De week van de verloren knuffel

CVNAoNRWcAALAxqVia Twitter kom je nog wel eens leuke dingen tegen. Zo zag ik iemand een tweet van de NS delen met een nieuwe hashtag erin: #WeekvandeverlorenKnuffel. Het is het ergste wat een kind kan overkomen, je knuffel verliezen. Je allerliefste maatje waar je alles mee doet. Knuffelen, mee naar bed om samen te slapen, je veilig voelen op straat, dat troostende moment bij een verdrietje en een kletsmaatje als je even alleen bent. Die ene speciale knuffel, die ene die op de belangrijkste plek op het bed mag… kwijt!
Gezocht / gevonden op Facebook
Op Facebook zie je het al vaak voorbij komen in de diverse rommelhoeken en stadspagina’s, de oproepen van radeloze ouders die thuis een verdrietig kind hebben. Hele beschrijvingen en foto’s van die speciale beer, het zachte konijn en het hondje met een hap uit de oren. Op zoek naar exact die knuffel en anders wel naar eentje die er heel erg op lijkt, eventueel als reserve. De berichten worden massaal gedeeld, want iedereen wilt dat de dreumes zijn speciale vriendje terug krijgt. Restaurants, winkels en pretparken laten aan de andere kant via hun pagina’s zien welke knuffel op zoek is naar zijn kleine eigenaar. Soms een simpele foto, maar soms ook op een originele manier. Dan zit ineens die speciale beer met een glaasje limonade, tegen de schrik, op een terrasje. In zijn pootjes een briefje met een originele spreuk die er op neerkomt dat hij ondanks zijn kleine vakantie toch heel graag terug wilt. De meest humoristische kunnen rekenen op vele likes en een groot aantal deelacties.
Gevonden bij de NS
Naast al die eerder genoemde partijen, heeft de NS een magazijn vol met knuffels die hun eigenaar terug willen vinden. Bijna dagelijks komen er wel nieuwe bij. Om aandacht voor dit kleine grote leed te krijgen, plaatst de NS in de week voor Sinterklaasavond elke dag een foto van een knuffel op haar sociale media kanalen. Dit in de hoop om de vriendjes weer met elkaar te kunnen herenigen. Gevonden voorwerpen worden bij de NS in eerste instantie bewaard op het station waar het gevonden/ingeleverd is, na enkele dagen verhuizen de spullen naar een groot centraal magazijn waar alles gecodeerd bewaard wordt. Laten we hopen dat een heleboel knuffels niet daar hoeven te komen en op tijd weer opgehaald worden.

Beeldmateriaal: NS online

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *