De voordelen van samen slapen met je kinderen

SquareLite_201891123827697.jpg

Een luier in je gezicht terwijl je slaapt, een golf kinderkots over je heen als je net je ogen sluit of niet weten welke voet nu weer in je kruis trapt. In mijn vorige blog over samen slapen met je kinderen behandelde ik de negatieve kant. Tijd om wat tegenwicht te bieden en te schrijven over de positieve kanten. Die zijn er namelijk ook.

Hier in huis wisselt het een beetje. Beide kids hebben hun eigen bed, maar zijn daar pas later in gaan liggen. Bij ons in bed is het namelijk veel gezelliger en veiliger vinden ze. Het heeft ook wel wat, dat kleine handje dat slapend je hand vast pakt en naar zich toe trekt. De voordelen van samen slapen met je kinderen? Let op, daar komen ze:

 • Een voorverwarmd bed hebben, want waar eerst klein grut gelegen heeft is het matras al wat warmer. Leg je kind en de kant en stap een lekker warm bed in.
 • Zodra je kind ziek is kun je het makkelijk in de gaten houden. Je merkt aan de bewegingen en geluiden wat het mankeert.
 • Een klein lichaampje dat tegen je aan kruipt en zich helemaal nestelt.
 • Je bed niet uit moeten voor de borstvoeding.
 • Betere hechting met het kind doordat het je adem hoort en je hartslag voelt.
 • Maar één bed opmaken in plaats van twee, voor de luiere mensen onder ons.

Na de ‘nadelen blog kreeg ik een heel stel voordelen van lezers onder ogen.  Hierbij een leuke selectie daarvan:

 • niet wakker worden vanwege een angstig kind
 • wanneer er gevoed moet worden hoef je er niet uit
 • samen wakker worden is het mooiste wat er is
 • Samen slapen is zo fijn! Iedereen een goede nachtrust.
 • Bij ziek zijn ook zo prettig en bij onrustige nachten hoef ik alleen een been of arm haar kant op te steken en ze is weer kalm.

Wat vooral opvalt is dat een goede nachtrust de belangrijkste factor is bij het samen slapen. Een goede nacht voor ouders en voor het kind.
Weet je, ieder ding heeft zijn voor- en nadelen. Zo ook het samen slapen. Ieder moet voor zichzelf beslissen wat bij hem/haar past. Met de twee blogs kies je zelf welke redenen zwaarder wegen.

Lees ook:

SquareLite_201891123740258.jpg

 

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Hoi hoi,wat een leuke blog, ik ben je zojuist tegen gekomen via ’n andere blogger.
  Én om eerlijk te bekennen ons dochtertje slaapt al vanaf dat ze een baby is ze is nu 4 jaar.
  En paar keer wel geprobeerd dat ze een grote meid is,maar het mocht niet baten huilen huilen en ze was zo overstuur en tot overgeven toe,nou ik vond het zo zielig😢 dat ze toch bij ons mocht slapen en wij maken er nu geen probleem van hebben wel afgesproken wanneer Jill 5 jaar word gaat ze wel in haar eigen kamertje slapen. Ze vind het prima, ik ben benieuwd dat ze straks ook zo enthousiast is als nu🤔
  Maar inderdaad is wel voordeliger hihi vooral makkelijk voor als voedingen moet geven enz,,,

  Ik hou je leuke blog in de gaten.

  Groetjes