dus ook een aanrader.

Zachte items

Een kinderkamer krijgt een zachte en welkome uitstraling wanneer je met genoeg zachte items werkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuk vloerkleed, een mooie poef en knuffels die je bijvoorbeeld boven op de kast zet. Naast zachte items kun je in een kinderkamer het best werken met zachte kleuren. Naast het standaard lichtroze en lichtblauw zijn geel of groen ook uitstekende keuzes. Alle kleuren die met wit gemengd zijn zijn ideaal voor een kinderkamer.

Goede en overzichtelijke opbergruimte

Een kind is al druk genoeg in zijn of haar hoofd en een rustige kinderkamer is daarom een must. Hoe meer spullen achter gesloten deuren of in lades verstopt zitten, hoe rustiger de kamer oogt. Speelgoed en dergelijke kun je ook in opbergbakken bewaren, maar zet deze in een kast en laat deze niet los rondslingeren door de kamer, dan oogt het weer ontzettend onrustig. Ga voor kasten, opbergdozen en lades die het kind ook zelf kan openen en maak (als het kind wat ouder is eventueel samen) een indeling van wat waar moet. Zo hoef jij jouw kind op een bepaald punt niet meer altijd bij te staan tijdens het opruimen van de kinderkamer. Je kunt deze zelf maken met een Ikea kast pakket, een hamer en passende accu boormachines. Trek een middagje uit en misschien kun je het zelfs samen met de kleine doen!

Verduisterende gordijnen

Jonge kinderen slapen veel, maar jonge kinderen hebben ook een uitstekende biologische klok. Gaat jouw kind om zeven uur of half acht naar bed? In de zomer kan dat nog wel eens een uitdaging zijn, want zeker in juli kan het echt wel eens tien uur zijn eer het een beetje donker wordt buiten. Goede verduisterende gordijnen zijn daarom ontzettend belangrijk in een kinderkamer. Als je gaat voor een lekker dikke stof als velours kunnen deze gordijnen de kamer ook nog eens extra isoleren, waardoor je minder hoeft te stoken om de boel daar goed warm te houden.


Schrijver: Gastblogger

Papa's wereld krijgt regelmatig tekstuele bijdragen van lezers, organisaties en bedrijven. Om duidelijk te maken dat een artikel niet geschreven is door de redactie van Papa's wereld, worden deze artikelen geplaatst onder de auteur 'Gastblogger'. Zelf een keer een bijdrage plaatsen op Papa's wereld, mail ons op info@papaswereld.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *