De papa van: Joyce

Voor sommige mensen is hun vader hún superheld. Joyce van enJOYce life vindt dat van haar vader. Hij is voor haar een echte steun en toeverlaat. Daarom besloot ze om mee te doen aan ‘De papa van’ waarin elke zaterdag iemand iets vertelt over zijn of haar vader.

Hoofdkostwinner

Toen ik klein was, was mijn vader de hoofdkostwinner. ‘s Avonds en in het weekend was hij er wel en de opvoeding verdeelden mijn ouders dan ook onderling. Mijn moeder was van het huishouden en was er wanneer mijn zusje en ik uit school kwamen. Altijd al hadden mijn vader en ik een goede band. Dit komt voornamelijk omdat onze karakters heel erg overeenkomen. Maar hij kon ook heel streng zijn.

Dezelfde interesses

Mijn vader is mijn grootste vriend. Zonder veel woorden kunnen we het toch heel goed en gezellig hebben samen. Het is gewoon fijn om samen te zijn, zeker nu ik al een aantal jaar uit huis ben en we elkaar minder zien. We hebben dezelfde interesses; bakken, foto’s maken, creatief bezig zijn. Elk jaar gaan we met z’n tweeën een weekendje weg in Nederland, maar we vinden het ook leuk om te kletsen over fotografie en nieuwe recepten.

Stille wateren

Qua eigenschappen zijn we allebei introvert en stil. We zullen niet snel onze gevoelens delen. Dat vind ik niet altijd even positief en ik leer ook steeds meer wel te delen wat er in mij omgaat. Het creatieve vind ik wel heel leuk dat we dat allebei hebben. Papa en ik kunnen het goed met elkaar vinden en elkaar ook lekker plagen. Ik denk wel dat ik kan zeggen dat wij dezelfde humor hebben. Mijn zusje lijkt meer op mijn moeder, dus met z’n tweeën vorm(d)en we een soort team. We steunen elkaar, wanneer de andere helft van het gezin het soms lastig maakt.

Steun

Er is niet specifiek een herinnering die er bovenuit springt. Hij steunt me wanneer ik dat nodig heb, zonder teveel woorden, maar ik weet dat hij er altijd voor me zal zijn. Daarnaast doen we ook veel leuke dingen samen en hebben we regelmatig contact via WhatsApp.

Hij blijft mijn papa

Naar anderen toe heb ik het over mijn vader, maar hij blijft mijn papa. Ik vind dat persoonlijk liever klinken dan vader. En dat past bij hem. Ik hoop dat ik in de toekomst nog mee mag maken dat hij de opa van mijn kind(eren) wordt. Maar ook dat hij mij weg mag geven aan de man van mijn dromen. Iemand die hopelijk net zo goed voor me is dan hij.

Mijn vader is mijn superheld

Ik zou echt niet zonder mijn vader kunnen. Hij is een onwijs belangrijk persoon in mijn leven, van wie ik heel veel houdt. Dat zou ik echt niet willen missen. Bovendien moeten we nog heel veel mooie herinneringen maken samen en met andere dierbaren! Lekker cliché, maar mijn vader is mijn superheld!

Dit is één van de verhalen uit een wekelijkse serie. Elke zaterdag verschijnt er een nieuwe ‘De papa van‘ waarin telkens een andere schrijver verteld over de band met zijn of haar vader. Wil jij jouw verhaal over je vader ook delen, neem dan contact met ons op. We sturen je dan een vragenlijst die je kunt gebruiken als handleiding tijdens het schrijven.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *