De Speelgoed van het Jaar verkiezing komt er aan!

Nog even en dan is het weer zover. De verkiezing waarop elke speelgoeduitgever wacht. Wie gaat er dit jaar aan de haal met één of meerdere awards. Welke speelgoed krijgt van de jury en het publiek de meeste stemmen? De Speelgoed van het Jaar verkiezing begint 11 september met een speciale aftrap en wij zijn erbij. In deze blog vertel ik over het hoe en wat van deze verkiezing.

Spelen met een keurmerk

Ieder kind speelt en ieder doet dat op zijn eigen manier. De een is liever actief met een bal en de ander doet sneller een denkspel. Voor de speelgoedfabrikant een goede uitdaging om op zoveel mogelijk spelers in te spelen. Wellicht door allerlei speelkwaliteiten te combineren en dan ook nog eens inspelen op de huidige trends. De ultieme test of je speelgoed leuk gevonden wordt is natuurlijk het spel van de kinderen. Willen ze ermee spelen en willen ze het daarna nog steeds? De jonge spelers zijn bepalend, maar er moet toch iemand de knip voor trekken. Voor ouders kan het erg handig zijn bij het uitkiezen van nieuw speelgoed als er een keurmerk op zit waaruit blijkt dat het goed voor de ontwikkeling is. Een nominatie voor de Speelgoed van het Jaar verkiezing is zo’n positieve stimulans. Waar elke uitgever hoopt op de eindzege is ook een nominatie al een positief resultaat.

De jury nomineert

Uit al het speelgoed en spellen die de branche inzenden om de prijs in de wacht te slepen kiest een vakjury de genomineerden. De jury bestaat uit een pedagoog, ontwikkelingspsycholoog, personen afkomstig uit de handel en journalisten. Zij spelen alle ingezonden spellen, kijken naar het materiaal en de spelregels en beslissen uiteindelijk welk speelgoed genomineerd wordt en in welke categorie. Meer weten over de samenstelling van de jury en wat ze precies doen? Kijk dan even hier op de website van Speelgoed van het jaar.

Maar jij beslist!

Elke spelfabrikant die door de jury genomineerd wordt, mag een label op de verpakking plakken waarop de nominatie vermeld staat. Enkel de winnaars mogen een sticker erop plakken met dat ze “Speelgoed van het Jaar 2019” zijn met de bijbehorende categorie. Dat keurmerk krijgen ze van jou, als kiezer. Want van 11 september tot en met 3 november mag iedereen stemmen op zijn of haar favoriete speelgoed. Degene met de meeste stemmen van het publiek mag zich de winnaar van dit jaar noemen. Meer over het stemmen volgt binnenkort.

Weten welk speelgoed en welke spellen genomineerd zijn? Kijk dan op de website van Speelgoed van het Jaar of kijk in de nominatie blog op Papa’s wereld.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *