De meest populaire kinderfeestjes

kinderfeestje, verjaardag kind, kinderen met taart, kinderfeestje vieren

Als ouder weet je dat het er elk jaar weer aan komt. De verjaardag van je kind kan niet ongemerkt voorbij gaan en zeker niet zonder vriendjes en vriendinnetjes. Elk jaar iets nieuws verzinnen als kinderfeestje is niet altijd makkelijk, maar gelukkig geeft je kind vaak al duidelijke hints wat het op het feestje wil gaan doen. Wil je toch wat inspiratie voor de leukste kinderfeestjes? Lees dan snel verder voor de meest populaire kinderfeestjes.

Een themafeestje of gewoon op pad?

Zodra je een kinderfeestje gaat organiseren kun je er voor kiezen om simpelweg ergens heen te gaan waar alles al helemaal kant en klaar is en je enkel maar hoeft aan te schuiven of je stelt een compleet themafeestje samen met allerlei leuke spelletjes. Voor die laatste optie kun je bijvoorbeeld verschillende themakisten aanschaffen of huren bij diverse bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Organiseer je zelf het complete feestje, dan hoef je natuurlijk het wiel niet helemaal opnieuw uit te vinden.

De leukste kinderfeestjes op een rij

Weet je nog niet wat voor soort kinderfeestje jij wilt organiseren voor je kind? Kijk dan eens bij onderstaande feestjes en laat je inspireren voor een magische dag voor jouw jarige kind. Wedden dat je kind en zijn vriendjes een leuk feestje tegemoet gaan? Hieronder vind je zowel een kinderfeestje voor jongens als voor meisjes.

Discobowlen

Met een bal een aantal kegels omgooien is niet eens zo heel makkelijk, vandaar dat bowlen ook een echte sport is. Voor kinderen is het gewoon een heel leuk vermaak en zorgt voor een beetje onderlinge competitie. Hoewel, welk kind juicht er nou niet voor de ander als die een spare of strike gooit? Bowlen wordt extra leuk als de muziek aan gaat en de discolampen de baan nog feestelijker maken. Een drankje, hapje en bowlingkegels omgooien zijn dé ingrediënten voor een potje discobowlen.

Prinsessenfeest

Mooie jurken, heel veel glitters en prachtige schmink horen bij een echt prinsessenfeestje. Onder meisjes een populair thema voor een kinderfeestje, want welk meisje wil zich nu geen echte prinses voelen? Met een lekkere unicorntaart en spelletjes kan dit feestje zeker niet stuk. Nog leuker wordt het als de kinderen zichzelf of elkaar mogen opmaken of als ze als echte prinsessen geschminkt worden. Ben je hier zelf niet zo handig in, dan kun een een schminker huren die dit in een handomdraai doet.

Zwemfeestje

Eerst taart en dan een duik in het zwembad om allerlei waterspelletjes te doen of als een echte durfal van de wildwaterbaan af. “Neem droge kleren, een zwembroek en een handdoek mee” op de uitnodiging en elk kind weet wat ze gaan doen op dit kinderfeestje. Wel handig om vooraf even te checken of elk kind een zwemdiploma heeft voor de veiligheid. Na het zwemmen hoort samen een frietje eten er natuurlijk bij.

Lasergamen

Niets zo spannend als in teams op elkaar jagen en proberen elkaars lampje uit te schieten. Lasergame is een populair kinderfeestje. Het leuke is dat je hier niet eens speciaal voor naar een gamehal hoeft te gaan waar je een beperkte tijd kan spelen. Huur gewoon de laserguns en je hebt de mogelijkheid om zelf de speeltijd en de plek uit te kiezen. Zo kun je zelfs buiten in het bos spelen of bij slecht weer in je eigen huis.

Discofeestje

Vooraf een toffe playlist samenstellen, wat gekleurde lampen in huis hangen en een tafel vol lekkers. Laat die beat maar knallen en de voetjes gaan van de vloer. Je kunt eventueel ook wat dansspelletjes erbij bedenken of organiseer een eigen dance battle. Just Dance erbij aanzetten op je gameconsole en laat ze strijden om de punten als ze hun dans ze perfect mogelijk neerzetten. Wie is er dit discofeestje de koning of koningin van de dansvloer? Extra leuk wordt het als je een photoboot neerzet waarbij de kids zelf foto’s kunnen maken en uitprinten. Met een persoonlijke rand om de foto wordt het nog specialer. Woon je in de omgeving van Amsterdam, kijk dan eens op Photoboot Amsterdam.

Escaperoom

Samenwerken om tot een oplossing te komen en te ontsnappen uit een kamer. Kinderen vinden escaperooms helemaal geweldig. Je kunt hiervoor naar een echte escaperoom gaan (wel even uitzoeken vanaf welke leeftijd die geschikt is) of er zelf eentje ontwerpen. Op internet vind je een flink aantal aanbieders die een kinder escaperoom voor in huis aanbieden.

Nog veel meer feestjes mogelijk

Welk feestje jij en je kind kiezen hangt natuurlijk helemaal samen met welke wensen jullie hebben. Wat je ook kiest, je kunt het net zo duur maken als je zelf wilt. Ga je voor een all in beleving waarin geld geen rol speelt of ga je voor een knalleuk feestje met een beperkt budget? Hierboven las je enkele mogelijkheden van kinderfeestjes, maar er zijn er nog heel veel meer mogelijk. Misschien wil jouw kind wel iets met creativiteit of lekker spelen in een grote speeltuin? Er is in ieder geval keuze zat.


profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *