De nadelen van samen slapen met je kinderen

SquareLite_201891123740258.jpgHet klinkt allemaal zo gezellig, een familiebed. De kleintjes tussen je in. ’s Ochtends een gezellig ontbijtje op bed. Heel veel knuffels en ga zo maar door. Knus, gezellig en een hoop warmte. Maar is het wel zo rooskleurig? Ik neem je mee in de nadelen van samen slapen met je kids.

De kids bij je in bed is niet bij iedereen zo populair. Papa en mama willen een plekje voor zichzelf hebben in huis en wellicht is de slaapkamer precies dat plekje. Ooit misschien in die kamer verwekt, maar nu is het tijd voor een eigen slaapplekje, niet in een cosleeper maar in een eigen kamer. Waarom? Omdat samen slapen niet altijd even handig is zoals het volgende rijtje verteld:

 • Je bed in willen stappen en ontdekken dat je nog ergens een plekje moet vinden.
 • Een luier vlak bij je gezicht hebben, hopen dat er geen spuitluier komt die nacht. Precies op het moment dat je het denkt wordt er een harde scheet in je gezicht gelaten.
 • Het liefdesspel gaat niet meer zo spontaan.
 • Als er eentje het bed onderkotst, dan kan iedereen het bed uit.
 • Van wie is die voet in mijn oog?
 • Vanuit het niets een trap in je edele delen.
 • Wakker worden omdat de mama naar de wc moet en de kids daarvan overstuur raken.

Tsja, samen slapen met je kids heeft dus zo zijn nadelen. Dat het zijn positieve kanten heeft lees je in deze blog niet terug. Daar is weer een andere blog voor. Die lees je binnenkort ook op Papa’s wereld. Want ja, als je de negatieve kanten uitlicht, dan is er ook tijd om tegenwicht te bieden.

Ondertussen wil ik van jou weten of je samen slaapt met je kinderen en waarom je dit wel/niet prettig vindt. Wat zijn jouw voor- en nadelen?

Lees ook:

SquareLite_201891123827697.jpg

 

Deze blog bevat affiliatelinks

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Haha, precies de redenen waarom dochter lekker in haar eigen bed slaapt.
  Dat is nogal een draaikont die ons beide uit bed schopt.
  Zoontje slaapt nu wel bij ons in een cosleeper, stuk handiger met voeden. Al val ik steeds in slaap tijdens een voeding, dus de helft van de nacht ligt hij op mijn plek. Geen idee hoelang nog, als het aan man ligt gaat hij binnenkort naar zijn eigen kamer. Maar ik heb geen zin om mijn bed uit te moeten voor voedingen, dus blijft voorlopig gewoon lekker naast mij liggen 😉

 • De tijd van nog hele kleine kindjes is bij ons al even voorbij. Ze hebben hier al een tijdje hun eigen kamer.
  En nu kan ik echt genieten als ze nog eens bij in bed kruipen.
  Bij ons draait papa af en toe nachtdiensten op het werk.
  Op die momenten komt één van de kids dan bij me slapen. (Er is een beurtrol! En hoewel mama wel eens vergeet wiens beurt het is, vergeten de kids dit niet!) Héérlijk vind ik dat. En de kinderen trouwens ook.