De NEEhoorn, een hilarisch kinderboek

de neehoorn, marc-uwe kling, astrid henn, jaap robben

Voel jij je ook wel eens een buitenbeentje? De NEEhoorn in ieder geval wel. Al zijn familieleden en vrienden vinden alles geweldig en houden van zoete dingen en spelletjes, terwijl de NEEhoorn er totaal niets van moet hebben. Hij zondert zich liever af en gaat zijn eigen gang. Op een dag besluit hij dat hij er genoeg van heeft en trekt de wijde wereld in. Daar ontmoet hij de meest bijzondere vrienden die samen een hilarisch kwartet gaan vormen. Dit boek van Marc-Uwe Kling en Astrid Henn is een echte aanrader voor kinderen en zal voor heel wat pret gaan zorgen tijdens het (voor)lezen.

Je eigen weg gaan

In het boek ‘De NEEhoorn‘ loopt iedereen in de pas en vindt hetzelfde leuk. Iedereen doet zoals de ander. Iedereen? Nee, er zijn enkele karakters die niet thuishoren op de plek waar ze zijn en met wie ze zijn. Ze voelen zich anders. Een eenhoorn die nergens zin in heeft bijvoorbeeld. Doordat hij altijd ‘nee’ zegt op alles wordt hij al snel een neehoorn. Op het moment dat hij besluit dat hij er niet meer tegen kan, begint een heel avontuur in het boek dat je meeneemt in een magische wereld vol hilarische momenten. Hij besluit zijn eigen weg te gaan en op zoek te gaan naar zijn eigen geluk.

De NEEhoorn, WATbeer, KUS-m’n-KONT-hond en de WELLES-prinses

Tijdens zijn reis komt de NEEhoorn nieuwe vrienden tegen. Een wasbeer die overal ‘wat’ op antwoord, een hond die telkens reageert met ‘KUS-m’n-KONT’ en een prinses die elke discussie probeert te winnen met ‘welles’. Kun je je al voorstellen hoe een conversatie tussen deze vier karakters gaat? Alle drie de figuren die de NEEhoorn tegenkomt voelen ze zich alleen op de plek waar ze zijn. Allemaal besluiten ze om de reis van het bijzondere paard mee te gaan maken en ze vergezellen hem. Zo wordt de groep vrienden steeds groter en uiteindelijk voelen zij zich niet meer alleen. Het gaat om nieuwe vrienden maken en soms zijn dat de personen waarvan je het niet verwacht.

Een hilarisch boek, een nog hilarischer luisterboek

Tijdens een lange rit in de auto zette Chantal het luisterboek ‘De NEEhoorn’ op. Voor het eerst maakte ik kennis met dit verhaal en al binnen korte tijd was mijn aandacht niet alleen bij de weg, maar ook bij het verhaal. We zaten er allemaal in. De vertaling door Jaap Robben is absoluut geslaagd en dat is in het luisterboek absoluut te merken. Ik heb me kapot gelachen over de manier waarop Teun Luijckx het meesterlijk inspreekt.

Boek De NEEhoorn

 • Auteur: Marc-Uwe Kling
 • Illustrator: Astrid Henn
 • Oorspronkelijke titel: Das Neinhorn
 • Vertaling: Jaap Robben
 • Uitgeverij: Volt
 • Hardcover
 • NUR: 281
 • ISBN: 9789021422954
 • Publicatiedatum: 19-11-2020

Luisterboek De NEEhoorn

 • Ingesproken door: Teun Luijckx (NL)
 • ISBN: 9789021425771
 • Publicatiedatum: 04-12-2020

Nederlandstalig

Duitstalig


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *