De wolk: Het voelt anders dan de eerste keer

Hoera, het is gelukt! Vergeleken met de zwangerschap van Liam was het deze keer behoorlijk snel voor elkaar. Al een paar keer hadden we hoopvol een test gedaan en telkens was het dubbele streepje uitgebleven. Met nog twee dagen te gaan voordat de vrolijkheid van de maand weer zou komen besloten we om toch een test te doen, we waren te nieuwsgierig of het deze maand gelukt zou zijn.

Nadat de wekker ging zagen we een licht tweede streepje. Zou het? Voor de zekerheid deden we de dag erna nog een test van een wat duurder merk en ook die was positief. Yups, Chantal is zwanger. Bij Liam kan ik me de jubelstemming nog herinneren, maar nu was deze toch een stukje minder. Waarom?

Om Liam te mogen krijgen zijn we meer dan een jaar bezig geweest en waren we al bezig met een vruchtbaarheidstest waarom het nog niet mocht lukken. Na een mislukte eerste test, moest er nogmaals een kwakkie ingeleverd worden. Ergens in de tijd tussen de testen en de uitslag werd Chantal gelukkig toch zwanger. Bij het horen van de uitslag konden we de arts vertellen dat we het eigenlijk al wisten dat het deze keer een geslaagde vruchtbaarheidstest was geweest. Na het negatieve nieuws en meer dan een jaar bezig zijn was het een enorme opluchting dat het uiteindelijk gelukt was.

We hebben al een zoontje gekregen en botweg/kortweg gezegd weten we daardoor dat het in ieder geval mogelijk zou zijn om zwanger te worden. Garantie heb je natuurlijk nooit, maar we gingen er voor het gemak maar van uit. Om van Liam zwanger te worden was Chantal met de pil gestopt. De hormoonhuishouding was een aantal jaar door die pillen verstoord geweest en zorgde ervoor dat er geen regelmatige cyclus op gang kwam.

Ondanks bijhouden met een app, Vruchtbaarheidsperiodes in de gaten houden en invoeren van enkele details was het al die tijd nog niet gelukt. Nadat het mannetje geboren was besloten we voor een andere vorm van geboortebeperking, het spiraaltje. We besloten hiertoe om de hormonen niet nogmaals huis te laten houden in haar lichaam. Zodra we zouden besluiten dat we voor nummer twee wilden gaan konden we meteen doorrollen in de cyclus. In ons hoofd speelde al een beetje dat het deze keer niet zo lang hoefde te duren. Deze gedachte werd met een klein half jaartje dan ook waarheid.

We herkenden wat tekenen voordat we de test gingen doen, we hadden al een beetje een vermoeden dat het raak zou zijn. Chantal was al wat vermoeider en haar borsten waren wat pijnlijker. Op zich ook niet zo heel gek aangezien ze kort ervoor was gestopt met de borstvoeding van Liam. Deze tekenen, een raar onderbuikgevoel en de mogelijkheid dat we rond het juiste moment gesport hadden, lieten ons de test met een behoorlijk positief gevoel doen. Dit gevoel dat we hadden bleek dus juist.

De titel en de inleiding doen vermoeden dat we niet enorm blij waren, het tegendeel is echter waar. We sprongen een gat in de lucht en omhelsden elkaar. Liam kwam er al snel bij staan om ook een knuffel te krijgen, waarom maakte hem niks uit als die knuffel er maar kwam. Waarom voelt het dan zo anders? Misschien ben ik er deze keer gewoon wat nuchterder onder. We hebben het allemaal al een keer meegemaakt en weten wat ons ongeveer te wachten staat. Bij Liam wisten we eigenlijk nog helemaal niks behalve wat we bij anderen hadden gezien en wat we gelezen hadden in de boekjes. Met een stuk aan ouderlijke ervaring weten we welke weg we ongeveer gaan bewandelen met de nieuwe groeiende uk. De grote moeilijkheid deze keer zal zijn hoe we Liam er in voorbereiden.

Op het moment van het goede nieuws was ik ook weinig thuis, met een nieuwe werkplek en de zomervakantie voor de deur heb ik weinig tijd om er goed bij stil te staan. Honderden gedachtes gaan de laatste tijd door mijn hoofd en één van die vele gedachtes is de nieuwe zwangerschap. Nu ben ik meer bezig met Liam en het huishouden als ik thuis kom van het werk. Het klinkt misschien stom, maar de nieuwe uk is nog even nog niet prioriteit nummer één. Dat gaat nog wel komen.

Ondanks dat ik er nu anders mee bezig ben als destijds met Liam, is het nieuwe kindje meer dan welkom in ons gezinnetje. Sterker nog, ik ben heel erg benieuwd naar de nieuwe telg en de combinatie met zijn/haar grote broer.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *