De kat en de impulsieve vreesloze

Eigenlijk wil hij wel, maar hij durft nog niet zo. Zijn ogen speuren de omgeving af en kijken waar het gevaar kan dreigen. Zijn broertje interesseert het niet en duikt er op af. Hij pakt het zwaard op en hakt er op los. Ze zijn verschillend, de grote en de kleine. Niet alleen qua uiterlijk, maar ook op alle andere vlakken. De kat uit de boom versus de impulsieve vreesloze.

De kat

Twee jongetjes met elk hun eigen persoonlijkheid. Totaal verschillend van elkaar. Liam kijkt graag de kat uit de boom. Even afwachten wat er gaat gebeuren, maar als het niet gaat zoals hij verwacht klapt hij dicht. Weet hij niet meer hoe hij met de situatie om moet gaan en kruipt dan het liefste weg. Tot het moment dat hij zich veilig genoeg voelt om mee te doen. Soms duurt het vijf minuutjes, soms een uur en soms blijft hij in zijn schulp. Pushen werkt averechts en zorgt ervoor dat hij boos wordt. Boos dat je hem uit zijn schulp wilt trekken.

De impulsieve vreesloze

Kyran is wat onverschrokkener. Hij duikt er op af op plekken waar hij niet gewend is om te komen. Hij doet eerder dat stapje naar voren. Oh ja, ook hij is best verlegen, maar als hij zich even terugtrekt dan sprankelen zijn ogen vol ondeugd. Alsof hij aan het spieden is waar hij zo wat kan uithalen. Apenstreken kan uithalen. Klaarstaan met ninjakrachten om zich door situaties heen te slaan. Impulsief reageren en doen wat hij op dat moment leuk vindt. En toch, als hij niet lekker in zijn vel zit, slaat hij net zo dicht als Liam.

Onverslaanbaar duo

Samen vormen ze een onverslaanbaar duo. Kyran voorop om de weg te banen en Liam erachteraan om daarna de held te spelen. De kleine meneer zorgt ervoor dat de grote zich veilig genoeg voelt om mee te doen. Meesleuren de menigte in, op zoek naar leuke dingen om te doen. Aan de andere kant betrekt Liam zijn broertje bij allerlei spelletjes en vraagt hij hem overal mee naar toe. Samen voor op straat spelen met de step, met zwaarden de tuin in rennen of klimmen in de speeltuin. Ze moedigen elkaar aan.

Het blijft mooi om te zien, twee jongetjes die zo vaak ruzie samen hebben, die elkaar op weg helpen. De kat die waakt of de impulsieve vreesloze wel veilig is, en de vreesloze die de kat de boom uit helpt.

Schrijver: Papa's wereld

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *