De leukste kinderuitspraken – 05

kinderuitspraken

We willen zo graag die leukste uitspraken van onze kinderen onthouden. Vaak vergeten we ze op te schrijven, want hoe vaak gebeurt het niet dat je na een paar uurtjes aan je partner vraagt: “Wat zei hij ook alweer wat zo grappig was?” Hoe je samen ook denkt, je komt er niet meer op. Het gebeurt mij nog steeds wekelijks. In deel 5 van deze serie lees je nieuwe en oude uitspraken van verschillende kinderen die ik eerst verzamelde op de Facebookpagina Kinderpraat.

Februari 2020 – Kyran (3,5 jaar)
Een nieuwe uitspraak is geboren, en wordt vaker gebruikt. Telkens als Kyran ergens van schrikt zegt hij: “Ik schrok me dood als een hoedje!”

Februari 2020 – Kyran (3,5 jaar)
Na een middag carnaval is Kyran uitgeput en zit op mijn nek. “Kyran, straks ruilen we hè, dan ga ik bij jou op de schouders.” “Nee papa, dat kan niet. Want jij hebt een grote piemel, want jij bent heel groot.”

April 2007 – Carmen
Als je geen zin hebt om ’s avonds vroeg naar bed te gaan, dan gooi je het op een andere boeg: “Ik dacht, ik ga nog even een tukje doen, dan kan ik misschien later op bed”

Mei 2020 – Kyran (4 jaar)
Helemaal klaar voor school showt Kyran mij zijn outfit: “En ik heb mijn soldaten aan.” Ik kijk even goed naar hem en besef dat hij sandalen bedoelt.

Maart 2017 – Carmen
We spelen “ik zie ik zie wat jij niet ziet” in de auto. Na 20x gokken geven Dennis en ik het op en vragen Carmen wat het was, zegt ze: “Het handgreepje hier achter in de auto” Ik:”ja maar die kan ik toch niet zien!”
Carmen: “het spel heet toch ook, ik zie ik zie wat JIJ NIET ZIET?”

April 2017 – Carmen
-Carmen ga gewoon zitten als je eet!
Gaat ze in kleermakerszit op de bank zitten met bordje op schoot
“Mag dit ook? Dit is voor de indianen gewoon zitten”
#zucht #jahoor #prima

April 2017 – Carmen
“Mama, ik kan niet zien of mijn baby pop een jongetje is of een meisje!”
-Uhm een meisje schat!
“Oh heeft ie daarom geen piemeltje? Ik dacht dat die pas later kwam”

Januari 2017 – Carmen
“Wat is dat voor vlees?”
-Dat is schnitzel
“En wat er om heen zit?”
-Paneermeel?
“Waarom heet het schnitzel?”
-Dat weet ik niet
“Dan hadden ze het netzo goed apensticks kunnen noemen!”

Mei 2016 – Kind op de bso (6)
“Ik heb onzichtbaarkracht!”

Mei 2016 – Liam (3,5)
Liam kijkt naar een van zijn favoriete filmpjes en roept: “Hazelipje” Hij bedoelde haasje repje (uitspraak in Pieter Konijn).

Jouw leuke uitspraken

Hebben jouw kinderen ook zulke leuke uitspraken? Deel ze met ons.

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *