De papa van: Jeanine

Papa’s zijn belangrijk in het leven van kinderen. Zo ook in het leven van Jeanine, blogger op Bentegek. Voor ‘De papa van’ klom ze in de digitale pen zodat ze over haar vader kan vertellen.

Wat was de rol van je vader in het gezin toen je klein was?

Mijn vader had vooral een ‘’gezellige’’ rol toen ik klein was. Hij was degene waar ik als kind mee speelde, boodschappen ging doen op zaterdag en daarna naar zijn voetbalclub om daar te spelen met andere kinderen. Het was vooral een weekendvader omdat hij doordeweeks was werken. Niet veel anders dan in de meeste gezinnen toentertijd, denk ik.

Had je vader een verzorgende rol of sneed hij het vlees aan op zondag?

Mijn vader had geen typische verzorgende rol maar ook geen vlees aansnijd rol. Hoewel we wel altijd zondagmiddag met z’n allen aan tafel zaten. Ik denk dat het een beetje van beide was.

Hoe ging jij met je vader om?

Mijn vader zag ik vooral als een maatje waarmee ik op pad ging.

Welke dingen deden jullie samen? Hadden jullie een gezamenlijke hobby?

Zaterdag was boodschappen dag, ik ging dan maar al te graag mee want ik wist altijd wel snoep los te peuteren. Verder ging ik vaker mee naar de voetbalclub op zondag.

Hoe is je relatie nu met je vader?

Onze relatie is goed, we hebben regelmatig contact en ik kom wekelijks over de vloer bij mijn ouders.

Welke dingen doen jullie nu samen?

Voornamelijk onze gezamelijke hobby: lekker eten!

Welke eigenschappen heb je van hem overgenomen? Ben je daar blij mee?

Mijn gevoel voor humor en feestjes vieren. Daar ben ik zeker blij mee.

Wat is je leukste/mooiste herinnering aan/met je vader?

Lastig kiezen maar ik denk toch wel het moment dat mijn vader me weggaf op onze bruiloft.

Als je terug kijkt, heb jij dan een vader of een papa? En wat is hij nu voor je?

Als ik terugkijk dan had en heb ik een papa en niet echt een vader. We deden/doen vooral leuke en luchtige dingen samen. Dat is nu nog steeds zo, al weet ik ook dat hij voor me klaar staat in moeilijkere tijden.

Dit is één van de verhalen uit een wekelijkse serie. Elke zaterdag verschijnt er een nieuwe ‘De papa van‘ waarin telkens een andere schrijver verteld over de band met zijn of haar vader. Wil jij jouw verhaal over je vader ook delen, neem dan contact met ons op. We sturen je dan een vragenlijst die je kunt gebruiken als handleiding tijdens het schrijven.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *