De Papadilemma’s: Maarten van Papa’s wereld

papadilemmasNa een groot aantal mama-tags die ook wel eens ingevuld worden door papa’s, is het tijd voor dilemma’s voor de papa’s. Deze tag is bedacht door Papa’s wereld. Antwoord zo eerlijk mogelijk en kies daarna iemand uit die dezelfde vragen mag beantwoorden. Een vraag beantwoord je natuurlijk niet alleen maar met een ja of nee. Je geeft er altijd een verklaring bij waarom je daarvoor kiest. Inspiratie nodig? Kijk dan bij de ingevulde lijsten. Aangezien een goed voorbeeld doet volgen, vul ik er zelf natuurlijk ook eentje in. Goed, daar gaan we:
Papagegevens
*) Naam van de papa: Maarten Fest
*) Leeftijd op moment van invullen: 33
*) Burgerlijke staat op moment van invullen: Getrouwd met Chantal
*) Papa van (kind en leeftijd) op moment van invullen: Liam (22 maanden)
Voordat de kleine geboren is
*) Je wordt papa. Wat moet volgens jou het geslacht worden? Een jongen of toch maar een meisje?
Ik heb altijd het idee gehad dat de eerste een meisje zou worden, die naam hadden we ook als eerste vastliggen. Het werd toch een jongetje wat al bleek bij de eerste echo. Eerlijk gezegd maakte het me niet uit wat het zou worden, als het maar gezond zou zijn. En dat geluk hebben we. (klop klop). Het zou leuk zijn als de volgende een meisje wordt, als het geluk van een tweede ons gegeven is tenminste.
*) Mee naar de pufclub of ze gaat maar lekker zelf?
Ze mag lekker zelf gaan. Meegaan naar de partneravond is geen probleem, maar om nu elke week te gaan heb ik niet zo’n zin in. Meegaan naar de verloskundige vind ik dan weer een stuk leuker.
*) Een nieuwe kinderkamer of tweedehands?
Tweedehands met een nieuwe klerenkast is het geworden. Een commode van kennissen die we helemaal opgeknapt hebben en een bedje dat iemand over had. Waarom alles nieuw als er genoeg is dat helemaal prima is en nog een flinke ronde mee kan (en meestal nog goedkoper ook).
*) Bevalling in het ziekenhuis of thuis? (papa’s denken hier vaak anders over dan mama’s)
In het ziekenhuis! Chantal wilde het liefst gewoon thuis, maar uiteindelijk bleek dit niet te kunnen. Daarover zal ik nog een keer een blog schrijven hier op Papa’s wereld, dus verklap ik niet al te veel. We wonen op nogal een afstandje van het ziekenhuis af. Hemelsbreed niet, maar qua route wel. Als er iets mis zou zijn wilde ik zo snel mogelijk in het ziekenhuis zijn. Sterker nog, daar zou alle nodige zorg in de buurt zijn. De nodige medische zorg die ik thuis niet kan bieden.
Als de kleine geboren is
*) Twee dagen vaderschapsverlof, te weinig of genoeg? (Bloglink)
Absoluut te weinig. Die twee dagen is veel te weinig om te kunnen wennen aan de nieuwe situatie. Voor meer redenen, klik op de bloglink.
*) Informatie lezen over opgroeien of de mama is je grote vraagbaak?
Vooral mama als vraagbaak. Het lijkt soms wel alsof lezen over opvoeden haar nieuwe hobby is geworden. Best handig. En als zij het niet weet en een ander ook niet, dan lees ik wel eens wat op internet.
*) Baby in een roze draagdoek of een uniseks kinderwagen gebruiken?
We hebben niet voor niks draagdoeken met verschillende kleuren. Die kinderwagen vond ik in het begin veel handiger omdat ik zelf de doeken niet kan knopen.
*) Meegaan om kinderkleding te kopen of haar er zelf op uit laten gaan?
Beiden. Hoewel als ik meega haar een een beetje kan intomen. Anders zou zo de kast weer stampend vol liggen. Wat ben ik blij met die verschillende mensen die wel eens een tasje met tweedehands afgeven.
*) ’s Nachts eruit voor een flesje of mama de borst laten geven?
Dat is mama’s borst geworden. In het begin was het om en om. Dan werd de afgekolfde melk uit de koelkast gehaald en opgewarmd en kon ik ’s nachts ook wat ‘diensten’ pakken.
*) Poepluier verschonen of kots opruimen?
Kom maar op, voor beiden draai ik mijn hand niet om.
Als de kleine al wat ouder is
*) Overwerken voor een hoger loon of op tijd naar huis voor quality time met je kind?
Ik zou zeggen quality time met mijn kind. Als hij op bed ligt kan ik vaak ook nog wel wat doen zoals notulen uittikken of activiteiten voorbereiden voor de kids op het werk.
*) Zakgeld of een bijdrage op de spaarrekening?
Beiden. Met een zakcentje mag hij doen wat hij wil. Leren omgaan met het geld. Als het financieel lukt wil ik wat storten op zijn spaarrekening zodat hij daar later wat aan heeft.
*) Als je jouw kind slechts één leefregel kan bijbrengen, welke is dat dan?
Wees goed voor jezelf en anderen. Helaas is het zo dat goed zijn niet altijd enorm loont, maar het is in ieder geval beter dan klimmen over de rug van een ander.
*) Op je vrije dag een rustig dagje thuis of op pad gaan met je kind?
Ligt een beetje aan wat ik die week allemaal gedaan heb, maar ik ga graag naar pretparken en dan gaat hij natuurlijk lekker mee. Moet dan wel een extra iemand mee zodat ik ook de achtbanen in kan, maar daarna weer samen in de draaimolen.
*) In een binnenspeeltuin: Meespelen of ze hun gang laten gaan? (Bloglink)
Lekker meespelen. Daar is geen twijfel over mogelijk. Al wil het lichamelijk niet altijd helemaal lukken en ben ik daarna helemaal gesloopt, dit soort momentjes samen pakt niemand me af.

*) Hoe reageer jij als jouw kind je later vertelt op iemand verliefd te zijn van hetzelfde geslacht? (Bloglink)
Een korte samenvatting? Nee, klik hiervoor maar op de bloglink.


Regels voor deze tag:
1) Neem alle vragen uit deze tag over en vul ze in.
2) Deze tag wordt ingevuld door papa’s op hun eigen blog, op Papa’s wereld als gastblog of op de blog van hun partner.
3) Bij plaatsen van de tag wordt de link naar Papa’s wereld gebruikt.
4) Na invullen van de tag geef je dit door aan Papa’s wereld waarna je wordt opgenomen in het rijtje ingevulde tags. Je wordt dan gelinkt.
5) Na het invullen van de vragen, tag je een andere papa waarvan jij de antwoorden wilt lezen. Breng deze papa daarvan op de hoogte.
6) Maak een link naar degene die jouw getagd heeft.
7) Heb je aanvullende tag-vragen, stuur ze dan in naar Papa’s wereld. We vullen de lijst aan of maken een tweede editie.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *