De papa van: de introductie

Papa’s, ze zijn er in alle soorten en maten. Het type dat het vlees komt aansnijden op zondag of die ene die elke ochtend zijn kind naar school brengt. De man waar je al je hele leven bewondering voor hebt gehad of die ene die je het liefst een schop in zijn ballen had gegeven. Ieder heeft zijn eigen papa en ieder heeft zijn eigen band met hem. In “De papa van” wordt wekelijks zo’n verhaal gedeeld.

Ieder zijn eigen band

De twee belangrijkste mensen in je leven zijn je vader een moeder, zonder hen was je er niet geweest. Hoewel de belangrijkste? Dat hangt helemaal af van hoe jij het voelt en beleeft. In ‘de papa van’ vertellen zonen en dochters over de relatie met hun vader. We duiken in het verleden en kijken naar het heden en de toekomst. De band met een vader is niet voor iedereen gelijk. De een heeft geen band en de ander is vier handen op één buik. Weer anderen weten niet eens wie hun vader is. Een verwekker, vader of papa? Als ik al kijk naar mij en mijn broer, dan hebben we allebei een andere manier van omgaan met onze vader. We hebben dan ook allebei een compleet ander karakter.

Ieder zijn eigen verhaal

In “De papa van” krijgt iedereen de kans om zijn verhaal te vertellen over de band met zijn/haar papa. Is/was het een vader of een papa? Leeft hij nog of is hij al overleden? Hoe was hij toen en hoe is hij nu? Heeft hij als opa een andere rol? Hoe zal het in de toekomst gaan? Het mooie van deze serie is dat geen enkel verhaal goed of fout is. Het is een persoonlijk verhaal. De schrijvers hebben hun hart geopend om een band op digitaal papier te krijgen.

12 oktober 2019

Uitgebreide vragenlijst

Niet iedereen schrijft zijn verhaal makkelijk op of weet welke kant hij zijn of haar verhaal op wilt laten gaan. Daarom heeft Papa’s wereld een vragenlijst ontwikkeld die gebruikt kan worden om het verhaal te schrijven. Simpelweg invullen of gebruiken als leidraad. De lijst houdt rekening met allerlei situaties. Bijvoorbeeld een overleden vader, een stief/bonusvader, de aanwezige vader en de opa. Elke situatie kent zijn eigen vragen die gebruikt kunnen worden, maar het belangrijkste is dat elk verhaal zijn eigen weg gaat.

19 oktober 2019

Elke zaterdag online

Vanaf nu zal elke zaterdag een nieuwe ‘De papa van” verschijnen. De aftrap zal gedaan worden door Huub op 12 oktober 2019. Daarna zullen er verhalen verschijnen van (on)bekende bloggers en lezers van Papa’s wereld die gereageerd hebben op de oproep die op Facebook stond.

02 november 2019

Jouw verhaal delen?

Wil je jouw verhaal ook delen op Papa’s wereld, dan ben je van harte welkom. Neem contact met ons op en we sturen je de vragenlijst door die je kunt gebruiken bij het schrijven.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *