DenTek: Er zit iets groens tussen je tanden

dentek, flossen, gebit

Ken je dat? Zit je gezellig met een vriend te praten totdat je hem een beetje vies naar je ziet kijken. De blik in je ogen verraden dat je het gezien hebt en de vriend wijst naar je tanden. Specifieker nog, tussen je tanden. Daar blijkt nog een stukje salade te zitten, precies zo’n groen stukje. Gelukkig heb je in je broekzak het meeneemdoosje van DenTek bij je waarin groene tandenstokers zitten. Niet groen van kleur, maar milieuvriendelijk. Discreet wurm je het groen tussen je tanden uit met iets groens. Lees meer over deze interdentale reinigers en mijn ervaringen ermee.

Voorkom tandvleesproblemen, tandbederf en een slechte adem

Je kunt nog zo goed poetsen als je wilt, maar je tandenborstel komt niet overal bij. Tussen je tanden blijft er genoeg tandplak achter dat je op een andere manier moet zien te verwijderen. Flosdraad, tandenstokers en interdentale ragers zorgen voor die laatste grondige schoonmaakbeurt. Met dit trio van gebitsreinigende producten geef je jouw gebit net dat beetje extra zorg. Je wilt immers niet dat tandplak blijft zitten en veranderd in tandsteen terwijl de bacteriën zich tegoed doen aan jouw tanden en gaatjes veroorzaken. Goed tussen de tanden schoonmaken zorgt dus voor een gezonder gebit.

Van wegwerpartikel naar 100% gerecycled plastic

Tandenstokers, ragers en flosdraad zijn niet nieuw in de wereld van de gebitsverzorging. Wat wel nieuw is, is dat ze niet meer de vervuilende factor hebben die ze voorheen wel hadden. Na eenmalig gebruik worden de gebitreinigers namelijk al weggegooid. Een echt wegwerpartikel dus. Jarenlang zijn er jaarlijks kilo’s plastic en kilometers flosdraad de vuilnisbelt op gegaan. DenTek heeft hier een oplossing voor gevonden en is het plastic gaan maken van plantaardig materiaal. Het plastic is gemaakt op basis van suikerriet, dezelfde grondstof waar speelgoed als BiOBUDDi bouwblokken mee gemaakt worden. Dit betekent dat de DenTek interdentale producten biologisch afbreekbaar zijn. Hiermee zijn de stokers, ragers en Floss Picks niet alleen goed voor je gebit, maar ook voor de planeet.

DenTek een tijdje uitproberen

Via de post kreeg ik een setje DenTek Comfort Picks en DenTek Floss Picks opgestuurd om het een tijdje uit te kunnen proberen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet een heel regelmatige tandenpoetser ben. Niet voor niets heb ik per jaar meerdere afspraken bij de mondhygiëniste. Zo af en toe gebruik ik wel eens een houten stokertje als er wat vast zit tussen mijn tanden, maar vaak heb ik die niet voor handen. Bij de Comfort Picks zit in de verpakking een klein bewaardoosjes. Hiermee kun je de borstelstokertjes makkelijk meenemen zonder dat ze vervuild zijn voordat je ze gaat gebruiken. Het formaat van het doosje past makkelijk in je broekzak of in een vakje van je tas. De borsteltjes komen gemakkelijk tussen je tanden, maar je moet het niet gaan forceren. Ze zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en glasvezel en hebben een zacht rubber dat moeilijk bereikbare plekjes schoon maakt. Dit werkt hartstikke prima, maar het nadeel is wel dat ze redelijk snel wat weker worden om daarna om te knakken en zelfs af te breken. Het kan dus zomaar zijn dat je tijdens een schoonmaakbeurt meerdere picks nodig hebt.

De Floss Picks zijn een stuk steviger, maar die hebben dan ook drie functies in één. Het stevige flosdraad heeft een antibacterieel laagje met fluoride en een mintsmaak. Dat laatste had ik niet zo snel gelezen, dus dat er een smaakje aan het draad zat was even een verrassing. Wat wel fijn is, is dat het flosdraad niet snijdt in je tandvlees. Naast het flosdraad bevat de Floss Pick een puntig einde dat gebruikt kan worden als tandenstoker en is het handvat een tongschraper om aanslag op je tong mee te verwijderen. Het handvat is gemaakt van plantaardig materiaal op basis van suikerriet. Ook dit product gooi je na een keer gebruiken in de prullenbak, maar is weer volledig recyclebaar.

De twee producten heb ik nu een tijdje naar tevredenheid gebruikt, al mag het qua stevigheid net iets beter zodat je het tijdens een schoonmaakbeurt net iets langer kan gebruiken.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *