De papa van: Inge

De papa van Inge

Als klein meisje een vader hebben die jou verzorgt, je nagels lakt en leert koken. Zo’n vader heeft Inge. Een zorgzame man die niet enkel voor haar zorgde, maar nu nog steeds zorg op zich neemt. Ze vertelt over hem in ‘De papa van’.

Dit ben ik

Hoi ik ben Inge en samen met mijn beste vriendin Elsa delen wij onze creativiteit op ElsaRblog. Elsa is een heel belangrijk persoon in mijn leven. Wij delen en voelen elkaar heel goed aan. En daarom zijn wij al meer dan 19 jaar vriendinnen.

Allerliefste en beste vader

Nog een heel belangrijk persoon in mijn leven is mijn vader. Hij is er altijd voor mij zowel vroeger als klein kind en nu als volwassen vrouw nog steeds. Mijn papa is al meer dan 43 jaar mijn allerliefste en beste vader die ik maar wensen kan.

Papa lakte mijn nagels

Toen ik nog een kleine meid was zorgde mijn vader eigenlijk voor mij. Mijn moeder was in die periode heel erg ziek dus alle zorg kwam bij mijn vader terecht. En dat heeft hij super goed gedaan. Ik ben niks te kort gekomen. Hij ging overal met mij naar toe lakte mijn nageltjes verfde mijn haren gingen samen shoppen hij stond echt altijd voor mij klaar. Hij heeft mij ook leren koken, stonden we samen in de keuken met onze schorten aan. Echt leuk om daar nu over terug te denken. Ik heb een hele fijne jeugd gehad, en ben niks te kort gekomen.

Elke dag even bellen

En nu nog steeds heb ik een hele goede band met mijn vader. Hij is mijn papa, mijn vader, mijn beste maatje. Hij is gewoon alles in één. Ik bel hem elke dag wel even op om te vragen hoe het gaat en om even zijn stem te horen. Ik woon in Helmond en hij in Venlo wat ik wel heel jammer vind want kan er niet even naar toe om een bakje thee te doen. Dat mis ik wel. Maar we zien elkaar wel geregeld hoor maar voor mij mag dat wel wat meer zijn. Wij zijn echt twee handen op één buik. Ik zou me geen leven zonder mijn vader kunnen voorstellen.

Zorgen voor een ander

Ook heb ik heel veel respect voor hem hoe hij met de situatie omgaat met mijn moeder. Zij heeft een aantal jaren terug een hersenbloeding gehad en kan niet helemaal meer voor haar zelf zorgen. Dat doet mijn vader nu en daar ben ik super trots op. Ik denk dat ik die eigenschap van mijn vader over heb genomen, zorgen voor een ander als een ander het goed heeft dan hebben wij het ook goed. Mooie eigenschap toch.  

Meer lezen van Inge? Kijk dan op ElsaRblog.

Dit is één van de verhalen uit een wekelijkse serie. Elke zaterdag verschijnt er een nieuwe ‘De papa van‘ waarin telkens een andere schrijver verteld over de band met zijn of haar vader. Wil jij jouw verhaal over je vader ook delen, neem dan contact met ons op. We sturen je dan een vragenlijst die je kunt gebruiken als handleiding tijdens het schrijven.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *