De grote tafel 7 keer anders

de grote tafel

De grote tafel in de woonkamer is één van de meest gebruikte meubels in je huis. In ieder geval wel de meest veelzijdig gebruikte. Het ene moment zit het hele gezin er omheen om te eten en een uurtje later vliegt er een pot verf overheen omdat de kinderen aan het knutselen zijn. Niet veel later zet papa er zijn laptop neer om nog even te thuiswerken. Die tafel heeft heel wat te lijden en dat laat zijn sporen achter. In deze blog geef ik je tips om je tafel aan te passen naar gebruik.

De hele dag anders in gebruik

Je kent dat wel, als je wilt gaan eten moet de hele tafel leeggehaald worden. Van de oudste liggen de Lego-poppetjes er nog op, de jongste heeft geknoeid met de glitters. Papa heeft nog een stapeltje papieren liggen en van mama liggen de restjes haakwol verspreid. Er is de hele dag geleefd aan tafel. Inmiddels zijn er al heel wat krassen te ontdekken in het tafelblad en heeft het heel wat meer kleurtjes dan toen je het kocht. Je wilt graag dat de tafel wat langer mee gaat en gaat op zoek naar iets om het blad te beschermen. Een goed moment om eens te kijken wat je allemaal met je tafel kan doen.

7 keer je tafel anders

Eettafel

Eten aan tafel is veel gezelliger dan met z’n allen voor de televisie. Kruimels genoeg die naast het bord vallen tijdens het eten van een boterham. Het bekende tafelkleed, misschien nog van oma gekregen, komt tevoorschijn als de tafel gedekt wordt. Hartstikke makkelijk, want na het eten klop je de kruimels buiten uit voor de vogels. Toch wat vlekken er in gekomen, dan is de wasmachine blij met wat extra vulling. Het leuke is dat er enorm veel verschillende motieven te koop zijn, dat je voor elke eetgelegenheid wel iets kan vinden. Van chique tot snel tussen de middag. Extra handig zijn de afwasbare tafelkleden, die kun je tussendoor een keer schoonmaken met een natte doek.

Knutseltafel

Verf, glitters en allemaal kleine papiersnippers zijn meestal de overblijfselen van een potje knutselen. Vergeet de omgevallen waterpot niet. De hele tafel staat vol met allerlei knutselmateriaal waar los mee gegaan kan worden. Aan het eind staat er een prachtig kunstwerk dat als verjaardagscadeautje de deur uit gaat. Maar dan dat opruimen… Erg fijn is het om je tafelblad in dit geval te beschermen met tafelzeil. Dit is makkelijk schoon te maken en kan na het knutselen ook opgeborgen worden. Zo is de tafel al weer snel bruikbaar voor de volgende activiteit.

Kinderverjaardag

Tijdens een kinderverjaardag moet de tafel echt een feestje zijn. Gethematiseerd ingericht waarbij het kleed, de servetten, bordjes en alle andere dingen op elkaar afgestemd zijn. Papieren tafelkleden zijn echt uit den boze. Het eerste omgevallen bekertje limonade zorgt ervoor dat het hele kleed verpest is en uitscheurt. Via Tafelzeilonline kun je verschillende printjes bestellen die de tafel direct feestelijk maken.

Kantoortafel

De kantoortafel heeft niet zo heel veel nodig, ruimte is het voornaamste. Genoeg plek om je papieren naast de laptop te kunnen leggen. Om klappers over de tafel te kunnen verspreiden en om een tekentablet kwijt te kunnen. Een tafel vlak in de buurt van een stopcontact om je stekker in te pluggen. De accu gaat helaas niet eeuwig mee. Geen stopcontact in de buurt, dan kun je altijd nog een verlengdoos onder de tafel leggen.

Sweettable

Feestelijke tafels vol lekkernijen zijn helemaal geweldig. Niet één grote taart, maar schalen vol verschillende cakejes en hapjes. Bij een echte sweettable zet je het lekkers niet zomaar neer, maar kijk je ook naar de presentatie. Houtblokken waar schaaltjes op staan, of waar je lolly’s in kunt prikken bijvoorbeeld. Kies je voor een krijtzeil, dan kun je daar opschrijven wat er allemaal voor traktaties staan. Met hetzelfde zeil kun je ook interactie uitlokken door een paar krijtjes neer te leggen en de gasten zo iets leuks te laten schrijven. Dit kun je ook doen door tussen de schalen een grote plaat neer te zetten met daarop plakfolie waarop je kunt krijten.

Tafeltent

Hutten bouwen in huis is voor kinderen een erg leuk tijdverdrijf. De tafel wordt ineens een ondoordringbaar fort. Ineens is wat op de tafel ligt niet meer zo heel belangrijk, maar is de ruimte er onder eventjes het meest kostbare bezit. Met een tafeltent heb je de tafel in een paar seconden omgebouwd naar een leuk huisje, een kasteel, boerderij of voertuig.

Spelletjestafel

Een spelletje speel je het fijnste aan tafel. Leg je kaarten duidelijk zichtbaar neer of sluit velden aan zonder dat er iemand met de voeten overheen kan lopen. Voor spelletjes heb je zo min mogelijk hoogteverschillen in het tafelblad nodig. Als je een aanlegspelletje aan het doen bent, wil je geen scheve kartonnetjes hebben liggen. Dat kijkt zo moeilijk en de pionnen vallen er telkens van af. Heb je een tafelblad met ribbeltjes of scheuren, leg er dan een extra houten plaat overheen of kies voor een dikker zeil om de ondergrond te egaliseren.

Deze blog is een betaalde samenwerking.
Afbeeldingen bij deze blog zijn afkomstig van Tafelzeilonline.com

profielfoto author maarten

Schrijver: Maarten Fest

Geboren in 1982, getrouwd met Chantal en samen hebben wij twee zoontjes (2013 en 2016). Oprichter en eigenaar van Papa's wereld.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *