De leukste kinderuitspraken – 01

De wereld is nog nieuw en verwarrend voor een kind, maar met hun verrassende gedachtes kunnen ze de meest mooie, ontroerende en grappige dingen zeggen. Als er iets is waar ik enorm om kan lachen, dan zijn het die uitspraken wel. In loop der jaren heb ik er een flink aantal verzameld. Tijd om daar eens iets mee te doen. Met jullie delen bijvoorbeeld. Zin om te lachen of vertederd te raken? Lees dan verder.

03 april 2015
Liam (20,5 maanden)
Samen worden we wakker en mama is al naar het werk (voorschoolse opvang): “Huh, weg, mama” “Mama is werken bij de andere kindjes” Liam kruipt uit bed, gaat de deur door en roept: “Kindjes benje?”

16 april 2015
Liam (21 maanden)
Liam wijst naar een bakje op het aanrecht: “Papa, pejoepje!” Even nadenkend begrijp ik dat de kleine meneer een snoepje wilt.

11 mei 2015
Liam (22 maanden)
Liam zegt tegen zijn mama dat hij met papa de appelmoes heeft gehaald: “Mama, ik heb de poes.”

09 juli 2015
Liam (23 maanden)
Tsja, iedereen laat wel eens een scheetje, zo ook ik. Nadat een goed geluid door de keuken klonk zegt Liam : “Papa poep? Ja? Jam kijken?” vervolgens gaat hij achter me staan en neemt een stevige snuif aan mijn billen. Ik kijk even vreemd, maar besef al snel dat wij zo zijn luier op een grote boodschap checken.

21 juli 2015
Liam (2 jaar)
Als Liam naast zijn oom zit en ze allebei opstaan, gaat de oom twee meter de lucht in. Liam kijkt omhoog en zegt: “Rob groot!”

17 januari 2016
Liam (2 jaar)
Liam (2,5 jaar) ziet voetbal op tv. Als er gescoord wordt, zegt hij: “Kijk allemaal knuffelen.”

10 februari 2016
Liam (2 jaar)
Liam zet zijn potje op een krukje onder de douche. Als het bakje vol is roert hij met zijn hand door het water: “Visje, visje, ben je? Kom je visje? Papa, isse niet visje in!”

Welke leuke uitspraken deden jou kinderen?

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *